Skånskan > Opinion

Wednesday, 23 October, 20:42

Skånskan - 09 okt 19 kl. 17:27

Löfven fick testa ny e-vård på KärråkraESLÖV Under fem veckor har Kärråkra vårdcentral i Eslöv varit en av sex i region Skåne för en ny giv kallad Vårdexpressen, där man med datorer och artificiell intelligens ersätter en del av det arbete som görs manuellt när patienterna söker sig till primärvården. På tisdagen fick man finbesök i form av statsminister Stefan Löfven (S) och socialminister Lena Hallengren (S).De båda statsråden fick testa utrustningen och gav med beröm godkänt – samtidigt som de såg stora möjligheter att rationalisera Sveriges pressade primärvård med det om försöken slår väl ut.
Statsråden anlände, åtföljda av Säpovakter och en stor delegation från regeringskansliet, till Kärråkra framåt 14.30-tiden efter att tidigare under dagen ha betat av Malmö och Anderslöv.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Kärråkra, ESLÖV Under, Eslöv, Skåne, Vårdexpressen, Stefan Löfven, Lena Hallengren, Sveriges, Säpovakter, Malmö, Anderslöv, Henrik Fritzon, Anna-Lena Hogerud, Region Skåne, Kärråkras, Hallengren, Anna Lindén, Skånskan, Ljung, Ola Bergstrand, Skånes, Tojjar, Daniel Bleckert, Löfven, Johan Andersson, Andersson, Skånskans, Göran Persson, Socialdemokraternas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Löfvenfick , testany , e-vård, Kärråkra
Cornucopia - 30 jul 17 kl. 13:42

Ljuger Ygeman eller sammanträder säkerhetsrådet i osäkra lokaler?

Fd inrikesminister Anders Ygeman (s) hävdar att han inte informerade statsminister Löfven om Transportstyrelsens läcka då det inte fanns någon säker lokal. Men en gång i månaden träffas regeringens säkerhetspolitiska råd (säkerhetsrådet i rubriken för att korta ner). Antingen diskuterar regeringens viktigaste ministrar säkerhetspolitik i en osäker lokal, eller så ljuger Ygeman om frånvaron av säkra lokaler.

Skånskan - 17 jun 16 kl. 14:00

Sextimmarsdagar – för dyrt att ens testa

Eslöv Vänsterpartiet vill testa sex timmars arbetsdag inom äldrevården i Eslöv för att minska sjuktalen.
Vård- och omsorgsnämnden säger nej.
– Det skulle kosta 5,4 miljoner kronor per år att införa detta på bara ett av våra sju boenden, säger nämndsordförande Tony Hansson (S).

Skånskan - 10 maj 17 kl. 12:12

Uppåkra får kungligt besök i helgen

UPPÅKRA Kung Raedwald med fränder från det historiska sällskapet Wulfheodenas i Storbritannien kommer på besök till Uppåkra i helgen.
Men alla vapen gav de vendeltida krigarna vissa administrativa problem i tullen. ERWP.

Skånskan - 19 apr 18 kl. 01:00

In­di­en, de­mo­kra­ti och mark­nad för va­pen

Le­da­ren för världens största de­mo­kra­ti och snart världens femte största ekonomi, In­di­ens pre­mi­är­mi­nis­ter Narendra Modi, har be­sökt Sverige. Eller är det svensk va­pen­in­du­stri som haft be­sök?
För­ut­om au­di­ens hos kungen och sam­tal med stats­mi­nis­ter Ste­fan Löfven var en träff med svenska stor­fö­re­tag den vik­tigaste punkten un­der Modis be­sök.

BT - 14 jan 19 kl. 15:27

Just nu: Löfven får tid att säkra stöd från V

Talmannen ger motvilligt mer tid till S-ledaren Stefan Löfven för att säkra stöd från Vänsterpartiet. I dagsläget är Vänsterpartiet inte berett att släppa fram Löfven som statsminister. Den planerade omröstningen om Stefan Löfven skjuts upp till på fredag..

Barometern - 14 jan 19 kl. 15:29

Löfven får tid att säkra stöd från V

Talmannen ger motvilligt mer tid till S-ledaren Stefan Löfven för att säkra stöd från Vänsterpartiet. I dagsläget är Vänsterpartiet inte berett att släppa fram Löfven som statsminister. Den planerade omröstningen om Stefan Löfven skjuts upp till på fredag..

Kristianstadsbladet - 14 jan 19 kl. 15:51

Politik: Löfven får tid att säkra stöd från V

Talmannen ger motvilligt mer tid till S-ledaren Stefan Löfven för att säkra stöd från Vänsterpartiet. I dagsläget är Vänsterpartiet inte berett att släppa fram Löfven som statsminister. Den planerade omröstningen om Stefan Löfven skjuts upp till på fredag..

Världen Idag - 14 jan 19 kl. 16:38

Löfven får tid att säkra stöd från Vänsterpartiet

Talmannen ger motvilligt mer tid till S-ledaren Stefan Löfven för att säkra stöd från Vänsterpartiet. Detta sedan Vänsterpartiet meddelat att man inte är beredd att släppa fram Löfven som statsminister. Den planerade omröstningen om Stefan Löfven skjuts upp till på fredag..

BT - 01 maj 14 kl. 11:23

Löfven lovar avveckla Fas 3

Socialdemokraterna ska avskaffa Fas 3 om de vinner valet i höst, sade partiledaren Stefan Löfven i sitt 1 maj-tal i Sundbyberg. Löfven vill "befria" alla som befinner sig i Fas 3 och kallar den en själlös slutförvaring. - Det här är ett val mellan värderingar och idéer om Sveriges framtid, sade Löfven i Tomparken i Sundbyberg, där han höll sitt första tal för dagen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

”Plötsligt läste jag mitt namn”

– Jag är mest chockad.
Vittsjö GIK:s Michelle de Jongh visste inte vad hon skulle säga efter att hon blivit uttagen i Peter Gerhardssons A-landslagstrupp inför bortamötet med USA den 8 november.Michelle de Jongh har precis som hela Vittsjölaget svarat för en utmärkt säsong, och med bara en match kvar av allsvenskan kom den stora belöningen.

Skånskan - 15 minuter sedan

Chaufför åtalas efter kollision med vägbro

Malmö Vägbron har 3,8 meters frigång, lastbilen är 4,2 meter hög. Detta missade föraren till en tung containerlastbil.
Trots fem meter långa bromsspår körde han med kraft in i bron.

Skånskan - 15 minuter sedan

Vill folkomrösta om ny fältgrupp

Staffanstorp Att lägga ner fältgruppen är ett av de sämsta beslut som fattats.Det tycker Anders Rosdahl som har lämnat sitt förra parti, Moderaterna, och bildat ett nytt, Staffanstorps Välfärdsparti, SVP.
Han vill nu testa om det finns intresse för att folkomrösta om att lägga förslag på en ny fältgrupp.

Skånskan - 15 minuter sedan

Ja till tävling om Folkets park

Löddeköpinge Trots protester från Swing It och oppositionen tog kommunstyrelsen beslut om att göra en markanvisningstävling för Folkets park i Löddeköpinge. Innehållet i tävlingen är hemligt ett par veckor till.Vid onsdagens sammanträde i kommunstyrelsens sade alliansen ja till en markanvisningstävling gällande Folkets park i Löddeköpinge.

Skånskan - 15 minuter sedan

Motion om miljöarbetet

Kävlinge Socialdemokraterna har lämnat in en motion om att Kävlinge kommun borde arbeta mer strategiskt, målmedvetet och proaktivt för att främja en hållbar utveckling.
I dag har kommunen en miljömålsstrategi för 2015-2018. Den är ett bra första steg, anser kommunalrådet Catrin Tufvesson och hennes partikollega Rune Sandström.

Skånskan - 15 minuter sedan

Inbrott i bil på Center Syd

Löddeköpinge Vid halv sju på lördagskvällen upptäckte bilägaren till en tyskregistrerad bil att tjuvar smällt en ruta på bilen, som stod parkerad på Center Syd. Ryggsäckar som innehöll mat och biljetter till färjan stals..

Skånskan - 45 minuter sedan

Polisen sätter fokus på skadegörelse och inbrott

SVEDALA Bouleklubben, bowlinghallen, Folkets hus och även Svedala IF har haft påhälsning av tjuvar eller utsatts för skadegörelse
– Det är väldigt mycket nu. I samverkan med trygghetsvärdarna agerar vi på detta, säger Svedalas kommunpolis Jan-Ingvar Nilsson.Det har hänt tidigare och i helgen var det dags igen.

Skånskan - 45 minuter sedan

De skrämmer slag på hela byn

Skurup I kväll kommer Erikstorget att förvandlas till ett spöknäste.
Hundratals barn väntas samlas vid gröningen vid femkorset.De senaste åren har det varit flera hundra barn som velat delta i spökparaden i Skurup.

Skånskan - 2 timmar sedan

Dubbla måstematcher för MFF

FOTBOLL
Eric Larsson får chansen i startelvan för första gången i Europa Leagues gruppspel i höst.
– Vi vet att det blir tufft, men vi går för tre poäng, säger MFF-backen inför hemmamötet med FC Lugano.MFF-tränaren Uwe Rösler avslöjade inget lag mot FC Lugano, men han kunde i alla fall berätta att Anders Christiansens höftskada fortfarande håller honom borta från spel.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ny ägare till hus i Osbyholm, Hörby

Hörby Robin Arnefjord, 31 år, har tagit över fastigheten på adressen Osbyholm Hagadalsvägen 13 i Osbyholm, Hörby från Paula Renate Desirée Laine och Albin Hartsner. Ägarbytet blev klart i augusti 2019 och köpesumman blev 2 560 000 kronor. Husets byggår är 1930 och det har en boyta på 130 kvadratmeter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.