SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 21 October, 07:50

SmålandsPosten - 09 okt 19 kl. 17:36

Ytterligare fibersatsningar av kommunenLessebo satsar ytterligare 450 000 kronor på kommunens fiberutbyggnad. Den här gången är det Hovets byanät som kommer satsningen till gagn. .
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Hovets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ytterligare, fibersatsningarav , kommunen
Kristianstadsbladet - 11 jan 14 kl. 08:00

Kommunen sa nej till fler anvisningar

Foto: Tommy Svensson
På fyra dagar anvisade Migrationsverket fyra ensamkommande flyktingbarn till kommunen.– Det håller inte att det kommer ett barn om dagen, säger kommunchefen.
Vid årsskiftet började nya regler gälla som gör att Migrationsverket kan anvisa asylsökande ensamkommande flyktingbarn till kommunerna, oavsett om det finns några överenskommelser gjorda.

Skånskan - 23 nov 16 kl. 10:10

Kommunen skrev mångmiljonavtal med spritsmugglare

HÖRBY Ett av de HVB-hem som Hörby kommun har skrivit avtal med drivs av en person som dömdes till fängelse i en spritmugglingshärva i Blekinge 2010.
Ytterligare en person som är inblandad i bolaget är dömd för brott. Uppgifterna bekräftas av socialnämndens ordförande Hans Frank (L).

SmålandsPosten - 26 nov 14 kl. 06:09

Skatteplanering sparar­ 280 000 åt kommunen

Genom att köpa Hvita korset som ett aktiebolag i stället för fastighet skatteplanerar kommunen bort 280 000 kronor.
– Jag ställde frågan om detta innebär att vi kringgår skattelagstiftningen, säger Claes Lindahl (C). Som Smålandsposten tidigare berättat vill Älmhults kommun köpa det anrika Hvita korset på Ljungbyvägen.

YA - 29 mar 12 kl. 06:31

Kommunen och kapitalet

Att minska utanförskapet var en av den borgerliga alliansens stora mål när man kom till makten 2006.
Långtidssjukskrivna och personer som varit arbetslösa länge skulle med alla medel in på arbetsmarknaden igen. Genom stora reformer har regeringen försökt att bekämpa utanförskapet, bland annat genom förändringar i sjukförsäkringen.

Kristianstadsbladet - 11 jan 13 kl. 18:30

Kommunen köper av krisföretag

Foto: Annica Jönsson
Kristianstads kommun planerar att köpa den så kallade Kvarnen i Åhus. Säljaren Åhusbolaget har ekonomiska problem och förlorade nyligen F-skattsedeln för utebliven deklaration.
Enligt kommunstyrelsens ordförande Pierre Månsson (FP) görs köpet av Kvarnen och en intilliggande fastighet av tre skäl.?

SmålandsPosten - 13 jun 13 kl. 06:49

Gatuchefen vädjar om höjd vägstandard i kommunen

Om kommunen satsar en krona då lägger Trafikverket till ytterligare en. Tingsryds gatuchef hoppas att politikerna ser chansen.
??

UT - 11 dec 14 kl. 10:42

Ytterligare boende öppnas för ensamkommande barn

Trycket på Sveriges kommuner när det gäller ensamkommande flyktingbarn är fortsatt stort. I Ulricehamn startas i vår ett andra boende - och boendet på Ekero i Gällstad blir kvar. Ulricehamns kommun tilldelades fem asylplatser för ensamkommande barn inför 2014.

UT - 11 dec 14 kl. 09:21

Ytterligare boende öppnasför ensamkommande barn

Trycket på Sveriges kommuner när det gäller ensamkommande flyktingbarn är fortsatt stort. I Ulricehamn startas i vår ett andra boende - och boendet på Ekero i Gällstad blir kvar. Ulricehamns kommun tilldelades fem asylplatser för ensamkommande barn inför 2014.

YLE - 08 dec 15 kl. 10:00

Korsnäs redo ta emot ytterligare 25 flyktingar

Korsnäs har en förläggning för 160 asylsökande. Och det finns plats i kommunen för ytterligare 25 flyktingar som fått uppehållstillstånd. Kommunen har fått en förfrågan från NTM-centralen, och frågan behandlades på kommunstyrelsens möte på måndag kväll.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 16:08

Ungdomar ”hjälpte” kommunen att flytta skrytskylten

Barsebäcksby Det var inte kommunen som flyttade den numera berömda skylten i Barsebäcksby från gröningen framför kyrkan till utkanten av byn.
Det var några driftiga ungdomar som tog saken i egna händer och monterade ned den.Det säger Mikael Anderson, gatuchef i Kävlinge.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Kraftig skottlossning mot fastighet

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Musikjournalisten Nick Tosches död

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

"Seinfeld-val" i Kanada kan bli Trudeaus fall

Måndagens parlamentsval i Kanada kallas "Seinfeld-valet" – ett val om ingenting. Inte ens en procentenhet skiljer premiärminister Justin Trudeaus Liberala partiet från den konservativa oppositionen. En politisk rysare, alltså – men bland väljarna är intresset svagt..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Undantagstillstånd i flera chilenska städer

Undantagstillståndet som i helgen utlystes i Chiles huvudstad Santiago har utökats till flera städer och president Sebastián Piñera säger att landet är i krig..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Kärlek till kroppen hos systrarna Adbåge

Bilderboksskaparna och systrarna Adbåge återkommer här i en bildrik och fartfylld versbok om Folk av alla de sorter: knasiga och vanliga och allt däremellan. En rolig och spretig bilderbok, tycker recensenten Eva Wahlström..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Han förklarar SD:s övertag på nätet

Det pågår ett nätkrig om hur Sverige ska se ut i framtiden. På ena sidan Sverigedemokraterna. På den andra idéer som mångkultur, feminism och hbtq-frågor..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Stilsäkert om vägval och judisk identitet

En stilsäker och viktig debutroman om längtan efter identitet, anser litteraturkritikern Jimmy Vulovic om Anna Brynhildsens ”Alla vill ju hem”..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Värmen saknas i Anna Gavaldas nya novellsamling

Anna Gavalda återvänder till novellkonsten med ”Jag vill berätta något för dig”, sju noveller om att visa vem man är bakom sina murar. Recensenten Lisa Marques Jagemark hittar inte riktigt förståelsen som brukar finnas där..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Sabotage i snön i lättläst barndeckare

Semester, skidor och en serie sabotage. Micaela Annas och Bettina Johansson nya bok är en lättläst pusseldeckare. Recensenten Jonna Fries har läst den..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Igelkotten följer sin magkänsla i fin bilderbok

Igelkotten har hittat ett stort och fint björnbär som hon ska njuta av. Ulrika Kestere har skapat en uttrycksfull bilderbok om att följa sin magkänsla, tycker recensenten Eva Wahlström..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.