SVT > Utrikes

Sunday, 20 October, 16:22

SVT - 09 okt 19 kl. 17:57

Expert: ”Kommer att påverka Europa i det långa loppet”Turkiet har under onsdagseftermiddagen inlett en militäroperation i Syrien. Och det här får flera konsekvenser, menar Bitte Hammargren, Mellanösternanalytiker vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI). – Det försvagar möjligheten att hålla fånglägren med IS-fångar eftersom de kurdiska styrkorna kommer att omgruppera, säger hon i SVT:s morgonstudion..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Europa, Syrien, Bitte Hammargren, Totalförsvarets, FOI, IS, SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ExpertKommer att , påverka, Europai det , långa, loppet
YLE - 21 nov 16 kl. 11:13

Har du antivirusprogram i mobilen? Vi frågade en expert om du borde ha ett

Det kan vara tryggare att använda nätbank på smartmobilen än på datorn, säger en expert. Trots att telefonen helt skulle sakna datasäkerhetsprogram. Datorer måste skyddas mot virus och andra skadliga program med hjälp av datasäkerhetsprogram.

BT - 04 mar 14 kl. 11:23

Vattenlarm i Borås - expert: 'Ämnet finns kvar i kroppen i flera år'

Borås Energi och miljö har hittat höga halter av ett farligt ämne i dricksvattnet. Ämnet är ett så kallat högflourerat ämne, PFAS, och har hittats i Bredareds vattenverk. Sedan i lördags får hundra Bredaredsbor sitt vatten från Sjöbo vattenverk.

YLE - 28 sep 15 kl. 13:23

Expert: Största skandalen i bilindustrins historia

Upp till elva miljoner bilar världen över kan vara inblandade i fiffelhärvan som drabbar Volkswagenkoncernen. Forskningsprofessor vid statens teknologiska forskningscentral VTT Nils-Olof Nylund tror ändå inte att Volkswagen är den enda biltillverkaren som förskönar utsläppstestens resultat. Volkswagenskandalen verkar inte mattas av.

HBL - 17 feb 13 kl. 06:01

Rekordmånga ryska invandrare outnyttjad resurs

Den ryska invandringen blir allt större. Men Finland måste bli bättre på att utnyttja kunskapen de har med sig, enligt Migrationsinstitutets chef Ismo SöderlingFör första gången sedan Finlands självständigt kommer det flera invandrare från Ryssland än Sverige, enligt färska uppgifter från Statistikcentralen. Medan invandringen från Sverige stadigt har minskat sedan början av 90-talet har trenden varit den motsatta för den ryska invandringen.

Dagens PS - 29 maj 17 kl. 09:39

Expert: Nu kan det bli ett skuldkvotstak

På onsdag presenterar Finansinspektionen en ny stabilitetsrapport och förväntan är att en ny varning om de höga bolånen då utfärdas till hushållen, uppger Sveriges Radio som pratat med SEB:s chefekonom Robert Bergqvist. Han utesluter inte att FI lägger fram ett förslag på ett skuldkvotstak för att bromsa utvecklingen med den höga skuldsättningen och skenande bostadspriser. ”Jag tror det handlar om att få upp frågan och tydliggöra den för hushållen, så att även ifall man inte inför det här kravet i närtid, så sänder det signaler till hushållen om att det kan komma förändringar.

BT - 28 aug 13 kl. 16:37

Expert: USA kan slå till i helgen

FN:s vapenexperter behöver mer tid på sig för inspektionen i områdena utanför Damaskus. Men flera säkerhetsexperter tror inte att USA vill vänta på deras rapport. Ett "lämpligt fönster" för att slå till mot Syrien kan vara någon gång mellan fredag och söndag.

YLE - 26 sep 14 kl. 15:15

Expert: Unga får bättre pension en dag

Om du har fyllt eller är på väg att fylla 52 år i år kan du glömma det där med pension i ytterligare 13 år. Om du däremot firar 60-årskalas i år kan du dra en suck av lättnad.
Pensionsåldern stiger Den allmänna pensionsåldern stiger från 63 till 65 år Från och med 2017 höjs pensionsåldern med tre månader i taget Personer födda 1955 är de första att omfattas - de får jobba tre månader över 63-årsdagen Personer födda 1962 är de första som ska jobba ända fram till 65-årsdagen Personer med mentalt eller fysiskt tungt jobb erbjuds möjlighet att gå i pension efter 38 år i arbetslivet Pensionen fastställs utgående från hela arbetskarriären fr.

Dagens PS - 20 okt 16 kl. 14:49

PS expert: ”Ett av mina absoluta favoritviner”

Den erkända producenten Fontanafredda har döpt sitt barbera-vin till Papageno efter karaktären i Mozarts opera ”Trollflöjten”. Där har Papageno en flöjt som kan locka till sig alla fåglar. På samma sätt som druvan Barbera kan locka till sig alla vinälskare.

Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 11:16

Expert varnar för ebola i Indien

För första gången har ett fall av ebola konstaterats utanför den afrikanska kontinenten, i USA. Peter Piot, mannen som upptäckte Ebola-viruset, varnar nu för att epidemin kan komma att spridas utanför Afrika. Inte till USA eller Europa - men till Indien.

BT - 01 okt 14 kl. 11:16

Expert varnar för ebola i Indien

För första gången har ett fall av ebola konstaterats utanför den afrikanska kontinenten, i USA. Peter Piot, mannen som upptäckte Ebola-viruset, varnar nu för att epidemin kan komma att spridas utanför Afrika. Inte till USA eller Europa - men till Indien.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Världens första forskningsflyg för långdistans har landat i Sydney

Det australiska flygbolaget Qantas landade världens första långdistansforskningsflyg i Sydney på den 20 oktober efter att ha åkt hela vägen utan stopp från New York. Flygningen tog den rekordlånga tiden 19 timmar och 16 minuter från start till landning. – Flygningen är en historisk händelse, säger flygbolagets vd Alan Joyce.

SVT - 5 timmar sedan

Klimatskatten kan avgöra valet

Kanadas förr så populära premiärminister Justin Trudeau kan komma att förlora valet på måndag. Det är hans klimatskatt som delar landet..

SVT - 7 timmar sedan

Uppgift: Turkisk soldat dödad trots vapenvilan

En turkisk soldat ska ha dödats av den kurdiska milisen YPG uppger Turkiets försvarsdepartement. Attacken ska ha skett nära Tel Abyad i nordöstra Syrien, rapporterar Reuters..

SVT - 13 timmar sedan

Inga prishöjningar i Chiles t-bana

De senaste prishöjningarna i lokaltrafiken i Chiles huvudstad Santiago dras tillbaka, det säger president Sebastián Piñera i ett tv-sänt tal. De dyrare biljetterna har utlöst protester som urartade i kravaller och vandalisering av flera tunnelbanestationer..

SVT - 14 timmar sedan

Svamp eller djur – eller helt enkelt bara en blobb?

Den ser ut som en svamp och har varken hjärna, ögon eller mun. Men beter sig ändå som ett djur som kan lära sig saker. Egentligen är den märkliga varelsen ett slags mögel.

SVT - 18 timmar sedan

Johnson varnar ledamöter för att EU kan avslå förlängd brexitprocess

Storbritanniens premiärminister har i ett brev till parlamentsledamöterna i underhuset varnat för att EU inte kan komma att godkänna ett ny tidsfrist för när brexit ska vara genomfört. Samtidigt kommer rapporterar om att EU tvärtom kommer att ge mer tid till Storbritannien, men att man inte kommer att ta något initiativ till samtal..

SVT - 18 timmar sedan

Tåg med fotbollssupportrar i brand i Berlin

Ett tåg fullastat med fotbollssupportrar från klubben SC Freiburg började brinna på tågstationen Bellevue i Berlin. En tågvagn fattade eld och blev snabbt övertänd. Rökutvecklingen var kraftig men enligt de första uppgifterna har ingen skadats svårt, endast tre personer med lättare skador rapporteras..

SVT - 20 timmar sedan

”Brittiska regeringen har ändå kommit lite närmare sitt mål att få igenom ett avtal”

Dagens parlamentsdebatt visar att regeringen ändå har kommit rätt långt med att övertyga ledamöter att rösta för Boris Johnsons utträdesavtal. Det säger James Savage, grundare av det engelspråkiga nyhetsnätverket The Local..

SVT - 22 timmar sedan

EU-minister: Bollen ligger just nu i London

Sveriges EU-minister Hans Dahlgren (S) säger till SVT Nyheter att han inte är förvånad över att en brexit-omröstning dröjer. Enligt Dahlgren inväntar EU nu ett besked från Storbritannien gällande vad som händer härnäst. – Bollen ligger nu i London, säger Hans Dahlgren..

SVT - 22 timmar sedan

SVT:s korrespondent: ”Hela poängen var att tvinga fram förlängning”

Före klockan 23 ikväll måste Boris Johnson skicka ett brev till EU, där han ber om mer tid för brexit. – Han är tvingad under lag att skriva brevet, men säger också att han inte kommer inleda förhandlingar, säger SVT:s Europakorrespondent Christoffer Wendick..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.