Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 21 October, 04:13

Affärsvärlden - 09 okt 19 kl. 18:00

Balansräkning på gränsen till sammanbrottBalansräkningstillväxten kan inte växa snabbare än de underliggande inkomsterna i evighet. Och vi närmar oss det som brukar kallas ”The Minsky moment”..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
The Minsky

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Balansräkning, gränsentill , sammanbrott
PrivataAffärer - 06 maj 19 kl. 11:16

Handelsbanken: ”Helikopterpengar” sista utvägen för Riksbanken

Detta är helikopterpengar: Helikopterpengar innebär att centralbanken skapar pengar som via staten förs över till hushållen eller andra aktörer i samhället, vilket suddar ut gränsen mellan statens och centralbankens balansräkning. Även om finanspolitiken har större utrymme begränsas den av regelverk och det är hur som helst svår genomföra snabba och effektiva finanspolitiska stimulanser. Det skr

Ekonomistas - 19 aug 13 kl. 08:00

Harry Flam: Riksbanken ? en stat i staten?

Det här är ett gästinlägg av Harry Flam som är särskild utredare och professor i internationell ekonomi vid Institutet för internationell ekonomi, Stockholms universitet. Storleken på Riksbankens valutareserv har varit en källa till motsättningar, bl.a.

HBL - 31 mar 14 kl. 12:51

Försäljning gav plus i bokslutet

Raseborg vill använda vinsten från avyttringen av Ekenäs Energi till att beta av sitt kumulativa underskott.Bokslutet för fjolåret i Raseborg, som stadsstyrelsen får ta del av i kväll, visar ett plus på över 16,6 miljoner euro. Att räkenskapsperiodens överskott är så stort beror direkt på att staden vid årsskiftet sålde affärsverket Ekenäs Energi, vilket gav en vinst på 18,6 miljoner euro.

Cornucopia - 16 mar 17 kl. 12:35

Investera i snabbväxaren Net Trading Group som noteras

Detta inlägg är publicerat i samarbete md Net Trading Group NTG AB.

Net Trading Group NTG AB har etablerat en e-commerce-plattform för försäljning av FMCG (Fast Moving Consumer Goods) så som: konfektyr, godis, läsk, snacks, vitaminer, hälsokost och andra relaterade produkter. Bolaget är ett svenskt Aktiebolag och fokuserar på den nordiska marknaden i allmänhet och den norska marknaden i synnerhet.

YLE - 27 mar 17 kl. 18:56

Vasa satsar på ishallen och på markköp

Vasa stadsfullmäktige godkände planen för ishallen i Vasa och köper mark av Vasa sjukvårdsdistrikt. Kostnaderna för fotbollsstadion i Sandviken debatterades igen. Hallen ska renoveras och byggas ut.

SvD - 09 apr 17 kl. 07:15

Esbjörn Nordesjö: Finansministern ”glömmer” effekter av politiken

Regeringen fick backa från sitt första förslag till nya så kallade 3:12-regler. Reglerna tillhör de mest tekniskt komplicerade. Nu kallas den tidigare versionen för ”utredarens förslag” och det nya heter ”regeringens förslag”.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - I förrgår: 15:28

Analytikerna om Atlas Copco-rapporten

Atlas Copco släpper sin delårsrapport för det tredje kvartalet vid lunchtid på måndag. Trots en del orosmoln på himlen i sektorn räknar analytiker överlag med ett relativt starkt kvartal från verkstadsbolaget..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:12

Premiär för Bokpodden

Vad avslöjar affärslitteraturen om vår tid? Lyssna på nya Bokpodden, ett samarbete mellan Affärsvärlden och Lendify..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:56

Pegrocos portföljbolag Flexenclosure begärt i konkurs

Pegrocos portföljbolag Flexenclosure har på fredagen lämnat in en konkursansökan vid Stockholms tingsrätt. Därmed avbryts den rekonstruktion som pågått sedan den 26 april i år, enligt ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:54

Stark avslutning på börsveckan

Stockholmsbörsen lösgjorde sig från brexitoro och lägre kinesisk tillväxt och klättrade stadigt uppåt under fredagsförmiddagen. Rapporterande Volvo inledde dagen med en nedgång men stod vid lunchtid högre. Getinge lyfte rejält på sin rapport..

Affärsvärlden - I förrgår: 12:55

”Business as usual”

Att sy ihop stora transaktioner under hot om en hård Brexit har blivit en vana för Lisa Göransson, delägare på den globala byrån Allen & Overy..

Affärsvärlden - I förrgår: 12:32

Stark rapport från Holmen

Holmen redovisar ett rörelseresultat på 541 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019, framgår det av bokslutsrapporten..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:33

Sandvik toppar prognoserna

Verkstadsbolaget rapporterar ett rörelseresultat och en orderingång som kom in något öve förväntan..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:25

Bakslag för Johnsons brexitavtal

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson söker desperat efter stöd för sitt nya brexitavtal. Men nordirländska DUP, vars röster kan bli avgörande, vägrar att vika sig..

Affärsvärlden - I förrgår: 10:36

Aktierna som rapportbackar

Stockholmsbörsen inledde fredagen lägre men var efter knappt en timmes handel upp en aning sedan marknaderna skakat av sig fortsatt osäkerhet på brexitfronten och att Kinas BNP-siffror visat den lägsta tillväxttakten på nära 30 år. Bland rapportbolagen sjönk Volvo medan Getinge lyfte rejält..

Affärsvärlden - I förrgår: 10:31

Handelsbanken sänker räntor på bundna bolån

Handelsbanken sänker räntan på bolån med bindningstid mellan ett och tio år med 0,05-0,40 procentenheter från och med fredagen. Tremånadersräntan ändras däremot inte..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.