Skånskan > Opinion

Tuesday, 22 October, 03:24

Skånskan - 09 okt 19 kl. 19:00

Hipp stängs i ett år för stor ombyggnadMALMÖ Om allt går enligt planerna kan nya Hipp öppna under 2022 med ombyggd entré från Kalendegatan och med diverse andra förändringar. Kommunstyrelsen har sagt ja till ombyggnaden.– En spännande satsning som vi ser fram emot, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S). Det är också roligt att vi kan utveckla den pedagogiska verksamheten. Det är en omfattande ombyggnad som väntar och ärendet går nu vidare till kommunfullmäktige.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ Om, Hipp, Kalendegatan, Katrin Stjernfeldt Jammeh, Malmö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hipp, stängsi ett , årför , stor, ombyggnad
Skånskan - 20 mar 16 kl. 11:01

Shakespeare fullträff på Hipp

Recension SCEN
Trettondagsafton
Av William Shakespeare
Översättning: Göran O Eriksson
Scen: Premiär på Hipp, Malmö, 18/3
Regi och bearbetning: Frede Gulbrandsen
Musiker: Emelie Roos, Dohyo Sol/Fredrik Bock
Scenografi: Tore Sæther
Kostym: Camilla Bjørnvad
Ljus: Thorsten Dahn
Koreografi: Louise Seloy
Mask: Åsa Trulsson
Musikaliskt ansvariga: Emelie Roos och Dohyo Sol
Musiker inspelad musik: Ensemble Mare Balticum
I rollerna: Hannah Canvert, Johannes Wanselow, Hampus Hallberg, Hans-Peter Edh, Kardo Razzazi,Yazan Alqaq, Josefin Iziamo,Cecilia Lindqvist, Karin Lithman,Tom Ahlsell,Henrik Johansson, Håkan Paaske, Hampus Hallberg, Josefin IziamoNär Trettondagsafton nu sätts upp på Hipp i regi av Frede Gulbrandsen ä

Skånskan - 12 dec 15 kl. 09:00

Revyn kommer tillbaka till Hipp

Kultur och Nöje Den 19 december väcks Hipps gamla revytraditioner från 20-, 30- och 40-talet till liv igen när det är premiär för Malmö Stadsteaters En ny revy.
– Revyformen är underbar, säger teaterchef Petra Brylander som kläckte idén och även medverkar på scen. Jag älskar att jobba med humor och satir och allt måste verkligen inte vara gapflabb.

Skånskan - 23 nov 16 kl. 10:30

Karl-Bertil Jonssons julafton urtolkas på Hipp

scen När Malmö stadsteater nu förvandlar Tage Danielssons klassiska novell Karl-Bertil Jonssons julafton till teater är det fortfarande en saga, men med nutida referenser. Däremot har man valt bort Per Åhlins gulliga bildspråk för att i stället sätta ljudet i centrum.
På lördag är det urpremiär på Hipp.

Expressen - 19 nov 13 kl. 12:06

Hipp hipp hurra på... världstoalettdagen

Det är långt ifrån en skitsak. Varje år slängs 7 000 ton skräp i svenska toaletter. Under tisdagen firas internationella världstoalettdagen.

BT - 22 aug 14 kl. 00:30

Hipp hurra för Ringhals i dag!

Sveriges största kärnkraftverk fyller 40 – medan tvivlen på vindkraften tilltar En av de stora kraftledningarna sveper norr om Horred och ansluter till rikslänken som drar fram mellan Björketorp och Sätila. 400 000-voltsledningarna hämtar sin kraft från den plats i landet som tänder flest lampor och som värmer flest hus. I dag firar statliga Vattenfalls kärnkraftverk Ringhals sin 40-årsdag.

Sydsvenskan - 08 apr 11 kl. 09:09

Hipp klubb för barnlediga

Foto: Linda Axelsson
Hästen hoppas locka en något äldre publik än andra klubbar. House, hiphop och techno är idag gamla musikstilar, och de som var med från början är i medelåldern idag. Det är dem som Palle Tenfalk och Sweet Fred vill få att dansa igen.

Helsingborgs Dagblad - 20 sep 11 kl. 18:12

Hipp hurra för alla ettåringar

I går var en stor dag för Perstorps allra yngsta invånare. Då återupptog nämligen Familjens hus sitt traditionella kalas för kommunens ettåringar..

Skånskan - 22 sep 18 kl. 18:36

En storartad påminnelse om en stor artist

Recension En ”musikal” som handlar om Monica Zetterlund (1937-2005), som skulle ha fyllt 81 i torsdags om hon fortfarande hade trampat omkring på den här jorden… Kan det vara nåt? Det finns ju redan en hyfsad film om hennes liv och leverne, förutom att Monica faktiskt hann skriva sina memoarer (”Hågkomster ur ett dåligt minne”1992). Dessutom har Klas Gustafson bidragit med en utomordentlig, och mycket väl genomarbetad, biografi (”Enkel vacker öm” 2009).

Sydsvenskan - 12 maj 16 kl. 11:00

Ny ölhall och säsong för utekonsert

Gratiskonserter, en ny hipp bryggeripub och en stor italiensk bar. Försommaren kickar igång i Byen..

Skånskan - 28 maj 19 kl. 17:55

17 kärleksbarn i stark teatersäsong

Virginia Woolfs Orlando med musik av Jenny Wilson, musikprogram om Brecht, nyskrivna Prekariatet, Hans och Greta som årets familjeföreställning och så en grekisk tragedi om att lämna sitt land för att söka skydd i ett annat.
Det var några av nyheterna när Malmö Stadsteater på tisdagen presenterade säsongen 2019/2020.Malmö stadsteater säsongen 2019/2020
2019:
14/9: Orlando av Virginia Woolf.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Karriär med drag och make up

Artist Robin Werner har sedan 2006 varit dragartist i Cabaret Moulin, han var under ett par års tid med i After Dark och han har vunnit pris för bästa dragshow 2015.
– Kreativiteten driver mig. Hade jag inte fått det i min vardag, på varken jobb eller fritid, tror jag att jag hade kvävts.

Skånskan - 6 timmar sedan

Var nära att köra på gående

ESLÖV En 20-årig man misstänks för grov vårdslöshet i trafik efter en trafikolycka på Rönnebergaområdet på söndagskvällen.
Polis, ambulans och räddningstjänst ryckte ut till olyckan. Mannen misstänks ha kört i hög fart enligt vittnen och ska enligt iakttagelser ha kört på fel sida om en refug.

Skånskan - 7 timmar sedan

Professor: Frågan har politiserats

Skurup Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt, konstaterar att han inte känner till att någon kommun anmält en politikers agerande till Arbetsmiljöverket.
Nästa vecka tar Skurups kommun ställning till om de ska göra det eller inte.– Vi har lagt ett förslag om att anmäla Magnus Alm till Arbetsmiljöverket.

Skånskan - 7 timmar sedan

Två till sjukhus efter olycka

Malmö Två personer har förts till sjukhus efter en olycka i korsningen Nobelvägen och Sallerupsvägen i Malmö. Enligt Skånepolisen ska minst en person ha blivit påkörd av en personbil.
De som är förda till sjukhus är en man och en kvinna.

Skånskan - 8 timmar sedan

Så här ska torget byta skepnad

eslöv På måndagen presenterades idéerna som ska förvandla Föreningstorget från ”stenöken” till livfull mötesplats.Hur Föreningstorget ska göras om har stötts och blötts i många år. Platsen har fått något av en skamfläcksstämpel på sig – även om socialminister Lena Hallengren tyckte torget var fint när hon besökte Eslöv tillsammans med statsminister Stefan Löfven häromveckan.

Skånskan - 8 timmar sedan

Projektet i siffror

Här är projektet i siffror: q 115 lägenheter, varav 83 bostadsrätter (1-4:or plus en femma) och
32 seniorlägenheter (1-3:or, upplåtelseform inte bestämd).
q 8 134 kvadratmeret i total boyta (boarea).
q- 2-4 kommersiella lokaler i bottenplan.

Skånskan - 10 timmar sedan

Spelade bort döende kvinnas besparingar

Malmö Bedragare tömde en dödssjuk 86-årig kvinnas konto på över två miljoner kronor när hon sålde sin rullator på Blocket.
Nästan två år senare ställs fyra Malmöbor inför rätta misstänkta för att ha tagit emot hälften av pengarna på sina konton.Några dagar före julafton 2017 satte en svårt sjuk kvinna i Göteborgstrakten in en annons på annonssajten Blocket.

Skånskan - 10 timmar sedan

Politiker drog ut på safari

NÖTESJÖ/Tjustorp Arbetet med att vända skutan och förbättra företagsklimatet i Svedala tog på måndagen ett nytt steg när politiker och tjänstemän drog i väg på safari – företagssafari.Nötesjö konferenshotell, CMT i Tjustorp och Bara Mineraler stod på programmet när kommunstyrelsens politiker, några tjänstemän tillsammans med ett par representanter från Företagarna i Svedala hoppade på bussen och hängde med på Svedala kommuns första företagssafari. Ett safari som tog deltagarna utanför tätorterna.

Skånskan - 10 timmar sedan

Nya plastskatten – så mycket får du betala för plastkassen

Skatten för bärkassar när du handlar mat kommer höjas – med tre kronor.
Se mer i klippet ovanför..

Skånskan - 10 timmar sedan

Ska ha lurat till sig 130 000

ESLÖV En 36-årig Eslövsbo har polisanmälts för bidragsbrott. Mannen misstänks för att ha lurat till sig sammanlagt 160 000 kronor från Försäkringskassan. Det rör sig om en längre brottstid, från januari 2018 till och med juni 2019..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.