NSD > Nyheter

Wednesday, 16 October, 11:13

NSD - 09 okt 19 kl. 17:47

Kungen fick en virtuell upplevelseKung Carl XVI Gustaf besökte Luleå tekniska universitet och fick se deras VR-studio och lära sig om metaller som behövs till bland annat vind- och solkraftverk..
Läs mer på NSD
Läs mer om:
Carl XVI Gustaf, Luleå, VR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kungenfick en , virtuell, upplevelse
SR - 23 feb 18 kl. 16:22

Kungen: ”En upplevelse jag sällan varit med om”

Guld till de svenska skidskytteherrarna – då fanns Carl XVI Gustaf på plats och bevittnade ännu en svensk medalj i OS. – Det är helt fantastiskt, det är svårt att hitta ett bättre ord, säger kungen till Radiosporten..

Västerbottens Folkblad - 31 jan 14 kl. 14:16

Var med och skapade virtuell upplevelse

Build With Chrome lyfter fram möjligheterna med virtuellt lego i webbläsaren. Ett företag i Skellefteå har spelat en viktig roll. Onlineupplevelsen och plattformen är skapad av kommunikationsbyrån, Skellefteåföretaget North Kingdom i samarbete med LEGO och Google.

DI - 01 sep 16 kl. 15:13

Förbättrad virtuell upplevelse i 360 grader

Nu kan du flyta runt i lägenheter som om du vore där – utan att vara det. Fastighetsförmedlingen Erik Olsson gör det nu möjligt med sin nya tjänst..

Dagensanalys.se - 20 maj 16 kl. 13:00

eBay tror på VR-handel: öppnar världens första butik i Virtuell Verklighet

VR-tekniken har ju blivit något att det nya heta inom reklamvärlden på sistone, och tros av några bli nästa stora shoppinggrej att följa på den nu så växande handeln via mobiler. E-handelsjätten och auktionssajten eBay tänker vara först ut, och öppnar vad som enligt dem ska bli världens första affär i den virtuella verkligheten. Man samarbetar med det Australiensiska företaget Myer, och sedan i onsdags kan man alltså shoppa i en butik från sig egen soffa i vardagsrummet.

DI - 21 jan 19 kl. 10:37

SOS Alarm skapar Virtual Reality-upplevelse med Bublar Group

Bublar Group AB (publ), (BUBL MTF), meddelar att det helägda dotterbolaget Vobling AB fått i uppdrag av SOS Alarm att skapa en Virtual Reality-upplevelse. Genom att återskapa och simulera arbetet i en SOS-central genom en datorgenererad virtuell verklighet ges allmänheten möjlighet att få en unik inblick i det viktiga arbete som SOS Alarm bedriver. ”VR ger en närvarokänsla och är idealiskt att använda för att visa upp vår verksamhet så nära det går utan att fysiskt behöva vara på plats..

Kristianstadsbladet - 25 mar 13 kl. 22:40

Kungen och drottningen till Hässleholm och Kristianstad

Foto: Scanpix
För första gången på decennier kommer kung Carl XVI Gustaf till Hässleholm. Den 5 april håller han sitt enda tal under länsbesöket på Stortorget. Samma dag besöker kungaparet högskolan Kristianstad.

Expressen - 25 sep 17 kl. 14:31

Här kommer kungen – i en självkörande bil

Här kommer kung Carl Gustaf åkandes – i en självkörande bil. Åkturen skedde under ett besök på företaget Astazero, vilket var en 70-årspresent till kungen från Chalmers tekniska högskola, skriver Borås Tidning. – Det var en väldigt speciell upplevelse, säger kungen till tidningen..

YLE - 12 aug 16 kl. 07:23

Träning på löpband och virtuell verklighet kan minska äldres fallrisk

Fallolyckor hos äldre kan minskas med hjälp av träning på löpband i kombination med virtuell verklighet. Det visar ny forskning som har gjorts i fem europeiska länder och som publiceras i den vetenskapliga tidskriften The Lancet i dag. Forskarna rekryterade 60-90-åriga testpersoner som skulle träna tre gånger i veckan i sex veckors tid.

Sydsvenskan - 25 nov 15 kl. 09:24

Ikväll heter kungen Rosenberg - absolut!

Så har jag då gått och varit, inte nervös kanske, men aningen stirrig, varje dag i en dryg vecka nu, minst. Stämningen har piskats upp dag för dag och ikväll är det dags. I Malmö är vi bortskämda med vackra himmelsblå minnen och ikväll kan – och ska – vi skapa ännu ett.

Dagensanalys.se - 24 nov 17 kl. 14:43

Spaning: Fem framtida marknader för virtuell verklighet

Virtual reality har onekligen varit på frammarsch under de senaste åren. Dagens Analys har tidigare rapporterar om att VR-marknaden förväntas omsätta 700 miljarder kronor år 2020, samtidigt som den globala försäljningen av VR-headset förväntas uppgå till närmare 100 miljoner enheter årligen år 2021. I dagsläget är det framförallt spel som utgör den största delen av VR-marknaden, men tekniken öppnar upp för oändliga möjligheter inom mängder olika branscher.

Fler nyheter från NSD

NSD - 5 minuter sedan

Här är lagen Luleå Hockey kan lottas mot

Nu är det klart vilka lag Luleå Hockey kan få möta i Champions Hockey Leagues åttondelsfinal..

NSD - 30 minuter sedan

KD: Regeringen gör Sverige svagare

Oppositionen gav i riksdagsdebatten en dyster bild av vart Sverige är på väg..

NSD - 15 minuter sedan

Hotet mot skolorna: Sörbyarna kan andas ut

De nedläggningshotade skolorna i sörbyarna kan vara räddade – i många år framåt..

NSD - 1 timme sedan

Migration och kriminalitet lyfts i partiledardebatt

Regeringen får mycket kritik för att inte ta itu med migration, integration och grov kriminalitet i riksdagens partiledardebatt..

NSD - 1 timme sedan

Konstalmanackan i Norrbotten

Arvidsjaur Konstförening:13–25 oktober Marie Glaas Åman, Viveka Kroon, Luleå, Konsthallen, Medborgarhuset..

NSD - 1 timme sedan

Makedonska stjärnan kan bli kvar i Boden

Andrea Beleska gjorde ett bra intryck på sportchefen Mikael Carlsson och tränaren Tobias Pettersson under sin första träning med Boden Handboll..

NSD - 1 timme sedan

Här snickrar de på sin utbildning

Såväl spikar som kunskap hamras in på den nya yrkesutbildningen till snickare vars fokus ligger på arbetsplatsförlagd lärande..

NSD - 1 timme sedan

Banbrytande anläggning invigd i Luleå

Metallforskningsinstitutet Swerims nya vätgasanläggning i Luleå ger förutsättningar för forskning kring vätgas som energiform – och är ett steg mot en fossilfri industri..

NSD - 2 timmar sedan

Hyresrätt med älvutsikt

”Fantastisk utsikt”, ”fräscht” och ”speciellt”..

NSD - 2 timmar sedan

Önskemål: Fler mindre lägenheter

Kalixbo glädjs åt att ”Prästen” lovordas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.