Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 22 October, 05:15

Nyan - 09 okt 19 kl. 19:00

Dagens röst: Jag låter andra förändra ÅlandVad är viktigt för ålänningarna i höstens kommunal- och lagtingsval? Fram till valet ersätts Dagens ålänning med Dagens röst – väljarens och framtida väljares tankar om valet och om den åländska politiken. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, Dagens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagens, röstJag , låterandra , förändra, Åland
Dagens PS - 15 maj 19 kl. 10:10

Jätteböter kan drabba småföretagare

Bakgrunden är nonchalans mot den nu ett år gamla GDPR-lagen som gäller i hela EU. Enligt en ny rapport från Visma, som refereras av Dagens Industris utgåva på onsdagen, har en fjärdedel av Sveriges småföretagare fortfarande ingen koll på GDPR. Mer än varannan, 53 procent, har heller inte vidtagit några åtgärder sedan den nya dataskyddsförordningen trädde i kraft.

Dagens Media - 05 dec 17 kl. 09:48

Länsförsäkringar låter barn tolka vuxenlivet

Vill förändra synen på sparande – från konsumtion till frihet..

Dagens Media - 30 jul 19 kl. 09:10

Megan Markle låter Greta Thunberg fronta Vouge

Mär Megan Markle kliver in som gästredaktör för brittiska Vouge, blir Greta Thunberg en kvinnorna på omslaget – som radikalt försöker förändra världen..

BT - 02 okt 13 kl. 16:25

Riksdagsledamöter får sämre villkor

Riksdagsledamöter som väljs om 2014 får behålla de generösa fallskärmar som gäller nu, medan nyinvalda får sämre villkor. - Det handlar om riksdagens förtroende, säger en kritisk Anders W Jonsson (C).Med 204 röster för, 79 mot och 18 ledamöter som lade ner sina röster, klubbade majoriteten i riksdagen igenom att de nya, mindre generösa avgångsvillkoren för riksdagsledamöter bara ska gälla de ledamöter som väljs in som nya nästa år, inte de som väljs om och som redan sitter i riksdagen.

Skånskan - 01 maj 17 kl. 17:59

Stats­mi­nis­ter mer än S-le­da­re

ERWP.fif(0)Ste­fan Löfven höll sitt förstamajtal i Mal­mö (och i Lands­kro­na på för­mid­dagen). Men på press­kon­fe­rensen mar­ke­rades att det var stats­mi­nis­tern, inte par­ti­le­da­ren, som gjorde ett ut­spel.

Skånskan - 09 maj 18 kl. 09:15

Donne låter musiken tala

Sångförbud för sångaren, ny trummis och saxofon i bandet igen.
Det har hänt mycket i Donnez det senaste året, men soundet är det samma.Fem snabba till Donald ”Donne” Laitila i Donnez: 1.

Skånskan - 13 nov 18 kl. 01:00

S bör ef­ter­sträva in­fly­tan­de

Det finns so­ci­al­de­mo­krater som kastar lys­tna blickar på eng­els­ka La­bour och Ber­nie Sanders i USA. Fullt be­grip­ligt efter­som deras fram­gångar visar att det inte finns nå­gon na­tur­lag som säger att det i dessa tider måste gå utf­ör med so­ci­al­de­mo­kra­tiska vär­der­ingar och par­tier.
Jag vet, Ber­nie Sanders är inte so­ci­al­de­mo­krat utan obe­ro­en­de, men han döljer de­fi­ni­tivt inte sina varma käns­lor för det svenska väl­färds­sam­häl­let.

SmålandsPosten - 23 jul 13 kl. 06:28

Lite ansvar för dagens skola bör Folkpartiet ta

Kommentar till Vad den svenska skolan är bra på glöms i debatten, av Gunnar Nordmark (FP) den 18 juli. Det är lite trist att se hur Gunnar Nordmark (FP) försöker hävda att alla problem i dagens skola hänför sig till beslut tagna före 2006. Lite ansvar för dagens situation bör väl ändå Folkpartiet ta ?

DN - 23 feb 16 kl. 15:00

Ingves: Bra läge ändra ränteavdrag


Riksbankschefen Stefan Ingves larmar åter om behovet av reformer på bostadsmarknaden och mot ökande skuldsättning. Dagens låga ränteläge gör det lättare att ändra ränteavdragen, menar han..

Alingsås tidning - 19 jul 18 kl. 11:29

”Hoppas vi kan förändra deras liv”

Från kåkstaden till Gothia Cup i caféstaden.
Fotbollen har fört Kusasa Stars tusen mil hemifrån – och gett de sydafrikanska pojkarna minnen för livet.
Det blev inga mål i den avslutande gruppspelsmatchen mot IFK Borgholm i P13-klassen, men det finns större mål med resan för Kusasa Stars.

Skånskan - 07 okt 19 kl. 15:30

Film som kan förändra världen

Tidningens filmskribent Ingela Brovik rapporterar från Malmö Arab Film Festival som avslutas på tisdag 8 oktober.– Haparanda! utropar deltagarna i en arabisk teatergrupp i Sverige, med poetisk känsla som gör att namnet på den nordliga svenska orten låter helt fantastiskt.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 10 timmar sedan

Stenhuset ska få ny verksamhet till sommaren

Stig Grönlund och Dennis Jansson har köpt legoavtalet för det gamla stenhuset intill Indigo i Mariehamn. .

Nyan - 12 timmar sedan

Regeringen synar stödssystem för långtidssjuka

Föreningen Vårt Hjärta ifjol tog i kontakt med Ålands riksdagsman Mats Löfström för att utreda möjligheten att förbättra nuvarande ekonomiska stödsystem för långtidssjuka som väntar på svar från utredning om rehabiliteringsstöd eller invalidpension. – På grund av långa behandlingstider och bristande system har sjukskrivna hänvisats att anmäla sig till AMS och registrera sig som arbetssökande då sjukdagpenningen tar slut tills man har fått besked om vidare stöd. Detta är ett bekymmer för sjuka som fortsättningsvis är arbetsoförmögna efter 300 dagar, men även för AMS, skriver föreningen i ett pressutskick.

Nyan - 13 timmar sedan

IP-Connect friades från brottsmisstanke

Inget brott hade begåtts. .

Nyan - 15 timmar sedan

EM-silver till både Marcela och ”Kenta”

KRAFTSPORT. Paret Kenneth ”Kenta” Sandvik och Marcela Sandvik har skördat nya internationella framgångar.
Vid EM i bänkpress med utrustning lyckades båda knipa varsin silvermedalj.

Nyan - 15 timmar sedan

Tingsrätten friar våldtäktsåtalad

Ålands tingsrätt förkastar ett åtal för våldtäkt även om rätten anser att den målsägandes berättelse är mer trovärdig än den åtalades. .

Nyan - 17 timmar sedan

Hemvändarstenen lyfts på plats nästa vecka

Ankomsten blir i morgon tisdag och på torsdag ställs den på sin plats på Lilla holmen: stenen från Holland som nu är på väg tillbaka till Åland efter 100 000 år. .

Nyan - 19 timmar sedan

Kontrollräkningen klar på torsdag

Söndagens valresultat är preliminärt. Granskningen av valsedlarna och kontrollräkningen inleds i dag måndag klockan 12. Senast på torsdag ska kontrollräkningen vara klar och valets utgång fastställas.

Nyan - 19 timmar sedan

Liberalerna: Det är ändå helt okej

Det blev sex mandat för Liberalerna, alltså ett mindre än tidigare. .

Nyan - 21 timmar sedan

Inget beslut om Alandia-notering

Finansinspektionen har godkänt Alandia Försäkring Abps nya bolagsordning och den har införts i handelsregistret. Enligt beslutet på bolagsstämman i maj är Alandia nu ett publikt försäkringsaktiebolag, hembudsklausulen är struken ur bolagsordningen och ägarbasen kan breddas. Siktet är, enligt samma beslut, inställt på att Alandia ska börsnoteras men ännu har inget beslut fattats om notering.

Nyan - 23 timmar sedan

Thönroos beredd på lantrådsposten

Centerledaren och valets röstdrottning Veronica Thönroos säger att partiets tydlighet har burit frukt. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.