Blekinge Läns tidning > Nyheter

Monday, 21 October, 04:25

Blekinge Läns tidning - 09 okt 19 kl. 18:00

”Genom att ta bort insynen minskar möjligheten till kontroll”Nu får allmänheten inte längre ta del av beslutsunderlaget inför Region Blekinges nämndmöten. Ett hot mot det offentliga samtalet enligt jurist..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Region Blekinges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Genom att ta bort, insynen, minskar, möjlighetentill , kontroll
JAffärer.se - 12 okt 15 kl. 14:17

Höjda kostnader för företag minskar möjligheten att anställa

Internetundersökningen har vänt sig till företag i Svenskt Näringslivs Företagarpanel och genomförts av TNS Sifo. De har svarat på ett antal frågor om hur de ser på konsekvenserna av på regeringens budget som presenterades nyligen. En majoritet .....

YLE - 27 maj 15 kl. 05:20

Svenska Borgåelever kan inte välja bort finskan

Någon frivillig finska finns egentligen inte för svenskspråkiga skolelever i Finland. Man kan ersätta engelskan med något annat, men i Borgå kommer lätt de för små gruppstorlekarna emot. Förslaget om att slopa svenskan som valfritt språk i fyran till fördel för tyska, franska och ryska i de finskspråkiga Borgåskolorna har väckt en hel del debatt på Yle Östnylands webbplats.

BT - 09 apr 14 kl. 09:25

Bygg bort bostadsbristen

Sverige är sämst i Norden på att bygga bostäder, något som bromsar samhällsutvecklingen, det anser tre skribenter från de rödgröna ungdomsförbunden. De ser bara en lösning på bostadsbristen, och det är att bygga bort den. Bostadskrisen har många ansikten.

YLE - 05 nov 12 kl. 14:03

Tre årsverken bort från YA:s växthus- och internatverksamhet

De tre årsverken som Yrkesakademin ska spara in kommer att försvinna från internats- och växthusverksamheten. Det beslöt direktionen i dag. Dessutom kommer ett fåtal personer inom stödfunktioner att permitteras under 2013 och arbetstiden inom studietjänsterna ska minska med 0,6 årsverken.

HBL - 20 nov 13 kl. 05:26

Stockholm valde bort ”Rosavillagator”

Missbrukarvården i Helsingfors och Stockholm skiljer sig som natt och dag. Stockholm slutade för 40 år sedan satsa på boenden i likhet med Rosavillagatan 10 i Tölö. Bakgrund 13 000 får vård Cirka 13 000 finländare vårdas för drogproblem.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så många skulle rösta bort SD om de fickOm Valappen

Nyheter24 kan nu, enligt en ny unik undersökning, berätta att Sverigedemokraterna är det parti som svenskarna skulle rösta bort ur riksdagen. Detta enligt en undersökning med 9 452 svarande som gjorts i Valappen.Vänsterpartiet tvåa
Hela 56,1 procent av svenskarna skulle rösta bort Sverigedemokraterna, vilket är överlägset flest.

Supermiljöbloggen - 04 aug 15 kl. 10:46

Kristdemokraterna om Rockströms förslag: ”Vi är positiva till att pröva möjligheten”

Magnus Oscarsson, miljöpolitisk talesperson för partiet, menar att det gäller att fundera över vilka åtgärder som i slutändan minskar utsläppen maximalt på det globala planet. Supermiljöbloggen har mejlat till representanter för samtliga riksdagspartier, men också till ett antal företag och miljöorganisationer för att höra hur de ser på det förslag som professor Johan Rockström vid Stockholm Resilience Centre lyfte upp nyligen, om att det behövs ett nytt svenskt klimatmål: Vi behöver en ny berättelse för Sverige. Denna är av global betydelse, eftersom vi är ett så viktigt föredöme för många länder i världen.

HBL - 15 aug 13 kl. 07:46

"Glöm inte bort andra möjligheter"

Med ett stort antal förbipasserande kunde också Forsby och Gammelby utvecklas. Ett problem är bristen på tomter.Se till att Forsby får en flygplats och utveckla både bostadsområden och handeln.

Expressen - 29 nov 16 kl. 15:51

SAS minskar storleken på resenärernas handbagage

På Kastrups flygplats i Köpenhamn har man infört slumpmässiga kontroller av handbaggage. Detta efter att SAS sagt att de vill ta bort möjligheten att ta med stora och tunga handbagage ombord på planet..

Barometern - 26 sep 13 kl. 07:23

Alla äldre måste få möjligheten att välja ? och välja bort!

Låt de privata äldrevårdsföretagen få vara med och utveckla framtiden äldrevård. Ska Sverige nå målet att ha världens bästa äldrevård kommer privat och offentliga aktörer att behövas för att ge de äldre och deras anhöriga en valmöjlighet. Det är en dyster bild av svensk äldreomsorg som visas upp.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Hela kommunen ska utbildas i hedersvåld

Våld i nära relation och hedersvåld ökar i Karlskrona. Nu ska alla kommunanställda lära sig att se tecknen för att kunna hjälpa de som utsätts..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Malmö vill täcka taken med solpaneler

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Will Smiths nya ser ut att floppa

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Trolig andra valomgång i Bolivia

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Svensk pension femma i nytt index

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Grön framgångsvåg i Schweiz-val

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Saknat äldre par hittat på Vikbolandet

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Fem döda i fabriksbrand i Chile

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Protester påverkar inte Chiles gruvdrift

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Första snökaoset flyttade matchOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.