SVT > Utrikes

Monday, 21 October, 04:51

SVT - 09 okt 19 kl. 19:02

SVT:s utsände: ”Katastrof för kurderna”Tidigare under eftermiddagen inledde Turkiet sin offensiv mot kurdiska styrkor i nordöstra Syrien. Tomas Thorén, SVT:s utsände, är på plats i Turkiet nära gränsen. – Turkiet går in mitt i den landremsa som kurderna kontrollerar, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT, Turkiet, Syrien, Thorén

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SVT:s, utsände, Katastrofför , kurderna
SVT - 18 maj 14 kl. 23:08

SVT:s utsände: Obrenovac är en katastrof

SVT:s utsände Christoffer Wendick rapporterade direkt från det översvämningsdrabbade Obrenovac strax utanför Serbiens huvudstad Belgrad..

SVT - 15 apr 14 kl. 07:24

SVT:s utsände: Separatisterna förbereder sig på attack

För snart ett dygn sedan gick  tidsfristen ut för separatisterna som ockuperat myndighetsbyggnader i östra Ukraina, men ännu har inget hänt. Läget är spänt i området, rapporterar SVT:s utsände Claes JB Löfgren..

SVT - 17 mar 15 kl. 22:08

SVT:s utsände: Otroligt lycklig stämning på Netanyahus valvaka

Alla opinionsundersökningar inför valet har visat att den israeliske preminärministern Benjamin Netanyahus parti legat under. Därför möttes de första vallokalsundersökningarna, som visar på ett jämt lopp, med glädje bland hans anhängare. – Det är en otroligt lycklig stämning här, rapporterar SVT:s utsände Sharon Jåma från partiets valvaka i Tel Aviv..

SVT - 02 okt 17 kl. 10:12

SVT Nyheters utsände: ”Kataloniens självständighet långt borta”

Katalonien förväntas utropa sin självständighet efter folkomröstningen under söndagen. Men bara drygt 40 procent av de röstberättigade deltog. Det ger omröstningen låg legitimitet, säger SVT Nyheters utsände Per Anders Engler..

SVT - 22 apr 14 kl. 11:02

SVT:s utsände: ”Biden ska visa USA:s stöd”

USA:s vicepresident Joe Biden anlände i går till ett Ukraina där spänningen är hög efter påskhelgens dödsskjutningar..

SVT - 02 okt 14 kl. 16:13

SVT:s utsände: ”Alla är på tå nu”

Spänningen ökar nu, rapporterar SVT:s Lars Moberg på plats i Honkong. Klockan 18 svensk tid löper tidsfristen ut för demonstranternas krav - att regeringschefen ska avgå. Om så inte sker hotar demontranterna att ockupera regeringsbyggnader..

SVT - 03 nov 16 kl. 09:12

SVT:s utsände: Tror Zumas tid går mot sitt slut

Våldsamma demonstrationer riktas mot Sydafrikas korruptionsanklagade president Jacob Zuma. SVT:s korrespondent hamnade själv mitt i tumultet – och han tror att Zumas tid nu går mot sitt slut..

SVT - 16 apr 17 kl. 21:30

SVT:s utsände: Trots segern – ett misslyckande för ja-sidan

Folkomröstningen i Turkiet slutade med en knapp majoritet för att stärka president Erdogans makt. Att ja-sidan inte fick ett större stöd är en prestigeförlust för Erdogan. Det säger frilansjournalisten Tomas Thorén som bevakat folkomröstningen för SVT Nyheters räkning..

SVT - 17 sep 19 kl. 22:56

SVT:s utsände om valresultatet i Israel: ”Det kommer bli svårt”

Efter ett extremt jämnt preliminärt resultat i det israeliska valet är det svårt att sia om vad som ska hända nu. Samir Abu Eid, SVT:s utrikesreporter på plats i Tel Aviv, förklarar vilka alternativ som finns. – Det kommer troligen att ta veckor av förhandlingar att hitta en lösning, säger han..

SVT - 10 dec 14 kl. 19:38

SVT i Libanon: ”Lägren har förvandlats till leråkrar”

Massivt regn ställer till med svåra översvämningar i de libanesiska flyktingläger, dit många syrier tagit sin tillflykt. SVT:s utsände Samir Abu Eid vittnar om en huamnitär katastrof som förvärras av den kommande vintern. – Människorna kan knappt gå ut för det är så mycket vatten och lera, säger Samir Abu Eid..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Centern störst på Åland

Centern blir största parti på Åland, som på söndagen höll lagtings- och kommunval. Av de 30 ledamöterna i lagtinget kommer nio att representera Centern, enligt det preliminära valresultatet, två fler än efter valet 2015..

SVT - 5 timmar sedan

EU-ministern om brexit: ”Utomordentligt svårt att förutsäga”

EU-minster Hans Dahlgren (S) i Agenda om de senaste turerna kring brexit..

SVT - 7 timmar sedan

Fem frågor till SVT:s korrespondent om protesterna i Libanon

Under de senaste dagarna har demonstrationer ägt rum runtom i Libanon mot den nuvarande koalitionsregeringen. SVT:s Mellanösternkorrespondent Stina Blomgren ger sin analys av protesterna och läget i stort..

SVT - 7 timmar sedan

Regeringens svar efter protesterna: Toppolitikers löner halveras

Efter de senaste dagarnas protester runtom i Libanon har regeringen backat med sina förslag om högre skatter och beskattningar av whatsapp-samtal. Enligt uppgifter har ett nytt reformpaket för att tackla den ekonomiska krisen i landet presenterats. Bland åtgärderna finns bland annat att tidigare och nuvarande toppolitiker ska få sina löner sänkta..

SVT - 11 timmar sedan

Val i Schweiz: Högernationalister största parti i vallokalsundersökning

Under södagen har Schweiz gått till parlamentsval. Enligt en vallokalsundersökning är högernationalistiska Schweiziska folkpartiets (SVP) det största partiet, rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

SVT - 12 timmar sedan

Man och kvinna funna döda på kryssningsfärja

En man och en kvinna i 20-årsåldern påträffades döda på Tallinks kryssningsfärja Silja Europa natten till söndag. De två personerna hittades i olika hyttar och reste i olika sällskap. Enligt Tallink finns det inga tecken på våld eller ett samband mellan de två personerna..

SVT - 14 timmar sedan

Världens första forskningsflyg för långdistans har landat i Sydney

Det australiska flygbolaget Qantas landade världens första långdistansforskningsflyg i Sydney på den 20 oktober efter att ha åkt hela vägen utan stopp från New York. Flygningen tog den rekordlånga tiden 19 timmar och 16 minuter från start till landning. – Flygningen är en historisk händelse, säger flygbolagets vd Alan Joyce.

SVT - 17 timmar sedan

Klimatskatten kan avgöra valet

Kanadas förr så populära premiärminister Justin Trudeau kan komma att förlora valet på måndag. Det är hans klimatskatt som delar landet..

SVT - 20 timmar sedan

Uppgift: Turkisk soldat dödad trots vapenvilan

En turkisk soldat ska ha dödats av den kurdiska milisen YPG uppger Turkiets försvarsdepartement. Attacken ska ha skett nära Tel Abyad i nordöstra Syrien, rapporterar Reuters..

SVT - Igår: 03:03

Inga prishöjningar i Chiles t-bana

De senaste prishöjningarna i lokaltrafiken i Chiles huvudstad Santiago dras tillbaka, det säger president Sebastián Piñera i ett tv-sänt tal. De dyrare biljetterna har utlöst protester som urartade i kravaller och vandalisering av flera tunnelbanestationer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.