Expressen > Nyheter

Monday, 21 October, 14:14

Expressen - 09 okt 19 kl. 23:30

Undersköterskornas krav – ökad ersättningUndersköterskorna i Halmstad går en kamp mot regionen.Nu kräver man högre OB-ersättning och arbetsförkortning.– Vi samlar kraft och gör något nytt av det här, säger en undersköterska till Sveriges Radio Halland. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Halmstad, OB, Sveriges Radio Halland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Undersköterskornas, krav, ökad, ersättning
Expressen - 24 mar 18 kl. 16:08

Undersköterskornas protest mott orättvisan

Sjuksköterskorna i Jönköping får dubbelt så mycket i OB-ersättning som undersköterskorna.Nu protesterar representanter från båda skråna tillsammans mot orättvisan. – Det är lika tufft att jobba natt oavsett om man är sjuksköterska eller undersköterska, säger Birgitta Svensson, Kommunals sektionsordförande regionen Höglandet..

Kristianstadsbladet - 29 nov 12 kl. 09:00

Gravid och sjukskriven - men får ingen ersättning

Foto: Bosse Nilsson
Melissa Svärd väntar tvillingar om några veckor. Läkaren har sjukskrivit henne på grund av risk för tidig förlossning. Försäkringskassan vill inte betala ut ersättning och vill att hon ska jobba.

SmålandsPosten - 24 maj 18 kl. 06:43

Ingen extra ersättning till undersköterskor – i nuläget

Rekryteringen av undersköterskor till omsorgen ser ut att lösa sig i sommar. Den planerade extra ersättningen till medarbetare som väljer att skjuta på sin semester blir därför inte av. .

BT - 25 okt 17 kl. 12:17

Beskedet: Så många i vården får dubbel ob-ersättning

Den fördubblade nattersättningen för 15 000 sjuksköterskor, undersköterskor och andra vårdyrken i Västra Götaland faller ut för första gången i dagens lönekuvert. Det kan handla om upp emot sex tusen kronor mer i månaden som mest. .

Nya Wermlands Tidningen - 12 jul 18 kl. 06:00

Rekryteringsbehov styr ersättning

Svar till ”Stolt undersköterska”, 30/6.

Sydsvenskan - 06 maj 15 kl. 16:33

Fler undersköterskor och tydligare hierarki behövs

Jag läser debatterna om vården (Åsikter 3/5) och läkarstudenterna (Åsikter 6/5). Låg just inlagd själv och upplevde en överläkares överlägsenhet mot den AT-läkare som gick bredvid honom. Han var nedvärderande och slog hela tiden bort hennes synpunkter.

Barometern - 31 maj 18 kl. 10:57

Nattersättning permanentas

Landstinget behåller och utökar projektet med extra ersättning till dem som jobbar natt inom sjukvården. Nu utgår ersättningen också till undersköterskor och medicinska sekreterare..

SmålandsPosten - 03 mar 17 kl. 10:18

Förslag: Extra pengar till undersköterskor i sommar

"Ge undersköterskor som är villiga att skjuta på sin semester en extra ersättning", tycker socialnämndens Cecilia Cato (C). Men förslaget som skulle kunna lösa sommarbemanningen kräver skyndsam handläggning..

Nya Wermlands Tidningen - 06 feb 18 kl. 06:00

Undersköterskor är mindre värda

På mitt jobb är det så, att sjuksköterskorna nu får mer ob-ersättning, än oss som jobbar som undersköterskor..

Nya Wermlands Tidningen - 02 mar 18 kl. 14:31

Undersköterskor protester mot OB-ersättning

FACKET: "Det är inte rättvist. Att jobba obekväm arbetstid är lika obekvämt för alla oavsett yrke.".

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Regnkaos – väg rasade efter översvämning

Delar av Värmland är översvämmat till följd av den senaste tidens ihållande regn.Ett flertal vägar är avstängda.Bland annat väg 827 mellan Bergmossen och Storbron som rasat, rapporterar SVT Värmland..

Expressen - 1 timme sedan

Ivar, 84, rånades brutalt – nu mildras släktings straff

Ivar, 84, överfölls mitt i natten i sitt hem och blev brutalt misshandlad. En släkting till Ivar dömdes till fem års fängelse i tingsrätten – nu släpps han på fri fot.Det sex månader långa straffet hovrätten i dag fastställde har han redan avtjänat i häktet..

Expressen - 1 timme sedan

Man förd till sjukhus – klämdes mellan grävskopa och vägg

Vid lunchtid på måndagen larmades polis och ambulans till en arbetsplats i Munkedals kommun.En man hade då blivit klämd mellan en grävskopa och en vägg. Han har förts till sjukhus i ambulans.

Expressen - 1 timme sedan

Greta Thunberg träffade urbefolkningen i Kanada

Greta Thunberg har diskuterat oljeindustrins inverkan på klimatet med representanter för den kanadensiska urbefolkningen i nordöstra Alberta i helgen.”Jag är hedrad”, skrev den svenska klimataktivisten på Twitter efter deras möten.Greta intervjuade även representanterna för Mikisew Cree och Athabasca Chipewyan First Nations för en dokumentär hon spelar in för brittiska BBC, enligt kanadensiska medier..

Expressen - 1 timme sedan

Bedrägeriutredning mot Erik Bengtzboe läggs ner

Förundersökningen om misstänkt bedrägeri mot den före detta riksdagsledamoten Erik Bengtzboe, M, läggs ner.Det meddelar åklagarmyndigheten..

Expressen - 1 timme sedan

Björn Ferry: ”Jag skulle absolut kunna tänka mig ett barn till”

För att bli fossilfria år 2025 räcker det inte med att snacka.Heidi Andersson och Björn Ferry fokuserar i stället på att göra: De odlar, syltar, jobbar i skogen, jagar, kör elbil, bygger ekohus och investerar solceller. – Vi är inga hipsters som läser en bok om jordbruk och talar om hur andra ska leva, säger makarna och forna elitidrottarna.

Expressen - 1 timme sedan

Stopp i tunnelbanetrafiken

Det är stopp i Stockholms tunnelbanetrafik, på gröna linjen i riktning mot Hässelby.Detta efter en olycka vid Fridhemsplans tunnelbanestation.Trafiken beräknas vara igång tidigast klockan 13.

Expressen - 1 timme sedan

Flera fordon inblandade i olycka – E6 avstängd

Flera fordon har krockat på E6 strax söder om Landskrona.Enligt Trafikverket är vägen avstängd. .

Expressen - 1 timme sedan

Abort och samkönade äktenskap blir lagligt i Nordirland

Abort och samkönade äktenskap blir lagligt i Nordirland i natt.Detta efter att parlamentariker i Westminster fått igenom lagändringar som – om inte den Nordirländska Församlingen återställs innan dess – träder i kraft vid midnatt.Abort blev lagligt i Republiken Irland förra året, dock med vissa restriktioner, och har så varit i resten av Storbritannien sedan 1967..

Expressen - 2 timmar sedan

Knarkhundar sätts in i Tingsryds skolor

I Tingsryd vill politikerna att polisen ska få träna sina narkotikahundar på ortens skolor.– Kan vi spåra narkotika och få stopp på det tycker jag att det är en fördel, säger Ann-Louise Viking, ordförande för Sverigedemokraterna i Tingsryd, till Smålandsposten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.