Skånskan > Opinion

Thursday, 24 October, 06:23

Skånskan - 09 okt 19 kl. 20:09

”För lång väntan på vård”ESLÖV Det är ett problem i Sverige att folk får vänta för länge i vården.
– Det är något vi måste göra något åt, sade statsminister Stefan Löfven (S) när han på onsdagen besökte Eslöv. För Skånskan förklarade han att det var kul att vara ute i landet och ett uttalat mål.Senaste officiella statsministerbesöket i Eslöv var 1970, då Olof Palme var här.
– Jag har bestämt att alla kommuner ska ha besök av ett socialdemokratiskt statsråd en gång.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ESLÖV Det, Sverige, Stefan Löfven, Eslöv, Skånskan, Olof Palme, Men, Löfven, Skåne, Lena Hallengren, Socialdemokraterna, Skånskans, SKL, Hallengren, Lisa Bjurwald, BB, Henrik Fritzon, Stefan Löfvens, Lena Hallengrens, Expressen, Malmö, Fritzon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: För lång, väntan, vård
Cornucopia - 07 aug 14 kl. 11:27

Läge binda boräntan på två år?

Generellt är det alltid lönsammast att ha rörlig bolåneränta, och använda ränteskillnaden mot bundna bolåneräntor till att amortera. De senaste fjorton åren har det bara varit lönsamt att binda på två år en enda gång, men frågan är om det är dags nu igen?

Den som band sin bolåneränta på två år i mitten av 2005 gjorde en god affär, då den rörliga räntan därefter inledde en uppgångsfas, samtidigt som 2-årsräntan var lika eller lägre än den rörliga räntan.

Cornucopia - 19 aug 13 kl. 15:04

Spara nästan 60 000:- på att låsa räntan i fem år

Beroende på vad man tror på för scenarier kan det fortfarande vara lönsamt att binda bolåneräntan på fem år, givet att man köpt för att bo och inte för att flytta.

Efter lågkonjunktur kommer alltid högkonjunktur. Sverige kommer uppleva en ekonomisk återhämtning med start 2014 - 2015, kanske redan med start i år.

YLE - 06 sep 16 kl. 12:08

Daghemmet Skogsgläntan firar efterlängad flytt i Ekenäs

Det är som att komma till himmelriket. Så beskriver daghemsföreståndare Ann Nordström Skogsgläntans flytt till den nya byggnaden på Björknäsgatan i Ekenäs. Den första augusti flyttade närmare 80 barn tillsammans med personalen till de nya lokalerna.

Cornucopia - 26 jan 19 kl. 15:19

Är det dags att binda bolåneräntan?

Flera läsare har frågat bloggen om det är dags att binda räntan, och om vi nu skulle befinna oss i en av de unikt ovanligt korta intervallen där man faktiskt skulle tjäna på bunden ränta? Så är det dags att binda räntan?Sedlar.

PrivataAffärer - 22 maj 19 kl. 06:26

SBAB: Kan vara lönsamt att binda boräntan

Det är i SBAB:s senaste Boräntenytt som bankens chefsekonom Robert Boije spår att ett fortsatt svagt inflationstryck i kombination med en mycket låg real jämviktsränta gör att både tremånadersräntan och de längre bundna boräntorna förblir låga och bara ökar svagt framöver. – Vår bedömning är att tremånadersräntan stiger till 1,9 procent till januari 2021 för att därefter stiga till 2,5 procent till januari 2023. Femårsräntan spås stiga till 2,4 respektive 3,1 procent till samma tidpunkter, säger Robert Boije.

Ekonomistas - 25 mar 15 kl. 07:48

Bör Riksbanken använda fler vapen än reporäntan?

Det här är ett gästinlägg av Mats Persson, professor i nationalekonomi vid Institutet för internationell ekonomi på Stockholms universitet. I tidningarna spekuleras det nu om att Riksbanken kanske ska vidta fler åtgärder för att stimulera Sveriges ekonomi. Det talas om två typer av åtgärder: kvantitativa lättnader (det vill säga att Riksbanken köper upp långa statsobligationer för att därigenom pressa ner den långa räntan) och valutainterventioner (det vill säga att Riksbanken säljer stora mängder svenska kronor på valutamarknaden för att pressa ner växelkursen).

PrivataAffärer - 08 jan 19 kl. 11:04

Här är bankerna som höjt boräntan

Strax innan jul meddelade Riksbanken att den historiskt låga minusräntan på -0,50 procent höjs till -0,25 procent. Formellt genomförs faktiskt ränteändringen först i morgon den 9 januari men som Privata Affärer tidigare rapporterat så har flera banker redan höjt boräntorna. Det gäller framförallt räntor på upp till två år.

Cornucopia - 03 jul 19 kl. 12:57

Riksbanken låter reporäntan ligga - vill höja inlåningsräntan kraftigt

Riksbanken lät som väntat sin styrränta reporäntan ligga. Däremot vill man ändra i sitt penningspolitiska styrsystem, inklusive kraftig höja inlåningsräntan, dvs det bankerna får betalt för att sätta in pengar hos Riksbanken.

Reporäntan ligger alltså kvar på krisnivåer om -0.

BT - 09 apr 14 kl. 10:26

Riksbanken rör inte räntan

Riksbanken lämnar den styrande reporäntan, oförändrad på 0,75 procent. Senast reporäntan ändrades var den 17 december 2013. Riksbanken har dock justerat ned räntebanan något vilket innebär en större sannolikhet för en räntesänkning i närtid jämfört med tidigare bedömning.

BT - 28 okt 14 kl. 09:22

Historiskt: Räntan sänks till 0 procent

Riksbanken sänker styrräntan, reporäntan, med 0,25 procentenheter till 0 procent. Riksbanken sänker den styrande reporäntan, med 0,25 procentenheter till noll procent. Direktionen bedömer att reporäntan måste vara kvar på den här nivå till dess att inflationen tydligt har tagit fart.

Magazin24 - 19 dec 12 kl. 11:50

Femårsräntan historiskt låg

Riksbanken meddelade den 18 december att man sänker reporäntan med 0,25 procentenheter till 1,0. Reporäntan beräknas ligga kvar på samma låga nivå det närmsta året. I sitt pressmeddelande konstaterar Riksbanken att den svaga utvecklingen i euroområdet tydligt påverkar den svenska ekonomin.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Skolranking ger kommunen bakläxa

Sjöbo Lärarförbundets skolranking ”Sveriges bästa kommun” är sannolikt ingen munter läsning för skolansvariga i Sjöbo.
Om inte kvarsittning så kanske någon form av anmärkning kan årets resultat bringa med sig.Det är 18 året som Lärarförbundet gör en ranking av landets samtliga kommuner.

Skånskan - 9 timmar sedan

Fick ett möte med makthavarna – men det gav få svar

HURVA/ESLÖV Föräldrarna som har barn på Bokebo förskola i Hurva har under den kritiska höstterminen försökt påverka olika makthavare – hittills med klent resultat.De har haft möten med egna förskolans rektor och förskoleavdelningens chef. Sedan träffade de barn- och familjeförvaltningens ordförande David Westlund (S) och förvaltningschefen Kerstin Melén Gyllensten på stadshuset i Eslöv och fick bättre insyn i budgeten och varför den låg på minus – men föräldrarna var inte nöjda med de svaren heller.

Skånskan - 9 timmar sedan

Tar strid för fungerande förskolor

ESLÖV/HURVA Efter en jobbig höst har föräldrarna som har barn på Bokebo i Hurva inlett en kampanj för att skapa bättre villkor för barn och personal på förskolorna i Eslövs byar. De hoppas kampanjen växer sig större när den snart sprids till de andra orterna.Det blir affischer, plakat och banners utanför byarnas förskolor som barn och föräldrar tillverkat vid workshops.

Skånskan - 10 timmar sedan

”Plötsligt läste jag mitt namn”

– Jag är mest chockad.
Vittsjö GIK:s Michelle de Jongh visste inte vad hon skulle säga efter att hon blivit uttagen i Peter Gerhardssons A-landslagstrupp inför bortamötet med USA den 8 november.Michelle de Jongh har precis som hela Vittsjölaget svarat för en utmärkt säsong, och med bara en match kvar av allsvenskan kom den stora belöningen.

Skånskan - 9 timmar sedan

Chaufför åtalas efter kollision med vägbro

Malmö Vägbron har 3,8 meters frigång, lastbilen är 4,2 meter hög. Detta missade föraren till en tung containerlastbil.
Trots fem meter långa bromsspår körde han med kraft in i bron.

Skånskan - 9 timmar sedan

Vill folkomrösta om ny fältgrupp

Staffanstorp Att lägga ner fältgruppen är ett av de sämsta beslut som fattats.Det tycker Anders Rosdahl som har lämnat sitt förra parti, Moderaterna, och bildat ett nytt, Staffanstorps Välfärdsparti, SVP.
Han vill nu testa om det finns intresse för att folkomrösta om att lägga förslag på en ny fältgrupp.

Skånskan - 10 timmar sedan

Ja till tävling om Folkets park

Löddeköpinge Trots protester från Swing It och oppositionen tog kommunstyrelsen beslut om att göra en markanvisningstävling för Folkets park i Löddeköpinge. Innehållet i tävlingen är hemligt ett par veckor till.Vid onsdagens sammanträde i kommunstyrelsens sade alliansen ja till en markanvisningstävling gällande Folkets park i Löddeköpinge.

Skånskan - 10 timmar sedan

Motion om miljöarbetet

Kävlinge Socialdemokraterna har lämnat in en motion om att Kävlinge kommun borde arbeta mer strategiskt, målmedvetet och proaktivt för att främja en hållbar utveckling.
I dag har kommunen en miljömålsstrategi för 2015-2018. Den är ett bra första steg, anser kommunalrådet Catrin Tufvesson och hennes partikollega Rune Sandström.

Skånskan - 10 timmar sedan

Inbrott i bil på Center Syd

Löddeköpinge Vid halv sju på lördagskvällen upptäckte bilägaren till en tyskregistrerad bil att tjuvar smällt en ruta på bilen, som stod parkerad på Center Syd. Ryggsäckar som innehöll mat och biljetter till färjan stals..

Skånskan - 10 timmar sedan

Polisen sätter fokus på skadegörelse och inbrott

SVEDALA Bouleklubben, bowlinghallen, Folkets hus och även Svedala IF har haft påhälsning av tjuvar eller utsatts för skadegörelse
– Det är väldigt mycket nu. I samverkan med trygghetsvärdarna agerar vi på detta, säger Svedalas kommunpolis Jan-Ingvar Nilsson.Det har hänt tidigare och i helgen var det dags igen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.