Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 23 October, 06:40

Världen Idag - 10 okt 19 kl. 00:00

Tacksamhet till Herren föds när vi tittar i livets ”backspegel”.Matt 15: 29–31 Jag kommer aldrig glömma när jag för första gången skulle övningsköra i riktig trafik. Alla intryck sköljde över mig och som nybörjare var det helt omöjligt att göra rätt bedömningar av allt jag såg. Jag ”tittade utan att se” och blev därför ständigt överraskad av trafik som kom bakifrån, och detta berodde i sin tur på att jag inte använde mig av ett, ack, så viktigt hjälpmedel i bilen: backspegeln. I Bibeln har tacksamhet, tacksägelse och lovprisning ett stort utrymme, och tacksamhet till Herren föds när vi tittar i livets ”backspegel” och ställer oss frågor som: Vad har Gud gjort i mitt liv? Vad har jag att tacka Herren för – under mitt liv?
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Herren, Jag, Bibeln, Gud

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tacksamhettill , Herren, födsnär vi , tittari , livets, backspegel
DalaDemokraten - 26 apr 17 kl. 10:01

Förre Leksandspelaren lägger av – bara 32 år gammal: "Känner glädje och stor tacksamhet"

Han tog sig från division I till NHL på två år.
Fabian Brunnströms hockeyresa var otrolig. men nu lägger han av – bara 32 år gammal.

Dalarnas tidningar - 26 apr 17 kl. 10:01

Förre Leksandspelaren lägger av – bara 32 år gammal: "Känner glädje och stor tacksamhet"

Han tog sig från division I till NHL på två år.
Fabian Brunnströms hockeyresa var otrolig. men nu lägger han av – bara 32 år gammal.

Världen Idag - 22 mar 17 kl. 00:01

Det finns alltid något att vara tacksam för. Och tacksamhet ger glädje.

Du ser vad du tittar efter..

YLE - 09 jul 16 kl. 14:49

Skärpt asylpolitik känns konkret på förläggningarna

Skärpt asylpolitik känns konkret på förläggningarna Under sommarmånaderna väntar en större del av de asylsökande som kom i höstas på beskedet om sin framtid. Och svaret kan komma som en chock för hela, eller halva, familjer. Det är klart att den största känslan är tacksamhet.

Skånskan - 13 okt 18 kl. 09:55

Jobbet vägen mot framtiden

SVEDALA Svenskan har tagit ett rejält kliv framåt liksom självkänslan fått en rejäl skjuts med jobbet på Holmagården.
Samtidigt har Zakiya Rezai fått en framtidsplan att förverkliga – att utbilda sig till sjuksköterska.Tacksamhet är ordet som 24-åriga Zakiya Rezai flera gånger upprepar när vi möts på avdelningen Fridhem en trappa upp på Holmagårdens särskilda boende i Svedala.

Dagen - 09 aug 11 kl. 03:00

Ingen kan gå oberörd förbi Jesus

Jesus är ingen man kan stå neutral inför. Han utmanar och ger oss ingen ro. Antingen älskar man eller så ratar man honom.

YLE - 25 aug 16 kl. 14:53

Kulturen i Västnyland förlorar sin specialredaktör

I tisdags fick kulturredaktör Camilla Lindberg beskedet att hon blir uppsagd från tidningen Västra Nyland. 46-åriga Lindberg har varit anställd vid Västra Nyland sedan 2005. Den 23 december 2016 är hennes sista arbetsdag.

Kristianstadsbladet - 09 maj 12 kl. 09:56

Berggren: Jag hade hellre mött Guif

Foto: Scanpix
Regerande mästarna darrar och stjärnan Emil Berggren fruktar IFK Kristianstad. ?Lite orolig är man, jag hade ju hellre mött Guif?

Kristianstadsbladet - 01 jun 13 kl. 10:00

"Tänk om jag fick göra om allt en gång till"

Minns ni Joakim Hellström? KIK-stjärnan som gjorde 123 poäng på drygt tre säsonger i klubben. En talang som alla såg men också en människa som ingen alls såg eller förstod.

Kristianstadsbladet - 16 nov 13 kl. 07:00

Hedra Trotzig i deras landskap

Foto: Lasse Ottosson
Ulf och Birgitta Trotzig påverkades och inspirerades av vatten- och träsklandskapet runt Kristianstad, och deras skapande har i sin tur inspirerat författare Eva Ström. Dags att staden Kristianstad uppmärksammar och hedrar de båda, skriver hon i dagens krönika och föreslår en vägrunt Hammarsjön.
"Jag älskar den nordiska senhösten, den är så hemlighetsfull.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 45 minuter sedan

Judiska extremister angrep soldater

I söndags vaknade israelerna till upprörande bilder på nyheterna. I reportaget såg man unga män med maskerade ansikten som kastade stenar mot soldater och skadade deras jeepar. Detta är ingen ovanlig syn; det händer nästan dagligen att arabiska ungdomar angriper soldater.

Världen Idag - 6 timmar sedan

Minns du hur det var när du trodde, på riktigt?

Minns du hur det var när du trodde, på riktigt? Minns du vissheten? Minns du känslan att med all säkerhet veta att det Gud har lovat, det kommer han att hålla?

Världen Idag - 6 timmar sedan

Vi har fått en ny sorts åsiktsinkvisition

Efter den nästan två år långa krisen är Svenska Akademien tillbaka, åtminstone i så motto att man delar ut Nobels litteraturpris, dessutom för två år vid samma tillfälle. 2018 års pris tilldelas den polska författaren Olga Tokarczuk och 2019 år pris tilldelas den österrikiske författaren Peter Handke. Akademiens val har fyllt tidningarna med diskussioner, men det har inte varit diskussioner om litteratur – åtminstone inte när det gäller Peter Handke.

Världen Idag - 6 timmar sedan

Ett argument emot en palestinsk stat

Ett av de stora beslut som nästa israeliska regering står inför är hur man ska förhålla sig till president Trumps förslag till fred i regionen; en viktig fråga är om den kommer att innehålla etableringen av en palestinsk stat. Den rådande tanken i det internationella samfundet är att ”det finns ingen annan lösning än en tvåstatslösning”. Men är det någon substans i det påståendet?

Världen Idag - 15 timmar sedan

Efter turkisk attack – här söker kurder fristad

Turkiets invasion av norra Syrien medför nya flyktingströmmar och många flyr över gränsen till den irakiska delen av Kurdistan. Världen idag har besökt denna mångkulturella tillflyktsort där även kristna är välkomna..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Walk for Freedom samlade hundratals på flera orter

På lördagen arrangerades Walk for Freedom i nio svenska städer. Sammanlagt deltog omkring tvåtusen människor i denna tysta manifestation mot människohandel. – Vi har sett att enskilda människors liv faktiskt förändrats, säger Hillsongpastorn Lina Nielsen om arbetet mot trafficking..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Lev hälsosamt och längre – tack vare fibrer i kosten

Personer som äter mycket kostfibrer och fullkorn löper en avsevärt lägre risk att drabbas av sjukdom och förtida död, jämfört med dem som äter mindre av dessa livsmedel. Minst 25 gram bör man få i sig varje dag, visar forskning..

Världen Idag - 20 timmar sedan

”Alla religionslärare vet vad vi åsyftar”

Trots kritiken mot förändringarna i läroplanen hävdar Skolverket att Bibeln och andra religiösa urkunders ställning i undervisningen faktiskt ska förstärkas. – Det finns ingen dold agenda, säger ansvarig på Skolverket till Världen idag..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Skolverket vill ta bort Bibeln ur läroplanen

Hänvisningar till Bibeln och andra religiösa urkunder har tagits bort i Skolverkets förslag till ny ämnesplan för religionskunskap i grundskolan. Nu ifrågasätts ändringen av Svenska Bibelsällskapet..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Sverigedemokraterna svänger i abortfrågan

Sverigedemokraterna har länge velat sänka veckogränsen för fri abort från vecka 18 till 12. Nu är en förändring nära förestående. Partistyrelsen är beredd att slopa kravet, sade partiledaren Jimmie Åkesson i ett tal i lördags..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.