Skånskan > Nyheter

Monday, 21 October, 06:43

Skånskan - 09 okt 19 kl. 20:00

Vägrar betala mer i hyraLUND Dåligt underhåll, slitna inventarier, nerklottrade trappuppgångar och takdropp som inte åtgärdas i tid.Hyresgäster hos Smålands nations bostäder i Lund vägrar gå med på en hyreshöjning om inte hyresvärden först genomför en standardhöjning av boendet. Nu ligger ärendet hos hyresnämnden för avgörande. Hyresnämndens ledamöter har besökt Smålands nation tillsammans med hyresgäster och hyresvärdens representant för en besiktning.
Det gäller vilken hyresnivå som kan anses vara rimlig för bostäderna.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
LUND Dåligt, Smålands, Lund, Måns Henriksson, Hem, Hyra

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vägrar, betala, meri , hyra
DI - 02 mar 15 kl. 10:42

Österrike vägrar betala mer för kapsejsad bank

Den österrikiska staten vägrar fylla det hål på 7,6 miljarder euro som uppstått i resterna av en av landets kapsejsade banker. Det får i stället långivarna göra i linje med pinfärska EU-regler..

Kristianstadsbladet - 25 apr 14 kl. 18:02

Vägrar betala för växthuskrokodilen


Växthuskrokodilen Kajsa från Malmö minns ni väl?Hon lär trivas finfint i sitt nya hem i ett krokodilzoo i Storbritannien. Men här hemma vägrar den förre ägaren att betala polisens krokodilnota, rapporterar sydsvenskan.

BT - 25 apr 14 kl. 18:02

Vägrar betala för växthuskrokodilen

Växthuskrokodilen Kajsa från Malmö minns ni väl? Hon lär trivas finfint i sitt nya hem i ett krokodilzoo i Storbritannien. Men här hemma vägrar den förre ägaren att betala polisens krokodilnota, rapporterar sydsvenskan.

NT - 25 feb 16 kl. 07:00

Hyresgäst vägrar betala mer i hyra

En hyresgäst protesterar kraftfullt mot kommande hyreshöjningar..

BT - 08 maj 14 kl. 07:57

Borås vägrar betala faktura

Borås stad och Peab AB är i luven på varandra om markskötselavtalet för tätorten Borås. Företaget har skickat en extra faktura på en miljon kronor som kommunen vägrar betala. – I dagsläget vet vi inte om vi kan förlikas eller om det här hamnar i rätten, säger Rune Henriksson på lokalförsörjningsförvaltningen.

Sydsvenskan - 12 okt 15 kl. 15:49

Malmö stad vägrar betala fakturor efter ridtävling

Ekonomiskt kaos har uppstått efter EM-tävlingarna i hästsport på Ribban.
Malmö stad vägrar betala arrangören PM Event.
Därför kan bolaget inte betala sina kunder - mer än 60 drabbade underleverantörer..

Cornucopia - 17 okt 19 kl. 10:33

Serneke vägrar betala tillbaka till lägenhetsköpare i försenade Karlatornet

Byggbolaget Serneke vägrar betala tillbaka bokningsavgiften till de cirka 100 av 400 lägenhetsköpare som vill dra sig ur sina köp, efter att projektet försenats än så länge ett år - givet att Serneke får in någon finansierande partner. Anekdotiskt rapporterar en bloggläsare att bygget står stilla, undantaget en leverantör som hämtar byggmaterial från arbetsplatsen.
Karlastaden och Karlatornet till vänster, med Göteborgs Kista, Lindholmen, mitt i bild.

Skånskan - 10 jul 16 kl. 15:50

Kommunen vägrar betala självrisken

Höör Parkeringsskyltarna föll över Laila Borgs bil, men Höörs kommun vägrar betala självrisken på 5 000 kronor.Det var den 30 maj och Laila Borg hade som vanligt parkerat bilen vid stationen för att åka tåg till jobbet i Lund.
Eftersom den asfalterade parkeringsplatsen var full, parkerade hon bilen på grusparkeringen på andra sidan Bangårdsgatan, bredvid byggnaden där Combat Zone förut huserade.

Expressen - 17 jun 17 kl. 06:30

Peter Wahlbeck i tvist med bank – vägrar betala skulden

Komikern Peter Wahlbeck har hamnat i en tvist med banken Nordax.Banken kräver honom på 177 569 kronor i obetald ränta, samt en ränta på drygt 7 000 kronor – som Wahlbeck vägrar betala tillbaka.– Det stämmer att jag har lånat pengar av dem i panik, men jag tänker inte betala tillbaka, säger Wahlbeck..

Eurosport - 31 okt 12 kl. 19:47

Fotboll - Ballack vägrar betala fortkörningsbot: "Har ingen inkomst"

Michael Ballack fastnade på en spansk fartkamera när han körde 211 km/h på en spansk motorväg men vägrar betala böterna eftersom han saknar inkomst..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Sverige bra anseende men inte hos M

Sverige ligger etta på listan över länder som har högst anseende i världen, enligt rapporten Reputation Institute. Sverige anses vara rättssäkert, är välkomnande och vackert och svenskarna har goda levnadsförhållanden. Det är andra året i rad vi toppar listan.

Skånskan - 1 timme sedan

Absurd upphandling

Det är så absurt att man kunde tro att det handlar om någon bananrepublik i Långtbortistan. Men det handlar om Sverige. Att det skulle vara brist på så mycket material att operationer inte kan genomföras i tre regioner, och ytterligare två har stora problem, har tidigare varit svårt att tänka sig, men är nu ett faktum.

Skånskan - 1 timme sedan

Hoppas få tillstånd för kameror

SKURUP/rydsgård Kommunen fick nej till förslaget att övervaka stationsområden i Skurup och Rydsgård med ordningsvakter.
Kanske kan det istället bli tillstånd för att övervaka områdena med kameror.När Skurup i mars skickade in sin begäran om förordnanden för ordningsvakter filade kommunens säkerhetssamordnare samtidigt på en ansökan om att få sätta upp övervakningskameror i anslutning till perrongerna i Skurup och Rydsgård,
En ansökan har nu skickats in till tillståndsmyndigheten, Datainspektionen, av Sebastian Meglic, säkerhets- och beredskapssamordnare i Skurup och Trelleborgs kommuner.

Skånskan - 1 timme sedan

Polis slog in dörr – ersätter boende

Eslöv När kvinnan och hennes pojkvän låg och sov hördes det kraftiga slag mot dörren. En kort stund senare forcerades dörren av beväpnad polis.Polisens insatsstyrka gick in i ett trapphus i centrala Eslöv, målet var att ta sig in i en lägenhet.

Skånskan - 1 timme sedan

Maten på äldreboende får bra betyg i enkät

SJÖBO De boende känner sig trygga och maten är nästan alltid väldigt bra. Sjöbos äldreboenden får bra betyg i Socialstyrelsens enkätundersökning om äldreomsorgen.
Betygen för kommunens hemtjänst har däremot försämrats något.

Skånskan - 1 timme sedan

Förvarade stulna datorer – åtalas

höör En 37-årig man åtalas för att ha förvarat diverse stöldgods på en adress i Höörs kommun.Polisen hittade den 7 juni i år bland annat datorer, smycken och mobiltelefoner som kunde konstateras vara stulna från ett bostadsinbrott i Höör samma dag.
37-åringen åtalas för håleri och har enligt åtalet erkänt brott.

Skånskan - 8 timmar sedan

Maskerad rånare slog till mot godisbutik

Staffanstorp. Under söndagskvällen rånades en godisbutik på Kastanjegavägen Staffanstorp.Enligt polisen ska ingen person ha skadats i samband med rånet.

Skånskan - 9 timmar sedan

Anvegård fixade guldfesten

FOTBOLL FC Rosengård är tillbaka på tronen i Damallsvenskan efter tre raka missar.
Anna Anvegårds fullträff säkrade SM-guldet i 1-1-matchen mot toppkonkurrenten Vittsjö GIK.– Det känns overkligt.

Skånskan - 10 timmar sedan

Rustemaj sköt Veberöd till trean

FOTBOLL Det kommer att spelas division 3-fotboll på Romelevallen i Veberöd 2020.Det står klart efter Veberöds AIF:s seger i den sista kvalmatchen, 2-0 på Kirsebergs idrottsplats i Malmö mot BK Flagg.
– Det går inte att beskriva hur skön den här känslan är, meddelar 25-årige Besnik Rustemaj, som med sina två mål i kvalfinalen sköt upp sitt Veberöd till division 3.

Skånskan - 10 timmar sedan

Såld fastighet tas upp i hyresnämnden

MALMÖ Förra året sålde PP Pension alla sina hyresfastigheter i Malmö. För en fastighet på Gamla Väster har försäljningen orsakat en strid och under måndagen möts parterna i hyresnämnden.Brf Engelbrekt som bostadsrättsföreningen heter anser att de fastigheter som hade aktiva bostadsrättsföreningar värderats betydligt högre än övriga.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.