BT > Nyheter

Monday, 21 October, 12:23

BT - 09 okt 19 kl. 17:22

Oppositionen om förslaget på skattehöjning:”Det är en genväg-man måste titta på de pengar man har...”Oppositionen tycker inte att en skattesänkning behövs för att klara välfärden. I stället vill man se prioriteringar och utveckling. – Valet står inte mellan 30 öre i skattehöjning eller välfärden. Det handlar om att prioritera välfärden och kärnverksamheten, säger Tomas Johansson (M), kommunstyrelsens vice ordförande. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
Det, Tomas Johansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oppositionenom , förslaget, skattehöjningDet är en , genväg-man, måste titta på de pengar man har
BT - 12 jun 12 kl. 21:50

Skattehöjning i Västra Götaland

Efter två dryga heldagars debatt antogs 2013 års budget för Västra Götaland i går kväll. Skatten höjs med 25 öre för att rädda sjukvården från hårda nedskärningar, men oppositionen kritiserade de rödgröna för att prioritera fel. Det dröjde ända till sent i går eftermiddag innan det var dags för den i särklass tyngsta debattrubriken i regionens 42-miljardersbudget, hälso- och sjukvården.

Skånskan - 08 okt 15 kl. 14:00

Tveksamt om det blir en skattehöjning

Höör Skattehöjning eller inte. Just nu pågår intensiva förhandlingar mellan de styrande blocken i Höör. Frågan är om man kommer överens.

Kristianstadsbladet - 07 mar 13 kl. 18:49

Majoritet för skattehöjning

Foto: Tommy Svensson
Miljöpartiet gick under torsdagen ut med att de är för en skattehöjning ? och Folkpartiet hakade på. Det innebär att det finns en majoritet inom Region Skåne för höjd skatt.

Skånskan - 03 okt 16 kl. 12:29

Skattehöjning ger pengar till digital sjukvårdsatsning

SKÅNE Med hjälp av en skattehöjning på 30 öre vill de rödgröna partierna i Region Skåne satsa på att öka tillgängligheten i sjukvården med digitala lösningar.– Istället för att sitta i telefonköer eller ha svårt att få en läkartid kan vi öka tillgängligheten genom att du bokar tid, får in kallelse och även kunna konsultera din läkare via datorn eller mobilen, säger regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon(S).
I E-hälsosatsningen ingår bland annat att patienterna ska kunna boka och omboka tider på nätet, får information om bokningar, kallelser och provsvar via mejl eller mobiltelefonen och ha högkostnadsskyddet digitalt istället för att stämpla sitt kort.

Barometern - 28 jan 14 kl. 06:15

Risk för skattehöjning

”Vi menar att politiska organisationen bör minska. En stad av Kalmars storlek ska inte ha mer än tre kommunalråd. I dagsläget har vi fem.

BT - 11 jun 13 kl. 20:07

Ingen skattehöjning i VG-regionen

Nästa års regionala budget för Västra Götaland klubbades i eftermiddag utan stort besvär för den rödgröna minoritetsledningen. Men frågan om man kommer att återkomma i höst med ett förslag om höjd skatt blev hängande i luften. De båda mötesdagarna har i hög grad handlat om hur mycket de nästan 40 miljarder kronorna i skatter och statsbidrag kommer att räcka till under nästa år.

Barometern - 16 okt 13 kl. 08:22

Skatten sänks trots höjning

Bakom den skattehöjning med 50 öre som landstingsmajoriteten föreslår ligger två uträkningar. Den ena är att ekonomin inte går att få ihop på något annat sätt. Den andra är att skattebetalarna hursomhelst inte har något emot skattehöjningar.

Barometern - 16 okt 13 kl. 08:22

Skatten sänks trots höjning

Bakom den skattehöjning med 50 öre som landstingsmajoriteten föreslår ligger två uträkningar. Den ena är att ekonomin inte går att få ihop på något annat sätt. Den andra är att skattebetalarna hursomhelst inte har något emot skattehöjningar.

SmålandsPosten - 09 sep 14 kl. 06:40

Utebliven kvalitetshöjning

Ökade resurser till skolan ska i det här fallet inte förväxlas med ökad kvalitet. Vid en snabb anblick spelar resultatet den rödgröna oppositionen i händerna. De går ju till val just på att höja kommunalskatten med 30 öre och satsa dessa på barn och utbildning.

Cornucopia - 29 aug 19 kl. 13:59

Mediauppgifter: Regeringen beredd höja försvarsanslagen - mot skattehöjningar

Enligt mediauppgifter i SvD ska regeringen nu vara beredda att höja försvarsanslagen även efter 2025, för att genomföra försvarsberedningens upprustning. För att triangulera den borgerliga oppositionen är villkoret höjda skatter för att finansiera försvaret av Sveriges frihet, folk och demokrati. Samtidigt är detta ett sätt att skjuta frågan på framtiden, då vilka skattehöjningarna blir inte finns på bordet.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Bengtzén sportchef i Örebro

BT - 45 minuter sedan

Brynäs värvar från konkurrenten

BT - 1 timme sedan

Mikkey Dee klar för Hall of Fame: "På tiden"

25 år, 12 skivor och 5 000 spelningar med Motörhead blev det för Mikkey Dee. Men när bandet nominerades till rockens Hall of Fame fanns hans namn först inte med på listan..

BT - 1 timme sedan

Obduktionen klar: Misstänkt mord var sjukdomsfall

En kvinna hittades död i en lägenhet i Skene i början av augusti och omständigheter på platsen gjorde att polisen startade en mordutredning. Nu är obduktionen klar och den visar att dödsorsaken var ett sjukdomsfall. – Det rådde ingen tvekan någon gång egentligen, säger Mikael Aronsson på Grova brott på Boråspolisen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.