Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 21 October, 04:30

Affärsvärlden - 09 okt 19 kl. 18:00

Investeringar över 2 graderUnder 2019 fortsatte globala oljejättar att investera i en global uppvärmning som överstiger miljömålen markant. Ett stort finansiellt misstag, varnar tankesmedjan Carbon Trackers..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Carbon Trackers

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Investeringaröver 2 , grader
VA - 23 aug 11 kl. 20:43

Sociala investeringar på framväxt

23 augusti Trots den rådande börsoron världen över så funderar småsparare och investerare över hur de ska placera sina pengar. Och om du för en liten stund kopplar bort den rådande ekonomiska krisen och föreställer dig en framtida möjlig investeringsportfölj. Vid sidan av en trygg pensionsfond, som i sin tur innehåller några procent sociala investeringar i Indien och Afrika, har du aktier i bostäder för låginkomsttagare i en afrikansk storstad och i en lokal byggfirma.

Dagens PS - 04 jul 18 kl. 14:41

Smartare investeringar “här för att stanna”

RAIRE Invest, med investeringsplattformen Raise Reach, har stormat fram i marknaden för alternativa investeringar. Rörelsen i sin nuvarande form har bara funnits sedan ett år tillbaka då grundarna tillsammans med huvudägare bestämde sig för att förändra och framför allt förbättra hur en investeringsplattform skall fungera. Och sedan dess har det gått fort.

Supermiljöbloggen - 01 dec 15 kl. 12:11

Anders Wijkman: Två grader är en smärtgräns, inte ett mål

Romklubbens ordförande skriver om förhoppningar på klimattoppmötet och en ekonomi som inte kan mätas i pengar. Klimatmötet i Paris har dragit igång. Optimismen bland ledande politiker och media är inte att ta miste på.

PrivataAffärer - 04 jul 19 kl. 08:22

Instinkter och investeringar    

Mer om Fisher Investments Norden: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

YLE - 30 dec 15 kl. 07:42

Politiker efterlyser bättre koll på Närpes investeringar

Närpespolitiker vill ha bättre koll på stadens investeringar för att undvika felaktiga beslut. Närpes har stora investeringar på gång. Närpespolitiker vill ha bättre koll på stadens investeringar.

Skånskan - 24 maj 19 kl. 15:30

Politiker ska detaljstyra investeringar

HÖRBY Hörby kommun är på väg att överskrida budgeten med 27 miljoner kronor i år, enligt prognoserna.
För att få bättre grepp om ekonomin ska alla nya investeringsprojekt godkännas av kommunstyrelsens arbetsutskott.Tidigare har ekonomichefen haft delegation att besluta om igångsättningstillstånd för investeringar på upp till en miljon kronor.

YLE - 04 aug 14 kl. 15:16

Nytt värmerekord idag - 32,9 grader

Måndagen har varit sommarens hittills varmaste dag. Rekordtemperaturen 32,9 grader uppmättes i Euraåminne. Sommarens tidigare värmerekord var 32,5 grader, det uppmättes i Kouvola den 26 juli.

YLE - 04 aug 14 kl. 15:16

Dagens 32,9 grader sommarens värmerekord

Måndagen har varit sommarens hittills varmaste dag. Rekordtemperaturen 32,9 grader uppmättes i Euraåminne. Sommarens tidigare värmerekord var 32,5 grader, det uppmättes i Kouvola den 26 juli.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Det blir 30 grader varmt i helgen!

Det blir 30 grader varmt i helgen. 15 på lördag och 15 på söndag. #sommar— Micke K (@MickeK69) July 22, 2015DET BLIR 30 GRADER I HELGEN!!

Supermiljöbloggen - 08 okt 18 kl. 11:05

IPCC: Värre konsekvenser vid två grader än tidigare förutspått

Utdöda korallrev, kraftigt höjda havsnivåer och ett helt isfritt Arktis kan bli vardag inom ett par decennier. Men 1,5-gradersmålet är fortfarande möjligt att nå, konstaterar FN:s klimatpanel. Nu krävs en omställning som saknar motstycke i historien.

BT - 19 okt 12 kl. 10:41

Kinnevik drar ned investeringar

Det blir inte samma tempo i Kinneviks investeringar nästa år som i år, säger vd Mia Brunell Livfors. Ökningen i nätbutiken Zalando höjer årets siffra ytterligare och börsportföljen växer.
Stenbecksfärens maktbolag redovisar en vinst före skatt på 1 809 miljoner kronor för tredje kvartalet 2012.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - I förrgår: 15:28

Analytikerna om Atlas Copco-rapporten

Atlas Copco släpper sin delårsrapport för det tredje kvartalet vid lunchtid på måndag. Trots en del orosmoln på himlen i sektorn räknar analytiker överlag med ett relativt starkt kvartal från verkstadsbolaget..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:12

Premiär för Bokpodden

Vad avslöjar affärslitteraturen om vår tid? Lyssna på nya Bokpodden, ett samarbete mellan Affärsvärlden och Lendify..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:56

Pegrocos portföljbolag Flexenclosure begärt i konkurs

Pegrocos portföljbolag Flexenclosure har på fredagen lämnat in en konkursansökan vid Stockholms tingsrätt. Därmed avbryts den rekonstruktion som pågått sedan den 26 april i år, enligt ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:54

Stark avslutning på börsveckan

Stockholmsbörsen lösgjorde sig från brexitoro och lägre kinesisk tillväxt och klättrade stadigt uppåt under fredagsförmiddagen. Rapporterande Volvo inledde dagen med en nedgång men stod vid lunchtid högre. Getinge lyfte rejält på sin rapport..

Affärsvärlden - I förrgår: 12:55

”Business as usual”

Att sy ihop stora transaktioner under hot om en hård Brexit har blivit en vana för Lisa Göransson, delägare på den globala byrån Allen & Overy..

Affärsvärlden - I förrgår: 12:32

Stark rapport från Holmen

Holmen redovisar ett rörelseresultat på 541 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019, framgår det av bokslutsrapporten..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:33

Sandvik toppar prognoserna

Verkstadsbolaget rapporterar ett rörelseresultat och en orderingång som kom in något öve förväntan..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:25

Bakslag för Johnsons brexitavtal

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson söker desperat efter stöd för sitt nya brexitavtal. Men nordirländska DUP, vars röster kan bli avgörande, vägrar att vika sig..

Affärsvärlden - I förrgår: 10:36

Aktierna som rapportbackar

Stockholmsbörsen inledde fredagen lägre men var efter knappt en timmes handel upp en aning sedan marknaderna skakat av sig fortsatt osäkerhet på brexitfronten och att Kinas BNP-siffror visat den lägsta tillväxttakten på nära 30 år. Bland rapportbolagen sjönk Volvo medan Getinge lyfte rejält..

Affärsvärlden - I förrgår: 10:31

Handelsbanken sänker räntor på bundna bolån

Handelsbanken sänker räntan på bolån med bindningstid mellan ett och tio år med 0,05-0,40 procentenheter från och med fredagen. Tremånadersräntan ändras däremot inte..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.