YA > Nyheter

Friday, 18 October, 06:22

YA - 10 okt 19 kl. 00:01

Grodor kan stoppa bygge i SnårestadMyndighetsnämnden tog inte hänsyn till förekomsten av lövgrodor, den värdefulla åkermarken eller närheten till hästhållning och får nu bakläxa av länsstyrelsen i ett ärende om förhandsbesked..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Snårestad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grodorkan , stoppa, byggei , Snårestad
Kristianstadsbladet - 12 nov 13 kl. 10:47

Fritt från överdriven självhävdelse

Foto: CJ Charpentier
Kulturen väger tungt i en del av Köpenhamn som skapades i samband med brobygget. C-J Charpentier fascineras av arkitekturen, från det hyllade VM-Bjerget till skulpturala utsmyckningar och Danmarks svar på Turning Torso.
När jag stiger av motorcykeln i Örestad på Amager – stadsdelen som skapades i samband med brobygget – möter örat ett latinskt språkbrus.

Skånskan - 20 dec 16 kl. 13:02

Efter hugget fick det vara nog med grisar

JUBILAR. Det har handlat mycket om grisar för Gulli Rasmusson, hon är till och med skånsk mästare i svinavel. Men när en sugga bet henne i handen bestämde hon sig för att sätta punkt.

GöteborgsPosten - 01 jun 18 kl. 10:51

Knivman stoppades med elchockvapen

Polisen skickade in insatsstyrkan på Restad gård för att stoppa en vansinnig knivman som hade barrikaderat sig på sitt rum. Först efter att man fick kastat in två distraktionsgranater och skjutit mannen med elchockvapen gav han upp. Nu åtalas en man i 35-årsåldern misstänkt för grovt olaga hot och hot mot tjänsteman.

Fler nyheter från YA

YA - 5 minuter sedan

Rymdhistoriens kvinnor

50 år efter att den första mannen landsteg på månen har fortfarande ingen kvinna tagit steget. Men Nasa har ett uttalat mål att skicka en kvinna till månen inom fem år och rymdhistorien är fylld av kvinnliga pionjärer. Här är några av dem..

YA - 2 minuter sedan

SKL: Gymnasielagen har kortslutit sig själv

Tusentals ensamkommande som fått uppehållstillstånd enligt gymnasielagen ansöker nu om förlängning – antingen för att studera vidare eller för att försöka hitta ett jobb. Samtidigt kommer ett nödrop från kommunerna om att situationen kring gymnasielagen blivit ohållbar..

YA - 30 minuter sedan

Mattias Andersson slutspurtar på Backa teater

Dramatikern och regissören Mattias Anderssons två senaste veckor har varit allt annat än lugna. Mitt i slutspurten inför premiären av “Vi som fick leva om våra liv” kom beskedet att Andersson blir Dramatens nya teaterchef..

YA - 15 minuter sedan

Ann-Louise Olander: Julskinkan, hurtbullen och andra typer jag helst vill slippa på spa

Olika sorters badgäster finns det gott om. En del av dem hade jag helst av allt velat slippa. Det står klart efter ett antal spabesök, varav det senaste förra helgen.

YA - 15 minuter sedan

Får Glädjestipendium tack vare sin forskning om magnetröntgen

Ett yrkesliv dedikerat till avancerad röntgenteknik av hjärnan. Det är vad som förlänar Elna Marie Larsson årets Glädjestipendium på 10 000 kronor..

YA - 15 minuter sedan

Prästamosseskolans succé i SM: ”Vi har en fantastisk skola”

Prästamosseskolans fotbollsakademi slog ut både Svaneskolan från Lund och de lokala giganterna Norreportskolan från Ystad, och är vidare i skol-SM..

YA - 15 minuter sedan

Annorlunda praktikant har päls på hela kroppen

En fyrbent och lurvig varelse gör just nu praktik på Nova Academy i Simrishamn: ettåriga labradoodlen Harry – blivande skol- och terapihund som hänger med matte till jobbet..

YA - 15 minuter sedan

Parti ville kommunalisera alla vägföreningsvägar i byar

Österlenpartiet föreslog i våras att kommunen från 2021 skulle ta över gator och allmän mark i byar och lägen som idag sköts av vägföreningar. Så ser det inte ut att bli – men kommunen ser över det framtida ansvaret för sådana gator..

YA - 15 minuter sedan

Varbergs schema – Ystad, Ystad, Ystad: ”Jag är inget fan av det”

Ystads IF tar mot HK Varberg för andra gången den här säsongen. Och för den förre YIF:aren Hasse Karlssons Varberg är det tredje gången man är i Ystad under hösten. ”Det är lite lustigt det där poolsystemet”, säger han..

YA - 15 minuter sedan

Istället för 50-årspresent: Anställda uppvaktas efter 15 år på jobbet

Det är bättre att uppvakta medarbetarna när de varit anställda i 15 år än när de fyller 50. Det anser i alla fall kommunstyrelsen, som nu vill ändra reglerna för uppvaktning av både personal som förtroendevalda..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.