Barometern > Nyheter

Tuesday, 22 October, 20:34

Barometern - 09 okt 19 kl. 20:00

Dags att regeringen korrigerar sigRegeringen viftar fortsatt undan kritik mot förslaget att göra det lättare för barn att få könsbekräftande behandling..
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagsatt , regeringen, korrigerarsig
Regeringen - 10 mar 14 kl. 08:46

Regeringens nyhetsbrev: Dags för en långsiktig strategi mot mäns våld mot kvinnor

Kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. För att det ska vara möjligt måste mäns våld mot kvinnor upphöra. De senaste åren har regeringen utvecklat och fördjupat de omfattande satsningar som genomfördes under förra mandatperioden för att bekämpa mäns våld mot kvinnor.

Regeringen - 18 nov 13 kl. 10:15

Regeringen tillsätter en utredning om översyn av myndigheterna inom miljöområdet

Regeringen har beslutat om direktiv till en särskild utredare som ska göra en översyn av myndigheterna inom miljöområdet. Utredaren ska pröva förutsättningarna för en ny tydligare, effektivare och mer ändamålsenlig myndighetsstruktur för myndigheterna under Miljödepartementet.
- Det är dags nu att göra en översyn för att kunna möta de förändringar som har skett sedan verksamhetsstrukturen lades fast säger miljöminister Lena Ek.

Regeringen - 03 jul 17 kl. 15:53

Pressfika med regeringen

På torsdag den 6 juli är det dags för sommarens första pressfika med regeringen. Närvarande statsråd redogör för dagens regeringsbeslut samt aktuella frågor. Vid bra väder sker detta på Rosenbads innergård..

Regeringen - 10 aug 16 kl. 11:34

Dags att prioritera barns rättigheter

Debattartikel i Göteborgs-Posten 10 augusti, 2016. Regeringen har utöver att göra barnkonventionen till lag storsatsat på att barns rättigheter tillgodoses, bland annat genom att höja försörjningsstödet, glasögonstöd och gratis mediciner till alla barn..

Regeringen - 14 okt 13 kl. 08:00

Regeringens nyhetsbrev: Regeringen satsar på att öka bostadsbyggandet

Det behövs fler bostäder i Sverige. Därför arbetar regeringen intensivt med att göra det lättare att bygga fler bostäder. Bland annat genom att begränsa kommunernas möjligheter att ställa egna tekniska särkrav utöver Boverkets byggregler.

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen höjer ambitionsnivån - Östersjöregionen ska bli förebild i EU

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Beslutet idag är en ambitionshöjning från regeringen sida när det gäller förbättrad havsmiljö, stark och hållbar tillväxt, minskade ekonomiska klyftor och en minskad gränsöverskridande brottslighet i hela Östersjöregionen.

Regeringen - 22 dec 11 kl. 13:24

Regeringen inför supermiljöbilspremien

Regeringen inför en supermiljöbilspremie från och med 1 januari 2012 till och med 31 december 2014. Regeringen satsar 200 miljoner kronor för att uppmuntra bilköpare att välja de bästa miljöalternativen. Syftet med premien är att teknikneutralt stimulera marknadsintroduktionen av de mest miljövänliga bilarna och därmed närma sig målet om en fossiloberoende fordonsflotta 2030.

Regeringen - 13 mar 14 kl. 19:26

Regeringen presenterar satsningar på sommarskola

Regeringen vill öka kunskapsinriktningen i skolan. Med en utbildning av hög kvalitet kan fler elever nå målen och få en god grund att stå på inför kommande studier och arbete. Det handlar om investeringar för elevernas skull, men också för jobbens skull.

Regeringen - 22 mar 16 kl. 12:30

Redogörelse för behandlingen av riksdagens skrivelser till regeringen

I skrivelsen lämnar regeringen en redovisning av vilka åtgärder regeringen har vidtagit med anledning av de riksdagsbeslut som meddelats i riksdagens skrivelser till regeringen. Redogörelsen omfattar huvudsakligen regeringsbeslut under tiden 1 januari–31 december 2015. Dessutom lämnar regeringen vissa uppgifter om antalet gällande författningar..

Regeringen - 22 mar 17 kl. 08:59

Riksdagens skrivelser till regeringen – åtgärder under 2016

I skrivelsen lämnar regeringen en redovisning av vilka åtgärder regeringen har vidtagit med anledning av de riksdagsskrivelser som överlämnats till regeringen. Redovisningen omfattar huvudsakligen åtgärder under tiden 1 januari–31 december 2016. Dessutom lämnar regeringen vissa uppgifter om antalet gällande författningar..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Myndighet godkänner utökat förvar av kärnavfall

Strålsäkerhetsmyndigheten säger ja till utökat slutförvar av radioaktivt avfall i uppländska Forsmark. Nu är det upp till regeringen att besluta om utbygganden blir verklighet..

Barometern - 15 minuter sedan

Han guidar lokala företagare ut på nätet

Svenska företagare inom turismbranschen måste bli bättre på att synas på nätet. Nu får Torsås företagare hjälp att suga det bästa ur Googles paket för företag..

Barometern - 15 minuter sedan

Recension: Kåre Holgerson skapar spänning på Svalan

En kvast av malört griper tillbaka. Till en tid av Tjernobyl och ett allt starkare miljöengagemang. I många år och i många utställningar har Kåre Holgerson fördjupat sig i frågor kring vår miljö..

Barometern - 30 minuter sedan

Larm om brand nära Björnö slott

På tisdagskvällen larmades räddningstjänsten om en misstänkt terrängbrand nära Björnö slott..

Barometern - 45 minuter sedan

Kalmar: Författare föreläser på FN-dagen

Professorn och författaren Stefan Einhorn föreläser i Kalmar på FN-dagen..

Barometern - 30 minuter sedan

Tidning vann Långasjö sockenpris

Sedan 2002 har tidningen Träskoposten delats ut till samtliga hushåll i Långasjö socken fyra gånger om året. Redaktionen består av fem personer som alla arbetar ideellt och för ett par veckor sedan blev tidningen en av två verksamheter som fick ta emot Långasjö sockenpris som delas ut av Geijerstiftelsen. .

Barometern - 1 timme sedan

Brainstorming med pizzatugg

Glashus, multihall, kiosk, utegym, fontän och moppeparkering. Idéerna var många när kommunen bjöd in ungdomar för att tycka till om Norra kajen. – Miljön får gärna vara ungdomlig med lite industrikänsla och graffiti, säger Hanna Lundmark..

Barometern - 1 timme sedan

Henriksson får chansen mellan KHC-stolparna

Alexander Nilsson har stått senaste två. Nu får Andreas Henriksson chansen. – Det är förutbestämt, säger tränaren Andreas Holfelt..

Barometern - 1 timme sedan

Ländin om låga betygen: ”Privata boenden drar ner snittet”

Kommunens egna boenden får bra betyg, det är de privata som drar ner genomsnittet. Det uppger omsorgsnämndens ordförande Michael Ländin (S). "Vi vill naturligtvis att de förbättrar sig”, skriver han till Barometern..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.