Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 23 October, 20:07

Världen Idag - 09 okt 19 kl. 21:00

Regeringen ignorerar kritik mot abortlagTrots kritik från läkare, Statens medicinsk-etiska råd (Smer) och Justitieombudsmannen (JO) vill socialministern inte se över lagen för sena aborter. Kristdemokraten Hans Eklind är kritisk, men hoppas samtidigt att sista ordet om breda politiska samtal kring livsduglighetsprincipen inte är sagt..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Justitieombudsmannen, Hans Eklind

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, ignorerar, kritikmot , abortlag
Nyheter 24 - 12 apr 11 kl. 09:40

Regeringen ignorerar riksdagens beslut


Carl Bildt får hård kritik från vänster och höger. För mer än ett år sedan beslutade en riksdagen att regeringen ska erkänna de turkiska massakrerna mot bland andra syrianer och armenier under första världskriget som folkmord. Men regeringen, som genom Carl Bildt (m) och Fredrik Reinfeldt (m) beklagade sig över beslutet, har än så länge valt att ignorera riksdagsuppmaningen.

Vimmerby Tidning - 31 okt 13 kl. 09:17

Regeringen ignorerar landsbygden

Alliansregeringen ignorerar landsbygden och Kalmar län. Centern har tyvärr blivit ett Stureplansparti till höger om Moderaterna. Det enda som finns kvar av Centerns gamla landsbygdspolitik är kopplingen till LRF och stödet till jordbruket, det räcker tyvärr inte.

SR - 13 apr 11 kl. 13:13

"Regeringen ignorerar barnsexturism"

Polisen utreder inte hundratusentals bilder av övergrepp på barn. Det säger barnrättsorganisationen Ecpat Sverige. Ecpat kritiserar nu regeringen och myndigheter för att ignorera barnsexturism..

DI - 21 aug 19 kl. 19:30

Regeringen ignorerar orsakerna till ojämlikhet

Regeringen verkar närmast besatt av att prata om klyftor. Miljöpartiets ekonomiskpolitiske talesperson Karolina Skog varnade i tisdagens Di för att nästa års budget leder till….

Nyhetskanalen - 01 jul 11 kl. 07:26

Regeringen får kritik för höjd alkoholskatt

Samtidigt som de svenska alkoholskatterna ska höjas nästa år, handlar svenskarna allt mer alkohol utomlands. Och nu får regeringen kritik för att man inte utrett konsekvenserna av en skattehöjning..

Sydsvenskan - 14 dec 17 kl. 04:57

Regeringen avvisar kritik mot ny pensionsålder

Regeringen avfärdar kritik om att många inte kommer att orka att jobba till 64 år för att få pension. Socialminister Annika Strandhäll (S) pekar på att LO-medlemmar i snitt pensionerar sig vid 63,8 år. – Vi ska fortsätta att ha väldigt höga ambitioner n.

GöteborgsPosten - 14 dec 17 kl. 14:35

Regeringen avvisar kritik mot ny pensionsålder

Regeringen avfärdar kritik om att många inte kommer att orka att jobba till 64 år för att få pension. Socialminister Annika Strandhäll (S) pekar på att LO-medlemmar i snitt pensionerar sig vid 63,8 år..

Sydsvenskan - 19 apr 11 kl. 01:30

DSB First: Regeringen får kritik

Arkivfoto: Lars Brundin / Johan Bävman
Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd om DSB First: "Bollen ligger hos tågbolagen."
??När det gällde att höja avgifterna för Öresundsresenärerna var trafiken en nationell angelägenhet, säger han.

Expressen - 05 dec 11 kl. 11:49

Regeringen förnekar kritik mot Muller

Saab-vd:n Victor Muller har presenterat en ny räddningsplan för Saab. En kinesisk storbank ska gå in som partner, om allt går i lås. Men enligt uppgifter till tidningen Dagens Industri försöker svenska regeringen stoppa planen.

SVT - 05 mar 12 kl. 19:17

Regeringen tillbakavisar kritik

Regeringen slår tillbaka mot kritiken att andelen sysselsatta minskat sen regeringen tillträdde 2006. Idag var statsministern och finansministern på arbetsplatsbesök i Enköping..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Vill att aborterade foster som lever räddas

Utan Gud finns det ingenting som säger att människan har ett särskilt värde. Det var kontentan när frågan ”Vad är ett liv värt” diskuterades i Malou efter tio. I programmet tog författaren Martina Montelius ställning för att rädda foster som kommer ut levande efter sena aborter..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Pastorer greps när megakyrka revs i Kina

En över 3 000 sittplatser stor kinesisk kyrkobyggnad revs förra veckan av kinesiska myndigheter, rapporterar människorättsorganisationen China Aid. Dessutom ska församlingens två pastorer ha gripits och kvarhållits över helgen..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Trudeau kvar vid makten i Kanada

Kanadas premiärminister Justin Trudeau kommer att sitta kvar. Men stödet för Trudeau – som drivit landet i starkt värdeliberal riktning – och hans Liberala partiet har minskat, och allt pekar på en regering i minoritet..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Japans kejsare krönt – kritiseras av kristna

Japans nye kejsare, Naruhito, kröntes och besteg sin tron på tisdagen vid en ceremoni som har kritiserats av flera japanska kristna organisationer. Enligt dessa strider ceremonins religiösa ritualer mot den konstitutionella separationen av stat och religion..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Netanyahu lyckas inte bilda regering – kan Gantz lyckas?

Det finns ett användbart uttryck på hebreiska som heter ”achrei ha'chagim”. Det betyder ”efter högtiderna” och syftar på den månads­långa period som nu precis tagit slut, där högtiderna kommer på löpande band. Uttrycket används ofta för att skjuta upp saker; allt ska göras achrei ha'chagim.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Hon startar kurs i stressrehabilitering – på kristen grund

Trots att beteendevetaren Inga-May Sternberg arbetar med stresshantering och utmattning gick hon själv in i väggen. Nu startar hon och en kollega en webbkurs i stressrehabilitering på kristen grund. – Det mesta som erbjuds från sjukvården är mindfulness och yoga, men det är helt fel väg att gå, säger hon..

Världen Idag - 13 timmar sedan

UNRWA-skolorna göder terrorism och judehat

Kartor där Israel är raderat och ersatt med Palestina. Minderåriga barn med vapen-atrapper som sjunger blodiga kampsånger och hyllar terrorister på lektionstid.  Sådant sker i FN-organet UNRWA:s skolor, enligt en ny rapport som presenteras vid ett seminarium i Stockholm på onsdagen..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Judiska extremister angrep soldater

I söndags vaknade israelerna till upprörande bilder på nyheterna. I reportaget såg man unga män med maskerade ansikten som kastade stenar mot soldater och skadade deras jeepar. Detta är ingen ovanlig syn; det händer nästan dagligen att arabiska ungdomar angriper soldater.

Världen Idag - 20 timmar sedan

Minns du hur det var när du trodde, på riktigt?

Minns du hur det var när du trodde, på riktigt? Minns du vissheten? Minns du känslan att med all säkerhet veta att det Gud har lovat, det kommer han att hålla?

Världen Idag - 20 timmar sedan

Vi har fått en ny sorts åsiktsinkvisition

Efter den nästan två år långa krisen är Svenska Akademien tillbaka, åtminstone i så motto att man delar ut Nobels litteraturpris, dessutom för två år vid samma tillfälle. 2018 års pris tilldelas den polska författaren Olga Tokarczuk och 2019 år pris tilldelas den österrikiske författaren Peter Handke. Akademiens val har fyllt tidningarna med diskussioner, men det har inte varit diskussioner om litteratur – åtminstone inte när det gäller Peter Handke.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.