Världen Idag > Nyheter

Thursday, 17 October, 22:08

Världen Idag - 10 okt 19 kl. 00:00

Förbud är den nya liberala frihetenSveriges skolväsende vilar på en nära tusenårig kristen grund. Det senaste halvseklet har suddat ut det mesta av kristet innehåll, men Januariavtalspartierna har satt fokus på att strypa den friheten ytterligare. Det enda egentliga andningshålet för elever som vill samlas till andakt har varit att använda rasten. Men nu ska det bli slut med det. All religion ska bort!
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Januariavtalspartierna, Liberalerna, Centerpartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förbudär den nya , liberala, friheten
Helsingborgs Dagblad - 17 jul 15 kl. 19:08

Endast liberala religiösa tolkningar förenliga med frihet.

Sedan en tid tillbaka pågår en intensiv debatt om att flera svenska förorter domineras av vad som närmast kan betecknas som en religiös sedlighetspolis med ett självpåtaget uppdrag att sätta kvinnor på plats. Röster höjs för att det nu får vara nog och den svenska vänstern – och det svenska samhället - är splittrad i frågan om kvinnors mänskliga rättigheter, hur paradoxalt det än kan låta.I den svenska debatten om religionens roll är de återkommande frågorna ofta de om trossystem kan förenas med mänskliga rättigheter.

Sydsvenskan - 17 jul 15 kl. 19:08

Endast liberala religiösa tolkningar förenliga med frihet.

Sedan en tid tillbaka pågår en intensiv debatt om att flera svenska förorter domineras av vad som närmast kan betecknas som en religiös sedlighetspolis med ett självpåtaget uppdrag att sätta kvinnor på plats. Röster höjs för att det nu får vara nog och den svenska vänstern – och det svenska samhället - är splittrad i frågan om kvinnors mänskliga rättigheter, hur paradoxalt det än kan låta.I den svenska debatten om religionens roll är de återkommande frågorna ofta de om trossystem kan förenas med mänskliga rättigheter.

SvD - 09 apr 17 kl. 07:30

Vill vi ha friheten, måste vi ta ansvar för den

Ett terrordåd påminner oss om den mänskliga ekvationen för ett fungerande samhällskontrakt: Friheten kräver ansvar. Vill vi ha friheten, måste vi ta ansvaret för den. Detta gör sig återkommande bekant, oavsett vilka aspekter av tillvaron det gäller.

Alliansfritt Sverige - 22 jan 11 kl. 13:00

Folkpartiet Liberalernas enda problem: de är inte liberala

BATONGLIBERALISM. Folkpartiet är upprörda över att andra partier kallar sig liberala. Det enda problemet med denna upprördhet är att Folkaprtiet inte är ett liberalt parti.

Cornucopia - 09 dec 14 kl. 09:28

Liberalismens kris - friheten minskar i väst

Liberalismens identitetskris angrips inte bara av ekonomiska problem och att diktaturen Kina är på väg att bli världens största ekonomi. Hela det demokratiska idealet är under massivt angrepp i västvärlden i spåren av kriget mot terrorismen.
Våra sk demokratiska och liberala ledare tar alla chanser de får att avlyssna befolkningen, kartlägga befolkningen och på olika sätt bekämpa sin egen befolkning.

Skånskan - 15 maj 19 kl. 20:49

Ännu en gång nej till förbud mot tiggeri

SVEDALA Sverigedemokraterna fick på onsdagskvällen se sin motion om att förbjuda penninginsamling, tiggeri, röstas ner av kommunfullmäktige.Samarbetspartiet Älska Svedalas stöd räckte inte när övriga partier i Svedalas kommunfullmäktige efter kvällens enda debatt rösta ner SD:s motion om att ändra på de lokala ordningsföreskrifterna.
– Även om det idag inte är något problem med tiggeri i Svedala så försvårar man människohandeln genom att inför ett tiggeriförbud, hävdade oppositionsråd Ronny Johnsson (SD) när han som första talare tog till orda i debatten, den enda för kvällen.

BT - 16 aug 13 kl. 09:27

Vinstförbud ett slag mot kvinnor

Ett förbud mot vinster i välfärden skulle medverka till att färre kvinnor driver företag, vilket är tvärtemot vad som är önskvärt, att fler kvinnor startar företag. Idag är det ganska jämställt när det gäller den politiska makten, men inte när det gäller den ekonomiska makten. Det är dags att börja föra en balanserad debatt om privat företagande inom välfärden.

SVT - 12 timmar sedan

SVT:s politikreporter: Frågan om slöjförbud splittrar M

Slöjförbud i skolan är en het fråga när Moderaternas partistämma inleds på torsdagen. Men partiet är splittrat i frågan. – Den är känslig internt, säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein..

Kristianstadsbladet - 15 apr 16 kl. 10:55

Försvara friheten – med förbud

Varför beter sig vuxna svenska som skakande småhundar gentemot orättvisor, kränkningar eller ofrihet? Det är dags att ryta till – att bli stolta vakthundar som modigt försvarar friheten och goda värderingar..

Newsmill - 27 feb 12 kl. 06:25

Var är friheten för elever, Björklund?

http://www.newsmill.se/trackback/43408Moderat Skolungdom: Sveriges elever har tyvärr inte den frihetsvän i det liberala partiet som man skulle kunna önska.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 10 minuter sedan

Kyrka vill bryta ensamheten i Stockholm

För att minska ensamheten i samhället kan församlingen skapa mötesplatser som möjliggör vänskap. Det säger Eric Andersson, pastor i Filadelfiakyrkan i Stockholm. I församlingen arbetar man medvetet med att bryta stigmatiseringen kring ensamhet och har volontärer som besöker ensamma människor..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Carola får en egen tv-serie

På första advent är det premiär för Carola Häggkvists första egna tv-serie, Carolas advent. Nu avslöjas hälften av gästartisterna. – Idén kommer från mig, med just fyra advent.

Världen Idag - 15 timmar sedan

”Abortindustrin har rasistiska rötter”

Nyligen påstod den svenska EU-politikern Alice Bah Kuhnke (MP) att abortkritik och rasism går hand i hand. Det är i själva verket abortförespråkarna som har problem med rasism, svarar prolife-organisationen Människovärde, som bland annat pekar på västländers ideologiska kolonialism i Afrika..

Världen Idag - 13 timmar sedan

App hjälper äktenskapet på traven

En app som ska hjälpa gifta par att bygga sitt äktenskap. Det låter kanske konstigt i en tid då digitala skärmar snarare har tagit över våra liv och avskärmat makar från varandra. Kan ännu en app vara svaret på äktenskapsproblemen många erfar?

Världen Idag - 13 timmar sedan

Mina vänner tar mig för givet, vad ska jag göra?

Jag har många kompisar men inte någon nära vän. Jag blir dock väldigt sårad av en del. Det har till exempel hänt att någon har fört vidare det som jag har sagt i förtroende.

Världen Idag - 22 timmar sedan

Dags för medierna att beskriva verkligheten

Media spelar en central roll i ett demokratiskt samhälle. En av dess viktigaste uppgifter är att kritiskt granska makten och på så sätt minska korruption och maktmissbruk. De ska också beskriva verkligheten och belysa vad som sker och ge underlag för medborgarna att förstå vad som händer.

Världen Idag - 22 timmar sedan

Det är dags för en ny generation andliga pappor och mammor att kliva in.

Studerandet av tidens tecken är alltid intressant. Och jag pratar då inte om den ström av suspekta, kvasikristna företeelser som aldrig verkar upphöra – blodmånar, sifferkoder i Bibeln, vilda teorier om vilddjurets märke och annat – utan om det som har sin grund i biblisk uppenbarelse och som leder till någon sorts konkret handling och åtgärd för Guds församling. Som Isaskars söner, som både ”förstod tidens tecken” och också ”insåg vad Israel behövde göra” (1 Krön 12:32).

Världen Idag - 22 timmar sedan

Messianska judendomen skjuter fart i modern tid

För första gången sedan antiken träder nu judar fram med en kristen bekännelse av Jesus, samtidigt som man håller fast vid Guds förbund med Israel på Sinai. Jude och kristen är inte längre varandras motpoler, skriver Göran Lennartsson..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Lovsång gör det omöjliga möjligt eftersom Gud får den plats han ska ha i våra liv.

Jer 31:3–6 Ibland är jag irriterad. Jag ser det som inte funkar, det som inte är rättvist, det som är frustrerande. Disk och tvätt, bilköer och försenade tåg, regn och kyla, räkningar och sjukdomar.

Världen Idag - Igår: 17:08

Integrationspolis anmäler 300 IS-resenärer

Integrationspolisen Ulf Boström har nyligen polisanmält 300 svenska IS-anhängare för medhjälp till mord. Nu förklarar han varför i en debattartikel i Aftonbladet: ”Offren ska inte möta sina förövare här hemma.”.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.