SVT > Kultur

Tuesday, 22 October, 03:56

SVT - 09 okt 19 kl. 18:00

”Radikalt föryngrad grupp som väljer ut pristagarna”De experter som valts ut för att hjälpa till att utse Nobelpristagarna i litteratur är yrkesverksamma skribenter, författare, översättare och kritiker. Kulturnyheternas litteraturkritiker Ulrika Milles ser en ung och kompetent grupp – men som måste vara extra uppmärksamma på jävsproblematiken..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Nobelpristagarna, Ulrika Milles

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Radikalt, föryngrad, gruppsom , väljerut , pristagarna
YLE - 07 aug 16 kl. 08:47

Människomurar och demonstrationer – så har Finland hanterat flyktingkrisen

Rasistiska medborgargarden, människomurar i Torneå, Sipiläs hus i Kempele och kritiserade utvisningar har dryftats i bevakningen av Finlands flykting- och immigrationspolitik det senaste året. Svenska Yle har sammanställt några av de viktigaste händelserna. Vid regeringsförhandlingarna i maj 2015 kom regeringspartierna Centern, Samlingspartiet och Sannfinländarna överens om att inte göra några desto större förändringar i Finlands invandringspolitik.

HBL - 16 nov 13 kl. 09:38

”Dags sluta dalta med brottslingar”

De har sett gatuvåldet och knarkhelvetet i vitögat. Nu vill de stifta lagar som fungerar – också i verkliga livet. De är riksdagens ”polispatrull” – riksdagsmännen med ett polisförflutet.

SVT Debatt - 07 feb 14 kl. 15:01

Nu startar vi Industripartiet

POLITIK Den politik som drivs i Sverige har inte med verkligheten att göra. Ska Sveriges välfärd finnas kvar måste vi satsa på vår basnäring: industrin.  Vår industri har skapat och till stor del byggt vår välfärd till det den är idag.

BT - 02 apr 14 kl. 08:59

Försäkringskassan försvårar för personer med autism

Sluta urholka rättigheterna för personer med autism, tycker skribenterna, och hänvisar till en rapport som säger att Försäkringskassan har ändrat praxis så att det blivit svårare för personer med autism att få stöd från samhället. Idag är det internationella autismdagen, ett tillfälle att skapa medvetenhet och bekämpa fördomar. Samtidigt gör Försäkringskassan det svårare för personer med autism att få stöd för att klara vardagen.

BT - 02 apr 14 kl. 10:21

Debatt: Lagen om autism följs dåligt

Sluta urholka rättigheterna för personer med autism, tycker skribenterna, och hänvisar till en rapport som säger att Försäkringskassan har ändrat praxis så att det blivit svårare för personer med autism att få stöd från samhället. Idag är det internationella autismdagen, ett tillfälle att skapa medvetenhet och bekämpa fördomar. Samtidigt gör Försäkringskassan det svårare för personer med autism att få stöd för att klara vardagen.

HBL - 02 sep 14 kl. 18:07

EU jobbar för enighet om nya Rysslandssanktioner

EU kan komma att förbjuda köp av ryska statens masskuldebrev som en av de nya sanktionerna mot landet.Förhandlingarna om nya EU-sanktioner pågår som bäst i Bryssel. Även de ryska företagens möjligheter att ta lån i Europa kan bli ännu svårare.

YLE - 02 jul 17 kl. 07:58

“Min morfar var spion” – norrmannen Magnus Bratten spionerade för CIA:s räkning i det kalla krigets Finland

“Kom till en enslig bensinmack vid E18-vägen. Sök upp en man som har blå vindtygsjacka, keps och en tidning. Han sitter till vänster om fönstret”.

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Knausgårds nya bok får inte läsas förrän om 100 år

Norske Karl Ove Knausgård sällar sig nu till den hittills sexhövdade skaran författare som skrivit material åt konstprojektet Future Library, skriver NRK. Ett projekt där utvalda författare ges möjlighet att skriva ett verk som inte kommer släppas förrän år 2114..

SVT - 7 timmar sedan

Journalisten Henrik Ekman: Bengt Feldreich var ett föredöme

Tv-profilen och den mångårige SVT-medarbetaren Bengt Feldreich har gått bort, 94 år gammal. Vetenskapsjournalisten och programledaren Henrik Ekman minns en initierad kollega med stor bredd – och arbetsglädje..

SVT - 8 timmar sedan

Första julen utan nya bidrag från Feldreich i Kalle Anka

Bengt Feldreich fortsatte som berättarröst i Kalle Anka livet ut. Han har varje år fortsatt ge sin röst till nya inslag i julprogrammet. – Det är en tradition som går i graven med honom, säger Lotta Ulfung projektledare för dubbning på SVT Interational..

SVT - 8 timmar sedan

Tv-profilen Bengt Feldreich är död

Journalisten och programledaren Bengt Feldreich har avlidit, uppger familjen för TT. Han var SVT:s första julvärd och även berättarröst i ”Kalle Anka och hans vänner önskar god jul”..

SVT - 9 timmar sedan

Augustpriset 2019: Här är alla nominerade

Utrotningshotade djur, mörka barndomsskildringar och röster från landsbygden: Nomineringarna till årets Augustpris är här. Bland de som har chans att plocka hem pris märks författare som Nina Wähä, Patrik Svensson, Sara Stridsberg och Sara Lundberg..

SVT - 11 timmar sedan

Fyra åtalas för mord på Slovakisk journalist

Fyra personer åtalas för mordet på den slovakiske journalisten Jan Kuciak och hans flickvän Martina Kusnirova. En taleskvinna för åklagarmyndigheten säger att en av de sex åtalspunkterna är överlagt mord..

SVT - 11 timmar sedan

Recension av Vi som fick leva om våra liv

Mattias Andersson bygger föreställningen Vi som fick leva om våra liv på en fråga. Resultatet blir en scenkonstupplevelse som inte nödvändigtvis ger svar..

SVT - 12 timmar sedan

Peter Handke-debatten: Detta har hänt

Svenska Akademiens val av Nobelpristagare år 2019 har varit långt ifrån okontroversiellt. Debatten om huruvida Peter Handke§ borde tilldelats priset har pågått med full kraft sedan det tillkännagavs den 10 oktober. Kulturnyheterna sammanfattari ett urval..

SVT - 14 timmar sedan

Tre frågor om Telia och Tv4-affären

Telias styrelseordförande Marie Ehrling tvingas bort från posten i förtid. Någon officiell anledning har ännu inte presenterats, men avhoppet ska inte ha varit självmant. Kulturnyheterna ställde tre frågor till SVT:s ekonomikommentator Johanna Cervenka om vad petningen egentligen handlar om..

SVT - 20 timmar sedan

Medier protesterar mot angrepp på pressfrihet

Flera australiska dagstidningar – en del som till vardags ligger i luven på varandra – visade på måndagen upp en enad front med hårt censurerade framsidor för att markera sitt missnöje med den senaste tidens angrepp mot pressfriheten i landet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.