YLE > Finland

Thursday, 24 October, 07:29

YLE - 09 okt 19 kl. 17:56

Utbrändhet tvingade mamman ta semester från familjen - över hälften av finländarna upplever föräldrautbrändhet, visar ny forskningSpeciellt unga föräldrar och mammor är i fara att bli utbrända. Risken ökar dessutom om familjen är låginkomsttagare..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utbrändhet, tvingade, mammanta , semesterfrån , familjenöver , hälften, av finländarna upplever föräldrautbrändhet visar ny forskning
YLE - 02 nov 16 kl. 15:00

Tobias skämdes för sin utbrändhet

Det är oftast kvinnor som berättar om sin utbrändhet men män drabbas också. En av dem är 25 år gamla Tobias Althoff. Det tog länge innan Tobias insåg att han var utbränd, men en dag gick det bara inte längre.

Cornucopia - 22 sep 16 kl. 10:43

Utbrändhet och stressreaktioner inte alltid arbetsgivarens fel och ansvar

I Sverige är stressreaktioner eller sk utbrändhet något som alltid landar i arbetsgivarens knä. Detta trots att det ofta kan handla om privatlivet. Ändå ska arbetsgivaren betala för sjukskrivning och rehabilitering.

Dagens PS - 02 jul 19 kl. 13:56

Här är tipsen för att undvika utbrändhet

För att du och ditt företag ska kunna växa och blomstra behöver du först ta hand om dig själv och din passion. Nyckeln till att undvika utbrändhet är att ställa sig själv tre viktiga frågor. Det menar gästskribenterna Clay Mathile och Joni Fedders på sajten Entrepreneur.

News55 - 28 sep 16 kl. 16:55

Karin Adelsköld vårdas för utbrändhet – igen

”Kropp och knopp har lagt av. Såklart trodde jag att jag kunde vara en duktig patient och bli frisk snabbt på två veckor. Lite sömn och motion.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

6 viktiga punkter – så undviker du utbrändhet

På bara två år har antalet kvinnor i Sverige som är sjukskrivna på grund av stress och utbrändhet ökat från tio procent 2012 till 15 procent 2015. För männen är motsvarande siffra en ökning från sex till åtta procent.  Och utbrändheten, eller diagnosen utmattningssyndrom, tenderar att drabba allt yngre människor, enligt Hugo Westerlund, föreståndare vid Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet.

GöteborgsPosten - 16 aug 13 kl. 15:58

Var tredje barnmorska visar tecken på utbrändhet

Var tredje barnmorska i Sverige visar tecken på utbrändhet och en lika stor andel har övervägt att lämna yrket. Det skriver Mittuniversitet i ett pressmeddelande..

Sydsvenskan - 28 mar 14 kl. 14:21

TV: Tiffany ger råd om utbrändhet

"Man ska ta promenader och sätta tydliga gränser. Men det slutade bara med att jag gick runt i trädgården." Tiffany Persson pekar på andra metoder för att komma till rätta med utbrändhet..

Nya Wermlands Tidningen - 22 okt 14 kl. 06:00

Utbrändhet stort problem

Utbrändhet är ett enormt stort problem i det samhälle som vi skapat idag..

Nya Wermlands Tidningen - 30 okt 14 kl. 06:00

Babben gav råd om utbrändhet

Babben Larsson lockade till många skratt trots ett allvarligt ämne när hon i måndags föreläste i Åmål. Hon använde sina egna erfarenheter av utbrändhet för att ge konkreta tips för att inte gå i fällan. – Skilj på vem du är och vad du gör, var ett av hennes råd..

Skånskan - 07 dec 14 kl. 23:30

Diagnosen utbrändhet kan vara värre än vi trott

Psykologen Agneta Sandström har publicerat en doktorsavhandling om utbrändhet, som kommer fram till att det är värre än man tidigare trott..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Har du minskat i längd eller råkat ut för benbrott? Då kan du ha osteoporos

Trots att osteoporos är en folksjukdom, är långt ifrån alla på det klara med hur man minskar riskerna för att drabbas. Mångsidig kost och motion är ledorden säger experterna..

YLE - 1 timme sedan

Daghemmen i Kvevlaxområdet blir kvar – "kommer att bli en utmaning ekonomiskt"

Det blir ingen indragning av daghem i Kvevlaxområdet i Korsholm, det beslöt bildningsnämnden på onsdag kväll. I stället går man in för att nuvarande daghem renoveras och byggs ut för att täcka behovet av dagvård i framtiden..

YLE - 2 timmar sedan

Elis Sjöberg, 92, vill veta vad han betalar för - Kimitoöns kommun skickar ut ospecificerade fakturor till de gamla

Många äldre personer har förundrat sig över fakturorna som skickas ut av Kimitoöns kommun. Det är omöjligt att räkna ut hur mycket service de betalar för..

YLE - 2 timmar sedan

Nya arbetssätt att hantera landinformation ska snabba på asylbehandlingen vid Migri

Migrationsverket utvecklar sitt sätt att hantera landinformation, det vill säga fakta om länder därifrån det kommer asylsökande till Finland. Speciellt efter den stora asylvågen till Finland 2015 har Migri kritiserats för att inte ha aktuell information om hurudana förhållandena är i de asylsökandes ursprungsländer..

YLE - 2 timmar sedan

HS-partimätning: Sannfinländarna fortsätter som landets största parti, ny partiordförande ger ingen medvind för Centern

Sannfinländarna fortsätter att vara landets klart populäraste parti..

YLE - 3 timmar sedan

Raseborg utreder prislappen för övervakningskameror

Tekniska nämnden vill utreda hur mycket det skulle kosta för staden att sätta upp övervakningskameror på olika ställen i staden..

YLE - 3 timmar sedan

Domaren som sägs trycka ner andra fick anmärkning för att han dömde under lagens minimistraff: "Det händer erfarna domare då och då", enligt hans chef

Domaren vid Östra Nylands tingsrätt i Vanda som sägs bete sig osakligt har också fått en anmärkning för att döma under lagens minimistraff. Biträdande justitiekanslern gav anmärkningen i maj. Tingsrättens lagman säger att liknande misstag händer då och då.

YLE - 3 timmar sedan

Trettio procent av ditt sorterade plastavfall bränns upp - varför?

Trettio procent av ditt sorterade plastskräp bränns upp i stället för att återvinnas. Plast som återvinns behåller sin färg och det leder till att producenter hellre köper jungfrulig plast än återvunnen. Robotarna som sorterar plast kan inte heller känna igen svart plast.

YLE - 13 timmar sedan

Titta in i Svenska Yles Escape room och upplev Helsingfors bokmässa på Yle Arenan och i Yle Vega

Besöker du bokmässan i Helsingfors i år - ta en titt på Svenska Yles Fake News Escape room för att avgöra vilka nyheter som är sanna respektive falska! Du kan också följa mässan på distans - allt program på scenen Fiskehamnen livestreamas på Yle Arenan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.