Världen Idag > Nyheter

Friday, 18 October, 00:35

Världen Idag - 10 okt 19 kl. 00:00

När uttryckte du senast till Gud att du älskar honom så du tror att du går sönder?I dag är det många kristna i vårt land som tror på Gud men som har förlorat tron på församlingen. Det är tragiskt, för även om våra församlingar naturligtvis inte är fullkomliga – de utgörs ju av ofullkomliga människor som du och jag – så är det ändå genom församlingen som Gud har valt att verka. Och de goda nyheterna är att han ska bygga församlingen så att inte ens helvetets portar ska kunna besegra den. Jag tror på den lokala församlingen. Jag tror att den besitter en våldsam potential och kraft.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Gud

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: När uttrycktedu , senasttill , Gudatt du , älskar, honom så du tror att du går sönder
DN - 21 maj 18 kl. 21:18

Påven till homosexuell: Gud älskar dig som du är

Diskussionerna går höga kring vad påven Franciskus ska ha sagt till en homosexuell man från Chile under ett privat samtal. Enligt mannen sa påven att gud skapade honom som han är och att ”Gud älskar dig som du är”..

Dagen - 05 jun 17 kl. 09:20

Justin Bieber på artistgala: Gud älskar dig!

När terroroffren i Manchester hedrades på en stor artistgala i söndags var Justin Bieber kvällens store kärlekspredikant. – Gud älskar dig och han är här för dig, sa Bieber..

Dagen - 05 jun 17 kl. 09:20

Justin Bieber på artistgala efter terrordåd i London: Gud älskar dig!

När terroroffren i Manchester hedrades på en stor artistgala i söndags var Justin Bieber kvällens store kärlekspredikant. – Gud älskar dig och han är här för dig, sa Bieber..

Världen Idag - 22 jan 18 kl. 00:00

Gud älskar – därför avskyr han det onda

Ett centralt tema i Bibeln är Guds vrede och dom över synden. Det är ofta en främmande tanke för kristna i västvärlden, som formats av liberalteologi. Att Gud är kärlek, och bara kärlek, är Bibelns budskap, menar man, och det är en kontrast till den klassiskt kristna tanken om en vred och dömande Gud.

Världen Idag - 13 aug 18 kl. 00:00

Gud hatar synden. Men Gud älskar syndarna.

Jag undrar vad Paulus tänkte när han adresserade församlingen i Rom. Han befann sig i Korinth när han skrev brevet. En stad vars gud hade varit Afrodite som tillbetts i ett tempel som varit arbetsplatsen och levebrödet för tusentals prostituerade.

Världen Idag - 30 mar 16 kl. 10:01

Lovprisning är ett av våra starkaste uttryck för vår tro, och det är ett av de starkaste vapnen vi fått av Gud.

Många upplever i dag ett tilltal från Gud att gå in i förbön för vårt land. På många platser börjar troende samlas från olika kyrkor och sammanhang i förbön för sin stad och sitt närområde. Det är en längtan efter mer av Gud och en nöd för vårt land som för oss samman, en bönerörelse börjar formas.

Dagen - 21 jul 17 kl. 13:00

Gud demonstrerar sin kraft

Döda som får liv igen, stormar som stillas, torka som äntligen ersätts av regn. För att inte tala om ett helt hav som klyvs mitt itu! När bad du senast Gud om en kraftgärning?.

Dagen - 21 jul 17 kl. 13:00

Gud demonstrerar sin kraft

Döda som får liv igen, stormar som stillas, torka som äntligen ersätts av regn. För att inte tala om ett helt hav som klyvs mitt itu! När bad du senast Gud om en kraftgärning?.

DalaDemokraten - 17 sep 14 kl. 11:15

Insändare: Gud älskar Israel

I landet Sverige, där nazister tränger in i vallokaler och hotar valdeltagare, där judiska medborgare inte öppet vågar visa sin identitet och där det främlingsfientliga SD breder ut sig, befann jag mig häromkvällen i en annorlunda miljö. .

Dagen - 06 nov 14 kl. 03:15

Historien som Gud älskar att upprepa

Sebbe Staxx kan ge förnyad tro på omvändelsens verklighet, skriver Carl-Henric Jaktlund.

Dagen - 21 dec 15 kl. 03:00

Magnus Malm: Gud älskar flyktingen

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Kyrka vill bryta ensamheten i Stockholm

För att minska ensamheten i samhället kan församlingen skapa mötesplatser som möjliggör vänskap. Det säger Eric Andersson, pastor i Filadelfiakyrkan i Stockholm. I församlingen arbetar man medvetet med att bryta stigmatiseringen kring ensamhet och har volontärer som besöker ensamma människor..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Carola får en egen tv-serie

På första advent är det premiär för Carola Häggkvists första egna tv-serie, Carolas advent. Nu avslöjas hälften av gästartisterna. – Idén kommer från mig, med just fyra advent.

Världen Idag - 17 timmar sedan

”Abortindustrin har rasistiska rötter”

Nyligen påstod den svenska EU-politikern Alice Bah Kuhnke (MP) att abortkritik och rasism går hand i hand. Det är i själva verket abortförespråkarna som har problem med rasism, svarar prolife-organisationen Människovärde, som bland annat pekar på västländers ideologiska kolonialism i Afrika..

Världen Idag - 15 timmar sedan

App hjälper äktenskapet på traven

En app som ska hjälpa gifta par att bygga sitt äktenskap. Det låter kanske konstigt i en tid då digitala skärmar snarare har tagit över våra liv och avskärmat makar från varandra. Kan ännu en app vara svaret på äktenskapsproblemen många erfar?

Världen Idag - 15 timmar sedan

Mina vänner tar mig för givet, vad ska jag göra?

Jag har många kompisar men inte någon nära vän. Jag blir dock väldigt sårad av en del. Det har till exempel hänt att någon har fört vidare det som jag har sagt i förtroende.

Världen Idag - Igår: 00:00

Dags för medierna att beskriva verkligheten

Media spelar en central roll i ett demokratiskt samhälle. En av dess viktigaste uppgifter är att kritiskt granska makten och på så sätt minska korruption och maktmissbruk. De ska också beskriva verkligheten och belysa vad som sker och ge underlag för medborgarna att förstå vad som händer.

Världen Idag - Igår: 00:00

Det är dags för en ny generation andliga pappor och mammor att kliva in.

Studerandet av tidens tecken är alltid intressant. Och jag pratar då inte om den ström av suspekta, kvasikristna företeelser som aldrig verkar upphöra – blodmånar, sifferkoder i Bibeln, vilda teorier om vilddjurets märke och annat – utan om det som har sin grund i biblisk uppenbarelse och som leder till någon sorts konkret handling och åtgärd för Guds församling. Som Isaskars söner, som både ”förstod tidens tecken” och också ”insåg vad Israel behövde göra” (1 Krön 12:32).

Världen Idag - Igår: 00:00

Messianska judendomen skjuter fart i modern tid

För första gången sedan antiken träder nu judar fram med en kristen bekännelse av Jesus, samtidigt som man håller fast vid Guds förbund med Israel på Sinai. Jude och kristen är inte längre varandras motpoler, skriver Göran Lennartsson..

Världen Idag - Igår: 00:00

Lovsång gör det omöjliga möjligt eftersom Gud får den plats han ska ha i våra liv.

Jer 31:3–6 Ibland är jag irriterad. Jag ser det som inte funkar, det som inte är rättvist, det som är frustrerande. Disk och tvätt, bilköer och försenade tåg, regn och kyla, räkningar och sjukdomar.

Världen Idag - Igår: 17:08

Integrationspolis anmäler 300 IS-resenärer

Integrationspolisen Ulf Boström har nyligen polisanmält 300 svenska IS-anhängare för medhjälp till mord. Nu förklarar han varför i en debattartikel i Aftonbladet: ”Offren ska inte möta sina förövare här hemma.”.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.