Skånskan > Nyheter

Monday, 21 October, 06:43

Skånskan - 09 okt 19 kl. 20:00

Fiskodlingsföretag hotas av ännu fler vitenSJÖBO Domstolen har redan dömt ut ett vite.
Nu ansöker samhällsbyggnadsnämnden om ett dubbelt så stort vitesbelopp tills en Stockholmsfirma skickar in prover från en före detta fiskodling.Det handlar om en före detta fiskodling i Övedskloster. Odlingen drevs fram till årsskiftet 2013/2014 av ett bolag, men drevs därefter vidare av ett annat.
Verksamheten har lagts ner.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SJÖBO Domstolen, Stockholmsfirma, Övedskloster, Ny, Staffanstorpsbo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fiskodlingsföretag, hotasav , ännu, fler, viten
Länstidningen i Jämtland - 12 okt 18 kl. 06:00

Fosforhalterna ökar i Storsjön - Fiskodlingsföretag riskerar polisanmälan

Wangensten fisk bryter mot tillståndet för att få odla fisk i Storsjön. Fosforhalten vid en av....

Nyan - 01 mar 16 kl. 06:00

Dyra ÅMHM är billiga

ÅMHM anklagas ofta för höga avgifter. Men en jämförelse visar att taxorna är betydligt lägre här än i riket.
Många höjde på ögonbrynen nyligen då Nya Åland skrev om ett fiskodlingsföretag som fick betala cirka 23 000 euro till ÅMHM för två förlängda miljötillstånd och ett avslag.

Nyan - 12 jul 18 kl. 09:15

Fiskodlingars tillstånd revideras nu i halvtid

Fem år har nu gått av de tio år som fiskodlingsföretagens miljötillstånd gäller. Därför ansöker fiskodlingsföretagen om revidering av tiotalet tillstånd hos ÅMHM.
ÅMHM-inspektören Mikael Stjärnfelt berättar att foderutvecklingen är relativt snabb och att ansökningarna till stor del om kväve- och foderbalansen i fodret – en faktor som enligt tillståndsinnehavarna bör justeras nu när miljötillstånden ses över i halvtid.

Nyan - 09 dec 16 kl. 12:24

Ny miljonemission för Fifax

I höstas fick det landbaserade fiskodlingsföretaget Fifax i Eckerö in en miljon i en riktad emission.
Nu har företaget inlett en nyemission där målet är att får in ytterligare fyra miljoner, säger styrelseordföranden Pertti Kulmala till Nya Åland.

När planerna på emissionen presenterades i oktober nämndes summan två miljoner och Fifax ledning räknade med att köparna skulle vara utomnordiska företag.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Sverige bra anseende men inte hos M

Sverige ligger etta på listan över länder som har högst anseende i världen, enligt rapporten Reputation Institute. Sverige anses vara rättssäkert, är välkomnande och vackert och svenskarna har goda levnadsförhållanden. Det är andra året i rad vi toppar listan.

Skånskan - 1 timme sedan

Absurd upphandling

Det är så absurt att man kunde tro att det handlar om någon bananrepublik i Långtbortistan. Men det handlar om Sverige. Att det skulle vara brist på så mycket material att operationer inte kan genomföras i tre regioner, och ytterligare två har stora problem, har tidigare varit svårt att tänka sig, men är nu ett faktum.

Skånskan - 1 timme sedan

Hoppas få tillstånd för kameror

SKURUP/rydsgård Kommunen fick nej till förslaget att övervaka stationsområden i Skurup och Rydsgård med ordningsvakter.
Kanske kan det istället bli tillstånd för att övervaka områdena med kameror.När Skurup i mars skickade in sin begäran om förordnanden för ordningsvakter filade kommunens säkerhetssamordnare samtidigt på en ansökan om att få sätta upp övervakningskameror i anslutning till perrongerna i Skurup och Rydsgård,
En ansökan har nu skickats in till tillståndsmyndigheten, Datainspektionen, av Sebastian Meglic, säkerhets- och beredskapssamordnare i Skurup och Trelleborgs kommuner.

Skånskan - 1 timme sedan

Polis slog in dörr – ersätter boende

Eslöv När kvinnan och hennes pojkvän låg och sov hördes det kraftiga slag mot dörren. En kort stund senare forcerades dörren av beväpnad polis.Polisens insatsstyrka gick in i ett trapphus i centrala Eslöv, målet var att ta sig in i en lägenhet.

Skånskan - 1 timme sedan

Maten på äldreboende får bra betyg i enkät

SJÖBO De boende känner sig trygga och maten är nästan alltid väldigt bra. Sjöbos äldreboenden får bra betyg i Socialstyrelsens enkätundersökning om äldreomsorgen.
Betygen för kommunens hemtjänst har däremot försämrats något.

Skånskan - 1 timme sedan

Förvarade stulna datorer – åtalas

höör En 37-årig man åtalas för att ha förvarat diverse stöldgods på en adress i Höörs kommun.Polisen hittade den 7 juni i år bland annat datorer, smycken och mobiltelefoner som kunde konstateras vara stulna från ett bostadsinbrott i Höör samma dag.
37-åringen åtalas för håleri och har enligt åtalet erkänt brott.

Skånskan - 8 timmar sedan

Maskerad rånare slog till mot godisbutik

Staffanstorp. Under söndagskvällen rånades en godisbutik på Kastanjegavägen Staffanstorp.Enligt polisen ska ingen person ha skadats i samband med rånet.

Skånskan - 9 timmar sedan

Anvegård fixade guldfesten

FOTBOLL FC Rosengård är tillbaka på tronen i Damallsvenskan efter tre raka missar.
Anna Anvegårds fullträff säkrade SM-guldet i 1-1-matchen mot toppkonkurrenten Vittsjö GIK.– Det känns overkligt.

Skånskan - 10 timmar sedan

Rustemaj sköt Veberöd till trean

FOTBOLL Det kommer att spelas division 3-fotboll på Romelevallen i Veberöd 2020.Det står klart efter Veberöds AIF:s seger i den sista kvalmatchen, 2-0 på Kirsebergs idrottsplats i Malmö mot BK Flagg.
– Det går inte att beskriva hur skön den här känslan är, meddelar 25-årige Besnik Rustemaj, som med sina två mål i kvalfinalen sköt upp sitt Veberöd till division 3.

Skånskan - 10 timmar sedan

Såld fastighet tas upp i hyresnämnden

MALMÖ Förra året sålde PP Pension alla sina hyresfastigheter i Malmö. För en fastighet på Gamla Väster har försäljningen orsakat en strid och under måndagen möts parterna i hyresnämnden.Brf Engelbrekt som bostadsrättsföreningen heter anser att de fastigheter som hade aktiva bostadsrättsföreningar värderats betydligt högre än övriga.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.