SmålandsPosten > Nyheter

Friday, 18 October, 20:23

SmålandsPosten - 09 okt 19 kl. 21:34

Växjö: Bakläxa för skolorna– brister i ekonomistyrningRevisorer kritiserar ekonomistyrningen av grundskolan. Den brister i dokumentation och tydlighet, anser de. Risken är att det leder till ökade skillnader mellan skolorna. .
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Växjö, Bakläxaför , skolorna, bristeri , ekonomistyrning
Västerbottens Folkblad - 03 aug 16 kl. 23:00

[PLUS] Trafikskolor fick bakläxa efter brister

Dåliga provresultat, oregistrerade övningsbilar och avsaknad av uppgifter om att prov har blivit....

YLE - 21 maj 13 kl. 05:06

Gymnasiefrågan har fått Jakobstad i baklås

Jakobstad har gått i baklås i frågan om vart finska gymnasiet ska placeras. Politikerna var oförmögna att hitta någon lösning när frågan togs upp i stadsstyrelsen på måndag kväll. I stället beslöt stadsstyrelsen efter två timmars diskussioner och förhandlingspaus att återremittera ärendet till bildningsnämndens möte på torsdag.

BT - 23 aug 13 kl. 14:24

Bakläxa för Borås skolor

Alla elever i grundskolan Borås får inte likvärdig utbildning. Skillnaderna mellan skolorna är stora, både vad gäller kunskapsresultat och de förutsättningar som skolorna ger sina elever för att klara målen. Det slås fast av Skolinspektionen idag.

Magazin24 - 12 dec 12 kl. 07:45

Hallsta och Sura får bakläxa

Länsstyrelsen ger Hallstahammars och Surahammars kommun bakläxa när det gäller tillsyn av alkohollagen och tobakslagen. Både Surahammar och Hallstahammar brister i tillsynen av rökfria miljöer i kommunerna. Hallstahammar har inte genomfört några tillsynsbesök på skolor eller skolgårdar på de senaste två åren.

Alingsås tidning - 30 sep 13 kl. 07:48

Bakläxa för arbetsmiljön 

HERRLJUNGA: Företaget E Stjerna vid Ringleden i Herrljunga får bakläxa när det gäller de brister och krav som arbetsmiljöverket påpekade i januari tidigare i år..

Kristianstadsbladet - 15 okt 13 kl. 08:30

Bakläxa för kommunen

Kommunen får bakläxa för att man inte försökt att skapa ett umgänge mellan en förälder och ett barn som LVU-omhändertagits. Det ligger på socialens ansvar att hitta lösningar anser förvaltningsrätten.
Sedan barnet tvångsomhändertogs, enligt lagen om vård av unga, för drygt ett år sedan har barnet inte träffat sin förälder.

Nya Wermlands Tidningen - 26 jun 14 kl. 20:55

Bakläxa för Värmlands chark

Värmlands chark får bakläxa av Livsmedelsverket – och hotas av vite på 10 000 kronor per månad. Detta eftersom de inte åtgärdat brister som Livsmedelsverket tidigare påpekat..

Västerbottens Folkblad - 04 jul 14 kl. 22:50

Robertsfors får bakläxa i upphandlingstvist

Robertsfors kommun får bakläxa i en upphandling avseende snickeriarbeten. När Robertsfors kommun rangordnade företagen som ville vara med och konkurrera hamnade Åbyns Bygg & Plåt på fjärde och femte plats. Upphandlingen gäller olika delområden.

Nyan - 30 okt 14 kl. 13:19

Lekparker får bakläxa av ÅMHM

Lekparkerna i Gottby och Kyrkoby får bakläxa av Ålands miljö-och hälsoskyddsmyndighet (ÅMHM). Lekparkerna uppvisar stora brister i säkerhet, bland annat otillräckliga staket och en trasig vippgunga.
Nu kräver ÅMHM att bristerna, som även påpekats under tidigare inspektioner, ska åtgärdas före årsskiftet..

YA - 26 nov 15 kl. 03:00

Bakläxa för familjenämnden

Att familjenämnden tog en månad på sig för en förhandsbedömning är inte att följa lagstiftningen. Därför får man nu bakläxa och måste även rätta till flera andra brister..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Pr-expert: Paradexempel på dålig kommunikation

En närmast total brist på ansvar, kommunikation och empati. Apotekstjänst krishantering är ett paradexempel på hur ett företag inte ska agera, enligt en krisexpert..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Nytt vittnesmål om problem på Attendos boende

Sofies son har bott på Attendos gruppboende Snälltåget sedan det byggdes. Hon reagerade starkt på Smålandspostens granskning. – Jag tänkte, äntligen!

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Vapen påträffade efter skottlossning i Örebro

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Candlemass spelar två första albumen på scen

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Expert: Taktpinnen nu i Putins händer

Det sköra eldupphöret i nordöstra Syrien har redan brutits flera gånger. Inte så förvånande, tycker bedömare – avtalet saknade ju en av konfliktens avgörande röster..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Många morötter för Mimmi och Växjö DFF

Växjö DFF har tagit poäng mot samtliga motståndare i damallsvenskan utom Kopparbergs/Göteborg FC. På söndagen möts lagen på Valhalla IP i den näst sista omgången. En som hoppas spräcka sin nolla i målkolumnen är Mimmi Strömgren..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Sur trippelbogey förstörde för Kinhult

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Rekordstöd för SD – knappar in på S

Sverigedemokraterna fortsätter att öka. Partiet knappar in på Socialdemokraterna, som enligt en ny opinionsundersökning fortfarande är största parti..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Turkiets offensiv i Syrien – detta har hänt

Först beslutade USA att dra tillbaka sina styrkor från nordöstra Syrien. Sedan inledde Turkiet sin offensiv. Hundratusentals människor har tvingats på flykt och ett tillfälligt eldupphör har kollapsat.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Matchrapport: Så startar Taif mot Almtuna

I kväll ställs tabellsexan Tingsryd mot tabelljumbon Almtuna på bortaplan. Matchen startar 19.00 och du kan följa den här.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.