SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 21 October, 14:15

SmålandsPosten - 09 okt 19 kl. 20:45

Växjöföretag vill hjälpa… byggbranschen …spara miljarderFörväntningarna var höga när 875 investerare satsade 20 miljoner kronor i Skymap. Men byggbolagen nappade inte på att digitalisera informationen. Grundaren Jon Bengtsson är övertygad om att Skymaps nya inriktning bär bättre. – Vi såg snabbt att vi kunde korrigera innan det gick åt skogen..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Skymap, Jon Bengtsson, Skymaps

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Växjöföretagvill , hjälpa, byggbranschen, spara, miljarder
Hela Gotland - 03 jun 19 kl. 12:10

Här är uppfinningen som ska hjälpa Gotland spara vatten

Snålspolande vattenkranar har funnits länge, men nu tar ett företag idén till nya höjder i ett pilotprojekt på Gotland..

Blekinge Läns tidning - 18 nov 16 kl. 17:10

Företag lär sig spara energi

Tillsammans söker ett antal företag nya arbetssätt för att minska energiförbrukningen. – Att ingå i ett nätverk ger dubbel effekt, säger Ulf Hansson från Energikontor sydost..

YLE - 17 mar 14 kl. 05:08

Grundtryggheten i Hangö begär hjälp för att spara

Det krävs hjälp utifrån när grundtryggheten i Hangö skall planera för att spara. Och det finns många företag vill hjälpa Hangö spara de krävda miljonerna. Grundtrygghetsnämnden har beslutat att begära offerter av företag i branschen.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

SOTI vill hjälpa företag att accelerera sin digitala transformation

Nyligen bjöd mobilitietsföretaget SOTI in till sin årliga konferens SYNC, som i år gick av stapeln på SOTIs hemmaplan Toronto i Kanada. Under tre dagar tog 600 personer del av nyheter, träffade partners och deltog i utbildningar kring hur man på bästa sätt kan dra nytta av deras lösningar. Jag fick möjlighet att prata lite med företagets grundare och VD Carl Rodrigues om vad som ligger bakom utvecklingen, och hur konkurrenssituationen ser ut.

Kristianstadsbladet - 12 dec 13 kl. 08:33

Byggbranschen behöver sund konkurrens - nu

Foto: Petros Giannakouris
Bristen på ordning och reda i byggbranschen har satt konkurrensen ur spel. Konsekvenserna av svartarbete och ekonomisk brottslighet är att företagen inte konkurrerar på lika villkor och att säkerheten på byggena försämras, skriver Anders Fredriksson.
Byggbranschen behöver en skyddslagstiftning mot osund konkurrens.

BT - 13 jan 14 kl. 14:49

Byggbranschen behöver sund konkurrens

Bristen på ordning och reda i byggbranschen har satt konkurrensen ur spel. Konsekvenserna av svartarbete och ekonomisk brottslighet är att företagen inte konkurrerar på lika villkor och att säkerheten på byggena försämras. Så kan vi inte ha det.

YLE - 22 maj 15 kl. 07:02

“Spara upp till 40 procent av brännoljan” - omöjligt, säger experter

Om man häller en liter särskilt tillsatsämne i 2 000 liter brännolja så kan man spara upp till 40 procent av brännoljekostnaderna. Det hävdar ett företag som marknadsför sin produkt, tillsatsämnet Pari. Men experter på förbränning som Yle Nyheter har talat med anser entydigt att det är en bluff.

YLE - 22 maj 16 kl. 15:41

Byggföretag vill satsa - hittar inte kunnigt folk

Byggföretag i Västnyland har svårt att hitta utbildat folk. Hangö elektriska söker med ljus och lykta efter folk att anställa, men kan inte utveckla verksamheten eftersom det inte går att få tag på tillräckligt med arbetstagare. VN Bygg får inte heller tag på byggarbetare på grund av olika krav som ställs på branschen.

HBL - 18 jun 14 kl. 08:02

Företag tror på e-handel kring döden

Att göra business på döden är inte uteslutet på den finländska marknaden, men branschen ser fortfarande ut på samma sätt som den alltid gjort. Nu försöker några företag i Jyväskylä modernisera begravningarna.– Vi vill starta upp ett modernt begravningskomplex som erbjuder allt som behövs för att utföra en kremering i nuläget.

Sydsvenskan - 11 okt 18 kl. 21:08

Jakt på fusk i byggbranschen

Det krävs självsanering i byggbranschen, anser Sveriges Byggindustrier som beslutat sig för att hjälpa till. Branschorganisationen har anlitat grävande journalister, som granskar medlemmar i jakten på företag som bidrar till lönedumpning och skattefusk,.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Tv-toppen: "Så mycket bättre" började starkt

Jubileumssäsongen av "Så mycket bättre", med Magnus Uggla, Miss Li och Petter vid rodret, lockade över 1,6 miljoner tittare vid lördagens premiär. En annan säsongspremiär som fick svenskarna att bänka sig var "Solsidan" med 1,5 miljoner tittare..

SmålandsPosten - 5 minuter sedan

Bulgarien har hittat ny förbundskapten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Murray tar jättekliv på världsrankningen

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Länet: Skåp bröts upp

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Tidigare M-topp slipper åtal

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Anordnade brandövning - tvingas böta nästan 8 000

55-åringen anordnande en brandövning vid Möckeln. Det kostade honom dryga böter..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Biotoppen: "Joker" håller ställningarna

Inget verkar kunna rucka "Joker" från förstaplatsen på den svenska biotoppen. "Maleficent 2" får nöja sig med andraplatsen och Peter Magnussons nya komedi "Tills Frank skiljer oss åt" går in som trea. Ny är också zombieslaktarfilmen "Zombieland: Double tap" på femte plats..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Förundersökning om mord i Tiveden läggs ned

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Socialministern: "Otroligt upprörande"

En misslyckad upphandling som stjälper sjukvården, tycker socialminister Lena Hallengren (S) om materialkaoset. MSB och Socialstyrelsen följer nu upphandlingskaoset för regeringens räkning, förklarar hon..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Buskhe hoppar av Saabs styrelseOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.