Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 22 October, 04:06

Världen Idag - 09 okt 19 kl. 16:50

Svensk pastor ordnar fotbollsturnering i IrakFör att ge glädje till yazidiska familjer i flyktingläger ordnar pastorn Merzek Botros en fotbollsturnering i kurdiska Irak. – Vi har redan bokat plan och domare, säger han och berättar att han nu efterlyser träningskläder i alla storlekar..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Irak, Merzek Botros

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk pastor, ordnar, fotbollsturneringi , Irak
YLE - 20 apr 17 kl. 16:57

Rasism får pastor att lämna Finland - "Det går inte att bo i det här landet längre"

Pastor Marjaana Toiviainen meddelar att hon lämnar Finland eftersom hon inte längre står ut med den rasism som förekommer i landet. Toiviainen har blivit känd som förespråkare för asylsökande och mänskliga rättigheter. På onsdag kväll skrev hon på sin Facebooksida att hon inte kan bo kvar i Finland.

Alingsås tidning - 13 nov 15 kl. 05:30

Ordnar fackeltåg för människor på flykt

På söndag är alla kyrkor i Alingsås med och arrangerar ett fackeltåg för människor på flykt. Där bjuds allmänheten in till att delta.
Katarina Egfors Härnring, kyrkoherde i Alingsås pastorat, och Peter Lindroos, pastor i Equmeniakyrkan, vill värna om medmänsklighet och solidaritet.

Blekinge Läns tidning - 17 apr 16 kl. 22:28

Jätteslagsmål under fotbollsturnering

Ett 40-tal personer började slåss med järnrör och tillhyggen under en fotbollsturnering i Myrviken i Jämtland och flera skadades. En ung man som slagits medvetslös fördes till sjukhus med ambulans, enligt polisen. Det var en inomhusturnering mellan lag från flera asylboenden som urartade på söndagen.

SmålandsPosten - 17 apr 16 kl. 22:28

Jätteslagsmål under fotbollsturnering

Ett 40-tal personer började slåss med järnrör och tillhyggen under en fotbollsturnering i Myrviken i Jämtland och flera skadades. En ung man som slagits medvetslös fördes till sjukhus med ambulans, enligt polisen. Det var en inomhusturnering mellan lag från flera asylboenden som urartade på söndagen.

Nya Wermlands Tidningen - 03 jan 12 kl. 08:42

Café 3 ordnar ett eget På spåret

På fredag kväll sänds tv-programmet På spåret. Redan på fredag eftermiddag kan man vara med om en lokal variant av På spåret på Vasakyrkans Café 3 som sammanställts av kyrkans pastor Peter Johansson..

Dagen - 01 mar 11 kl. 03:00

Pressen på en pastor är flerbottnad

Jag arbetar som pastor på 65 procent. Eftersom detta är min första tjänst, snart varit på plats i fem år, så har jag bara erfarenhet av deltidsarbete. Tidigare dock på 75 procent.

Dagen - 18 mar 11 kl. 12:32

Eldebo ny pastor i missionskyrkan i Värnamo

Runar Eldebo har tackat ja till att bli ny pastor och föreståndare i Värnamo missionsförsamling. Därmed kan han avskrivas som ny kyrkoledare i den nya kyrka som ska bildas i juni.

- Vi har haft ett samtal i ett par månader och i går skrev jag på papperen och sa upp mig från min tjänst som verksamhetsledare i Svenska missionskyrkans Östra Götalands-distrikt, berättar han för Dagen.

Dagen - 19 okt 11 kl. 03:00

Migrationsverket tror inte på pastor Jean

Enligt demonstranterna svävar han i livsfara vid en utvisning. Men Migrationsverket har på en rad punkter misstrott berättelsen som pastor Jean kommit in med vid sin asylansökan.

Polisen har spärrat av ingången till Migrationsverkets lokaler i Solna.

Dagen - 14 mar 12 kl. 03:00

Pastor Jean utsattes för våld efter avvisningen

Efter att ha avvisats från Sverige togs Jean Kabuidibuidi omhand av säkerhetstjänsten i Kongo-Kinshasa som utsatte honom för sparkar och slag. Det konstaterar Diakonia, som utrett vad som hänt med pastor Jean.

Misshandeln var tänkt som någon slags maktdemonstration, där säkerhetstjänsten tvingade honom att svara på frågor som passade dem, exempelvis vem som var president i landet.

Dagen - 21 mar 12 kl. 09:17

Vänsterpartist frågade Billström om pastor Jean

- Vad hjälper det pastor Jean att han fått en individuell och rättssäker prövning om han ändå utsätts för tortyr. Den frågan ställde Christina Höj Larsen (V) i en interpellationsdebatt med migrationsministern Tobias Billström (M) i går.

När Christina Höj Larsen ifrågasatte regeringens asylpolitik i tisdagens interpellationsdebatt använde hon pastor Jean som ett av flera exempel där hon anser att Sverige har misslyckats.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

Skolverket styr sin skuta åt helt fel håll

Den som önskar omforma ett samhälle riktar ofta sin påverkanskraft mot barn och unga. Därför har skolan varit en självklar huvudarena för de sociala ingenjörer som under lång tid arbetat för att införa den sekulära individualismen som statsideologi. Den strävan fortsätter – oförtrutet.

Världen Idag - 4 timmar sedan

Upphävs balansen vet man inte vilka krafter som sätts i rörelse.

Det finns ögonblick om vilka vi kan säga: Det var en vändpunkt. En sådan vändpunkt var den vackra försommardagen 1974 när riksdagen fattade beslut om fri abort. Jag var 26 år och hade en enda tanke i huvudet: Nu kommer vårt land att skadas i grunden.

Världen Idag - 4 timmar sedan

Bön om Guds vägledning

Vilken utbildning är den rätta för mig? Vad ska jag arbeta med? Finns det en livskamrat för mig?

Världen Idag - 21 timmar sedan

Svårtolkade fläckar från Andrées polarexpedition

Mysteriet kring Andrées ödesdigra polarexpedition lever vidare. De senaste provsvaren från Bea Uusmas forskning gav inga entydiga svar – i alla fall inte ännu. ”Det funkade inte, det visade inte på något spår av blod”, skriver hon på Instagram..

Världen Idag - Igår: 09:00

Gudstron är grunden för Nobelpristagaren

En av årets tre Nobelpristagare i kemi, John B Goodenough, är med sina 97 år den äldsta Nobelpristagaren någonsin. Men han är också kristen och Gudsrelationen är grunden för hans arbete och strävan efter ett superbatteri..

Världen Idag - Igår: 08:00

Tystnad kring att IS bortför kristna kvinnor

Vad hände egentligen med de kristna kvinnor som kidnappades av IS? Nu anklagas irakiska kyrkoledare för att lägga locket på, men vissa av dem hänvisar till offren själva som förklaring nog: – Efter att ha varit gisslan hos IS litar de inte på någon, och allra minst på medierna, säger en präst..

Världen Idag - I förrgår: 18:59

Lauren Daigle vann stort på Dove Awards

Lauren Daigle blev en av de stora vinnarna under tisdagen med vinster i tre tunga kategorier när det kristna musikpriset Dove Awards delades ut i USA för 50:e gången..

Världen Idag - I förrgår: 14:50

Experter: Största medicinska skandalen i modern tid

Det saknas bevis för att könskorrigering minskar självmordsrisken. Det framhöll medicinska experter vid ett riksdagsseminarium och gav exempel på uppenbar desinformation runt frågan om könsdysfori..

Världen Idag - I förrgår: 09:30

Strid om migrationspolitiken väntar KD

Inför Kristdemokraternas riksting i november har en rad personer och distrikt gemensamt föreslagit att partiet åter ska inta en mer generös hållning på migrationsområdet. Man vill att KD ska arbeta för att permanenta uppehållstillstånd ska vara regel, men partistyrelsen vill hålla fast vid tillfälliga uppehållstillstånd som norm..

Världen Idag - I förrgår: 09:00

Han ser likhet mellan Israelbojkott och nazisttiden

Tyska Förbundsdagen och USA:s kongress har våren 2019 fördömt bojkottrörelsen BDS. Lars Adaktusson (KD) vill att Sverige ska följa i samma fotspår. – Jag kommer att driva denna fråga i riksdagen, säger han till Världen idag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.