Barometern > Nyheter

Thursday, 17 October, 14:35

Barometern - 09 okt 19 kl. 20:42

Ny bok ska guida slottets besökareEn ny guidebok ska öka besökarnas upplevelse av Kalmar slott. I boken får läsaren bland annat möta den fruktade Ölands-Jödde..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar, Ölands-Jödde

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny bokska , guida, slottets, besökare
Skånskan - 04 okt 19 kl. 15:49

Besökare fick titta in bakom kulisserna

ESLÖv Hur ser det egentligen ut bakom kulisserna på Erikshjälpen? Det fick man veta under en rundvandring som ingick i miljövänliga veckans digra program.I tisdags kunde nyfikna titta in bakom kulisserna och få en rundvandring på Eriksjälpens second hand-butik i Eslöv.

Barometern - 17 maj 19 kl. 18:09

Elever redo att guida besökare i Ottenby

Under våren har elever från Alunskolan fått lära sig mer om södra Öland och guidning. På fredagen hölls genrepet och under lördagen är det dags för eleverna att guida familj, vänner och besökare i Ottenby..

GT - 19 sep 17 kl. 15:47

Bokmässan förstärker säkerheten – inför väskkontroller för besökare

Bokmässan förstärker sin säkerhet inför året mässa. Nu inför man väskkontroller för de runt 90 000 besökare som väntas dyka upp, något som göteborgdirekt.se var först att skriva om.

Kristianstadsbladet - 09 nov 12 kl. 09:13

Gallerian ska ha fler besökare än Gekås

Foto: Annica Jönsson
Steen och Ström räknar med att Östra centrum på tre år ska ha 800?000 fler besökare än Gekås i Ullared. "Det är inte fel med vare sig optimism eller fantasi", säger Gekås vd Boris Lennerhov med ett skratt.

Skånskan - 13 nov 16 kl. 19:54

Gratis på Moderna gav färre besökare

Malmö I februari blev det gratis inträde på 18 centralmuseer i Sverige. Det enda museet i Skåne som berörs av reformen visar en minskning med 4 600 besökare för årets första nio månader. Dardel 2015 drog mer än fritt inträde.

YA - 05 okt 14 kl. 06:30

Flest besökare efter Äppelmarknaden

Foto: Anette Sjöstrand
Cirka 20 000 besökare kommer årligen till Äppelmarknaden i Kivik. Men minst lika många besöker hamnplan veckorna efter marknaden. Eftermarknaden är nu något arrangörerna vill utveckla.

YA - 06 sep 13 kl. 08:00

60?000 besökare krävs för badkalkyl

Om kommunens kalkyler för det planerade badhuset ska gå ihop, krävs 60 ?000 besökare om året. Det är fler än på Hörbys inomhusbad, trots att Hörby har äventyrsbad med bland annat hopptorn och en 56 meter lång vattenrutschbana.

Skånskan - 23 jul 16 kl. 06:00

Besökare ökar även i Skåne

Uppåkra/Lund I Tyskland kan museer och utställare komma upp i besökssiffror som skånska aktörer bara kan drömma. Ändå slår Uppåkra arkeologiska center och Historiska museet i Lund besöksrekord.En prognos om 200 000 besökare för Lokschuppen Rosenheims vikingautställning, som varar i nio månader.

YA - 27 jan 14 kl. 06:30

Färre lån och besökare

Foto: Mark Hanlon
Ystad följer trenden. I fjor lånades färre böcker och alla bibliotek utom ett i kommunen noterade ett minskat antal besökare.– Det är en trend i hela Sverige men vi ska försöka vända den, säger Lena Malmquist, bibliotekschef.

YLE - 12 jul 17 kl. 11:58

Betydligt färre besöker Skanslandet i år - antalet besökare har sjunkit med över hälften

Antalet personer som besöker Skanslandet har minskat med över 50 procent jämfört med i fjol. Det uppger JT-Line, som trafikerar båtrutten från Salutorget till Skanslandet. JT-Lines vd Juha Tiilikainen säger att ön hade 24 000 besökare under maj och juni månad förra året.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Längdåkarna ska sprinta uppför i Åre

Den nya skidtouren mellan Östersund och Trondheim blir ett kraftprov. En av etapperna är en sprint uppför alpina backen i Åre..

Barometern - 15 minuter sedan

Lars Kagg satsar på rekord i skoljoggen: ”Inte omöjligt”

Lars Kaggskolan fortsätter kampen för att sätta nytt svensk rekord i antalet deltagare i en skoljogg. På torsdagsmorgonen samlades hundratals ungdomar för att gå och jogga..

Barometern - 15 minuter sedan

Två nya poliser i området efter nyår

De två nya områdespoliserna i Hultsfred och Vimmerby börjar sin tjänstgöring efter årsskiftet..

Barometern - 15 minuter sedan

Messiah Hallberg turnerar vidare i vår

Barometern - 15 minuter sedan

Här är TV4:s internationella kärleksbönder

Barometern - 1 timme sedan

Stenåldern lär barn om framtiden

Det knackas flintastenar, målas smycken och lagas mat i grop. Under en halvdag fick elever från Trekantens skola prova på att leva stenåldersliv..

Barometern - 1 timme sedan

Norwegian + Jetblue = sant

Barometern - 1 timme sedan

Hon hoppar in som landshövding i Kalmar

Barometern - 1 timme sedan

Succé för Krister Wallman

Revy-och filmprofilen Krister Wallman blev nyligen hyllad när filmen Jag har skjutit en dufva hade premiär i Örkelljunga..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.