SR > Nyheter

Monday, 21 October, 15:21

SR - 09 okt 19 kl. 17:10

Uddén: En krigsoperation som bisarrt nog kallas ”Fredens vår”Turkiet har inlett sin militäroffensiv i nordöstra Syrien, säger president Recep Tayyip Erdogan. Rapporter om explosioner har kommit från flera städer vid den syriskturkiska gränsen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Fredens, Syrien, Recep Tayyip Erdogan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: UddénEn , krigsoperationsom , bisarrt, nog, kallas, Fredensvår
YLE - 23 maj 17 kl. 12:46

André Udd lämnar BK-46 för Cocks – ”Ett tungt beslut, men det rätta valet för mig”

Karistalangen André Udd har gjort sitt i fostrarföreningen BK-46. Vänsternian flyttar till Riihimäki Cocks inför nästa säsong och målet är att senare ta steget utomlands. Jag åker dit för att kämpa, säger Udd till Yle Sporten.

Kristianstadsbladet - 28 jan 12 kl. 06:30

Palme - utan udd

Det är en imponerande Philip Zandén i huvudrollen som Olof Palme i Lucas Svenssons nya pjäs. Det anser kulturskribent Örjan Abrahamsson som finner helheten underhållande, men knappast utmanande.
TEATER.

Sydsvenskan - 08 nov 13 kl. 06:30

Osmaklig strid utan udd

Sedan Orson Scott Cards romanförlaga publicerades 1985 har den stått på marinkårens litteraturlistor för blivande officerare. Föga överraskande med likheter till ”Full Metal Jacket” och ”Starship Troopers” men utan satirisk och kritisk udd. Och i filmversionen slår den wagnerianska krigsmystiken och kvasireligiösa hyllningen av Ledaren som modern Messias ut i full blom.

YLE - 02 sep 14 kl. 17:44

Journaliststuderande: ”Alla journalister får nog inte jobb”

Det utbildas för många journalister, anser journaliststuderande, som upplever att konkurrensen om jobben i det finlandssvenska medielandskapet är hård. Soc och Kom borde erbjuda ett större urval av utbildningar inom kommunikation, så att det blir lättare att hitta jobb. Att det går dåligt för de finlandssvenska dagstidningarna överraskar inte journaliststuderande på Svenska Social- och Kommunalhögskolan vid Helsingfors Universitet, Soc & Kom.

YLE - 26 jul 16 kl. 11:59

Värmen kan föra med sig blågröna alger

Österbotten är skonat från rikliga algblomningar men värmen kan påverka. Många gläds över att sommarvärmen har kommit på riktigt den här veckan och med den brukar det även komma blågröna alger. Hittills i sommar har Österbotten varit förskonat till största delen men om värmen håller i sig så kan det ändras Tidigare i sommar rapporterades det om små mängder blågröna alger i Larsmosjön och Karperöfjärden men annars har det inte rapporterats om några större mängder i Österbotten i sommar.

YLE - 13 jan 17 kl. 09:05

Hälsovådliga hem ett ökande problem

Lite skit i hörnen har ingen dött av, men var går då gränsen mellan att ha ett smutsigt och stökigt hem kontra ett hem som utgör en sanitär olägenhet? Det är ofta mental ohälsa, olika missbruk eller samlarmani som ligger bakom hem som anses så osunda att åtgärder måste vidtas. I hälsoskyddslagen finns angivet definitionen på en sanitär olägenhet.

YLE - 28 mar 17 kl. 20:47

Tyska soldatöden i Hangö visar hur stort andra världskriget var

Nazitysklands läger kallades ofta för ”Lilla-Berlin” och de fanns på många olika håll. Arkeologiska utgrävningar på Tulludden i Hangö vittnar om många olika människoöden under åren 1942-1944. För arkeolog Jan Fast är det på sätt och vis en cirkel som sluts.

YLE - 04 aug 16 kl. 16:21

Finland har högsta promillegränsen till havs - vissa är fulla vid rodret

Finland är det land där man får vara mest onykter till havs jämfört med Norden och Östersjöområdet. För en del kan gränsen 1 promille betyda att man är så full att man inte ens kan stå. Men också munvatten kan göra att ett blåstest visar rött.

YLE - 21 apr 14 kl. 18:06

BK-46 klar för semifinal i handboll

Karisklubben BK-46 besegrade Helsingfors IFK med 3-0 i segrar i herrarnas kvartsfinal i handboll. I den tredje matchen i Karis bollhall var BK-segern egentligen aldrig hotad.
Mån 21.

YLE - 06 feb 13 kl. 15:08

Finaviachef sågar flygplatsplaner i Hangö

Det är helt orealistiskt att bygga en ny flygplats på Hangö udd, säger Finavias Joni Sundelin. I Hangö lever flygplansdrömmarna vidare trots det. - Hangö är fortsättningsvis ett bra alternativ för en ny flygplats.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Apotekstjänst vd Tomas Hilmo lämnar

Det skriver Eric Aronson, talesperson för Apotekstjänst AB, i ett sms till Expressen..

SR - 1 timme sedan

Inget åtal mot Bengtzboe

Förundersökningen om misstänkt bedrägeri mot den tidigare moderata riksdagsledamoten Erik Bengtzboe läggs ned..

SR - 2 timmar sedan

KI kritiserar stöd till företag

Det nya statliga stödet för korttidsarbete dröjer. Tanken är att företag ska kunna behålla sin personal i stället för att säga upp när konjunkturen viker. Samtidigt kommer kritik mot korttidsarbete..

SR - 2 timmar sedan

Infångning av koldioxid i Sverige hänger på beslut i Norge

För att industrier i Sverige ska börja fånga in koldioxid från skorstenarna och sedan lagra den är det i nuläget avgörande om Norge beslutar att satsa på den här CCS-tekniken. Det är i Norge som lagringen är tänkt att ske djupt under Nordsjöns botten..

SR - 2 timmar sedan

Ryssland satsar på Afrika

Ryssland satsar nu på både militärt och ekonomiskt inflytande i Afrika. I veckan som kommer samlas ledare från mer än 30 länder över hela den afrikanska kontinenten i ryska staden Sochi för att träffa Vladimir Putin..

SR - 4 timmar sedan

Utpekade som säkerhetshot fick inte ta del av bevisning

En majoritet av de personer som de senaste åren pekas ut som säkerhetshot har inte fått ta del av Säpos bevisning mot dem..

SR - 6 timmar sedan

”Folk är jättearga över de stigande priserna”

Det har varit oroligt i Santiago i Chile i helgen. Minst sju personer ha omkommit efter att plundrare har startat bränder. Protesterna kommer efter missnöje med den chilenska regeringens ekonomiska politik.

SR - 6 timmar sedan

Oklar fortsättning på brexitföljetongen

Helgens förväntade stora nyhet från det brittiska parlamentet uteblev. Boris Johnson kan inte lägga fram samma förslag igen..

SR - 8 timmar sedan

Trudeau kämpar i motvind inför valet

Kanadas tidigare så populäre premiärminister Justin Trudeau kämpar nu för sin politiska överlevnad när landet i dag går till val. En rad skandaler och brustna vallöften har fått många kanadensare att tappa förtroendet för honom.

SR - 8 timmar sedan

Chile: Presidenten talar om krig

I Chile fortsätter de våldsamma protesterna mot regeringen. President Sebastián Piñera sa att landet befinner sig i krig – ett uttalande som nu får stark kritik..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.