Skånskan > Opinion

Thursday, 17 October, 14:58

Skånskan - 09 okt 19 kl. 17:24

300 åkte på ny jobbsafariSjöbo Bärodling, förskola, slott och byggföretag. Det var några av de företag som 215 nior och knappt 100 arbetssökande fick möjlighet att träffa på onsdagen när det ordnades jobbsafari till några arbetsplatser i kommunen.Det är andra året som jobbsafaridagen ordnas under kommunens arbetsmarknadsevent Möjligheternas dag.
– Det började med att vi såg ett behov av att våra elever behövde komma närmre arbetsplatser och se vilka yrken som finns. Får man träffa olika arbetsgivare kan det vara lättare att göra ett framtida yrkesval, säger Kristina Petersson, utbildningschef på Sjöbo utbildningscentrum.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Bärodling, Möjligheternas, Kristina Petersson, Sjöbo, Petersson, Johan Tykesson, Heiska, Japan, Sverige, Nimab, Hans Andersson, Malenagymnasiet, Michael Perlborn, HR, Andersson, Karina Hansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 300, åktepå ny , jobbsafari
Skånskan - 09 okt 18 kl. 19:00

Trehundra åkte på ny jobbsafari

Sjöbo Restaurang, bed and breakfast, travstall, bilföretag. På tisdagen åkte 200 nior och 110 arbetssökande på jobbsafari till några arbetsplatser i kommunen.42-årige Sami Kara ska snart hoppa på en av bussarna, som står uppradade utanför Malenagymnasiets bygghallar, för att besöka tre arbetsplatser i kommunen inom bygg-, teknik-, industri- och ekonomi.

YA - 03 okt 18 kl. 17:01

Jobbsafari ska locka nya anställda - ”finns många yrken att välja mellan i Sjöbo”

Det finns många yrken representerade inom Sjöbo kommuns gränser. På tisdag visas några av dem upp, när Sjöbo utbildningscentrum bjuder in till jobbsafari för både ungdomar och vuxna..

YA - 04 okt 19 kl. 17:15

Jobbsafari ska ge tips om olika branscher

För andra året i rad ordnar Sjöbo kommun jobbsafari, där både ungdomar och vuxna får möjlighet att bekanta sig med näringslivet i kommunen..

YA - 09 okt 19 kl. 18:00

17 arbetsplatser visades upp under jobbsafari – allt från industri till förskola

17 olika arbetsplatser i kommunen fick på onsdagen chans att visa upp sig för ungdomar och arbetssökande. För andra året ordnade Sjöbo utbildningscentrum jobbsafari..

YLE - 10 timmar sedan

Ingen ringer tillbaka och bidragen fryses. De arbetssökandes vardag är full av besvikelser medan varje handledare ska sköta upp till 300 kunder

Ingen personlig kontakt, långa väntetider och bidrag som fryses. Arbetssökande berättar om otaliga brister i arbets- och näringsbyråernas service. Regeringen lovar förbättra situationen men resursbristen är enorm - varje handläggare ansvarar för upp till 300 kunder..

Expressen - 4 timmar sedan

300 000 tvingas fly från sina hem

Turkiets offensiv i norra Syrien har drivit fler än 300 000 människor på flykt, rapporterar AFP.Under gårdagen avbröt kurderna sin kamp mot terrororganisationen IS – som enligt Expressens korrespondent nu utgör ett ”stort hot” mot Europa.– Det kommer skicka signaler till IS att de kan aktivera sina celler på nytt, säger Expressens korrespondent Kassem Hamadé samtidigt som kulsprutorna smattrar bakom honom i gränsstaden Tell Abyad..

YLE - 26 feb 15 kl. 12:53

Åkte som volontär med 300 tandborstar i bagaget

Camilla Storm i Kristinestad kom för dryga två veckor sedan hem från en volontärsresa i Indien, där hon var i fem veckor. Hon volontärsarbetade i staden Chennai i sydvästra Indien. Chennai har 7 miljoner invånare.

Expressen - 10 timmar sedan

Bilförare försökte köra på polis

När en polispatrull försökte stoppa en stulen bil vägrade först föraren att stanna.Sedan försökte hon köra på en polis..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Kvinna försökte köra på polis i Enköping

När en polispatrull försökte stoppa en bil i Enköping vägrade föraren att stanna och försökte därefter köra på en polis som befann sig utanför polisbilen. Föraren, en kvinna i 30-årsåldern, kunde kort därefter gripas, uppger polisen. Bilen hon körde var.

Helsingborgs Dagblad - 7 timmar sedan

Kvinna försökte köra på polis i Enköping

När en polispatrull försökte stoppa en bil i Enköping vägrade föraren att stanna och försökte därefter köra på en polis som befann sig utanför polisbilen. Föraren, en kvinna i 30-årsåldern, kunde kort därefter gripas, uppger polisen. Bilen hon körde var.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Experimenten i centrum

Svalöv Det blev mycket experiment att syssla med för eleverna på Linåkerskolan under torsdagen.
Kemins Dag arrangerades och under dagen var det fullt aktivitet i kemisalarna.– Jättekul.

Skånskan - 15 minuter sedan

Borrmaskin borta från tomt

KÅGERÖD När inte tjuvarna lyckades ta sig in i en villa i Kågeröd försvann istället en borrmaskin.
I dagarna hade en villaägare påhälsning av tjuvar.
Dessa försökte ta sig in, men mer än till ett misslyckat försök att få upp låset kom man inte.

Skånskan - 15 minuter sedan

Stal jacka på Brunnsgatan

SVALÖV En boende på Brunnsgatan i Svalöv har drabbats av stöld.
Under helgen ska någon eller några gått in en bil och där lagt beslag på en jacka.
Hur man kommit in i bilen framgår inte ur den polisanmälan som lämnats in..

Skånskan - 15 minuter sedan

Vedklyvstjuvar skrämdes iväg av ägaren

brödåkra Tjuvarna var ute efter stjäla både släp och vedklyv, men tilltaget misslyckades helt.Ägaren upptäckte de båda som hastigt lämnade platsen.
Det var i Brödåkra som två okända män rörde sig, föröskte lägga beslag på ekipaget, men ägaren såg från fönstret hur de båda var i färd med att koppla till släpet.

Skånskan - 2 timmar sedan

Integrationsplikt införs i Hörby

HÖRBY Hörby kommun är på väg att skärpa kraven för nyanlända. En oenig kommunstyrelse har sagt ja till Sverigedemokraternas motion om integrationsplikt.
Invandrare som inte lär sig svenska och inte anstränger sig för att få ett jobb riskerar att bli av med rätten till bidrag.

Skånskan - 2 timmar sedan

Fastighet i Höör såld till ny ägare

Höör 375 000 kronor fick Maria Del Pino Modéer, 45, ge för tomten på adressen Maglasätevägen 9 i Höör. Köpet från säljaren Ros Marie Persson blev klart i oktober 2019. Tomten är 2 368 kvadratmeter stor.

Skånskan - 3 timmar sedan

Lås stoppade inte tjuven

SJÖBO Släpet var låst, men det stoppade inte tjuven.
Släpets ägare bor i Sjöbo och hade parkerat det på sin uppfart. Någon gång mellan torsdag i förra veckan och onsdag i denna vecka har någon lyckats klippa upp låset och försvinna med släpet.

Skånskan - 4 timmar sedan

Hon blir ny vd och konserthuschef för Malmö live

Det blir Maria Frej som tar över efter Jesper Larsson som vd och konserthuschef på Malmö Live i början av nästa år.
Maria Frej som är bosatt i Köpenhamn har sedan 2015 jobbat som programchef för klassisk musik på Tivoli i Köpenhamn och dessförinnan bland annat som musikproducent på Det Konglige bibliotek och har mångårig erfarenhet av ensemble- och orksterledning. – Det är med stor ödmjukhet jag ser fram emot uppdraget att leda Malmö live konserthus, säger Maria Frej i ett pressmeddelande.

Skånskan - 4 timmar sedan

Regnet det bara öser ner

Det blir mer av samma på väderfronten i Skåne. Regn, molnigt och fortsatt milda temperaturer.Imorgon får vi inledningsvis en del dis och dimma.

Skånskan - 5 timmar sedan

Hon tar över Malmö live

KULTUR Det blir Maria Frej som tar över efter Jesper Larsson som vd och konserthuschef på Malmö Live i början av nästa år.Maria Frej som är bosatt i Köpenhamn har sedan 2015 jobbat som programchef för klassisk musik på Tivoli i Köpenhamn och dessförinnan bland annat som musikproducent på Det Konglige bibliotek och har mångårig erfarenhet av ensemble- och orksterledning.
– Det är med stor ödmjukhet jag ser fram emot uppdraget att leda Malmö live konserthus, säger Maria Frej i ett pressmeddelande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.