UNT > Utrikes

Wednesday, 23 October, 19:55

UNT - 09 okt 19 kl. 03:31

Demokraterna slår tillbaka mot TrumpVita huset meddelar att man inte tänker samarbeta alls i riksrättsprocessen mot president Donald Trump..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Trump, Donald Trump

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Demokraternaslår tillbaka mot , Trump
Expressen - 27 feb 17 kl. 23:59

Demokraterna: Trump sviker sina väljare

Donald Trump sviker sina väljare, menar demokraterna. Inför Donald Trumps tal i morgon går partiets senator Chuck Schumer till attack mot presidenten. – Han har gjort en total 180-gradig vändning, säger han på demokraternas presskonferens..

DN - 1 timme sedan

Demokraterna vill riva Nya Ullevi – men saknar politiskt stöd

Demokraterna ställer sig bakom förslaget att riva en av Göteborgs mest välkända byggnader. – Vi har varit tydliga i vår….

Skånskan - 07 nov 18 kl. 10:01

Folkomröstning om Donald Trump

Är du för eller emot Donald Trump? På många sätt är det den frågan väljarna ställer sig i valet till senaten och representanthuset under tisdagsnatten.
Trump och hans falang av republikanerna dominerar så pass att det för en del kan kännas oattraktivt att rösta på en republikan som inte är Trumpanhängare, eftersom hen inte lär få något stort inflytande.

Skånskan - 08 nov 18 kl. 17:30

Lätt förstår varför Trump verkar så nöjd

När man tittar närmare på resultatet i det amerikanska mellanårsvalet är det lätt att förstå varför Donald Trump verkar så nöjd. Normalt brukar den sittande presidentens parti förlora i mellanårsvalet. Det mönstret upprepades även denna gång.

Skånskan - 12 nov 16 kl. 17:31

Donald Trump knockade medierna

ERWP.fif(0)Hillary Clinton blir nästa amerikanska president, trodde jag i tisdags. Det gjorde jag trots att jag kunnat se, inte minst genom att djupdyka i amerikanska internetkällor, att det var en ytterst endimensionell bild av valrörelsen som speglades i svenska massmedier som mest ägnade sig åt okritiskt svassande för Hillary Clinton.

Skånskan - 07 maj 19 kl. 13:00

Replik: Trump en tjurig, lynnig narcissist

Lars J Eriksson skriver i en ledare ”Slut på mörkt kapitel” den 20 april att det resultat som den speciella utredaren, förre FBI-chefen Robert Mueller, lämnat ifrån sig angående ett påstått samarbete mellan Donald Trumps presidentvalskampanj och Ryssland innebär slutet på en mörk historia. Eriksson menar att eftersom Mueller inte funnit tillräckligt med bevis för att åtala president Trump eller någon annan i hans kampanj för att ha konspirerat med Ryssland väcker detta obehagliga minnen om hur Senator McCarty under 1950-talet i rättslösa kampanjer mot oskyldiga människor anklagade dem för att vara kommunister. McCarthys chefsjurist var Roy Cohn, som gjorde sig känd för sin hänsynslöshet vid utfrågningarna.

Dagens PS - 25 sep 19 kl. 09:09

Demokraterna inleder riksrättsförfarande mot Trump

Representanthuset i USA ska inleda en riksrättsprocess mot president Donald Trump, enligt talmannen Nancy Pelosi. Det skriver Washington Post. Bakgrunden är att Donald Trump av Ukrainas president sägs ha begärt en korruptionsutredning mot Joe Bidens son under ett telefonsamtal.

Skånskan - 11 jul 19 kl. 05:30

Internt bråk hos demokraterna oroar

Utsikterna att de amerikanska väljarna väljer om Donald Trump som president vid valet 2020 ökar när nu interna bråk hos Demokraterna kommer i ljuset. I ett relativt svagt parti som saknar en tydlig ledare är det lätt att kampen mot motståndaren blir överordnad vad partiet vill politiskt. Och då ökar också risken för en intern maktkamp, något vi ser nu när Demokraterna ska vaska fram sin huvudkandidat till president i valet i november nästa år.

Sydsvenskan - 02 mar 16 kl. 00:34

Trump en lätt match för Demokraterna

Även om Donald Trump ser ut att vara på väg att säkra rollen som Republikanernas presidentkandidat så skulle han bli en lätt match för Demokraterna, visar en mätning som CNN publicerar.Hillary Clinton skulle vinna över Trump med 52 procent mot 44 bland registrerade väljare, enligt undersökningen.I ett hypotetiskt val mellan Clinton och Republikanernas Marco Rubio eller Ted Cruz är marginalerna mindre.

Sydsvenskan - 09 apr 16 kl. 06:12

Obama: Trump bra för Demokraterna

De republikanska presidentkandidaterna Donald Trump och Ted Cruz är bra för Demokraterna när de framför extrema åsikter i frågor som immigration och nationell säkerhet, säger USA:s president Barack Obama.— Jag tycker att Donald Trump och Ted Cruz har gjort oss en tjänst, sade Obama och syftade på uttalanden som skulle hindra muslimer och mexikaner från att komma in i landet.Obama säger att de två har upprört etablissemanget med sina kampanjer, men att Trump samtidigt bara har blottlagt vad vissa i det republikanska partiet har sagt länge..

Fler nyheter från UNT

UNT - 2 timmar sedan

Johnson: "Människosmugglare ska jagas"

Alla människosmugglare ska jagas och ställas inför rätta..

UNT - 1 timme sedan

Trump knyts närmare villkorade "tjänster"

Donald Trump villkorade USA:s militära stöd till Ukraina för att landet skulle ge honom politisk hjälp, vittnar en av USA:s toppdiplomater i Kiev..

UNT - 3 timmar sedan

Trump hyllar turk-ryskt avtal: Succé

USA:s president hyllar överenskommelsen mellan Ryssland och Turkiet om att förflytta de kurdiska styrkorna från gränsen mellan Turkiet och Syrien..

UNT - 4 timmar sedan

Skrotat lagförslag "för lite och för sent"

Ett lagförslag om utlämning av misstänkta brottslingar till Fastlandskina som blev startskottet för den största protestvåg Hongkong skådat..

UNT - 5 timmar sedan

Johnson: Människosmugglare ska jagas"

Alla människosmugglare ska jagas och ställas inför rätta..

UNT - 6 timmar sedan

En död efter båtkrock utanför grekiska Kos

En migrant omkom och sex skadades när en båt med migranter ombord kolliderade med ett grekiskt kustbevakningsfartyg i närheten av ön Kos..

UNT - 5 timmar sedan

Löfven om brexit: Ge dem en chans

Storbritannien väntar på besked om förlängd förhandlingstid från EU för att kunna gå vidare om brexit..

UNT - 6 timmar sedan

FN-utredning: Svåra övergrepp vid Irakprotest

Irakiska myndigheter begick allvarliga människorättsövergrepp när de försökte slå ner en våg av protester mot landets regering tidigare i oktober, enligt en rapport från FN:s hjälporgan i Irak (Unami)..

UNT - 6 timmar sedan

Nyzeeländare får rösta om dödshjälp

Parlamentet i Nya Zeeland har godkänt ett förslag om att låta landets medborgare rösta om legalisering av dödshjälp..

UNT - 6 timmar sedan

Johnson mötte Corbyn om brexitplan

Premiärminister Boris Johnson och Labourledaren Jeremy Corbyn har mötts för att diskutera tidsplanen för brexitlagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.