Nyan > Svenskfinland

Friday, 18 October, 04:03

Nyan - 09 okt 19 kl. 17:00

Ny maskin får mjölken att hålla längreTack vare en ny förpackningsmaskin, som är verifierad för ESL-produktion (från engelskans extended shelf life = förlängd hållbarhet), har nu ÅCA:s Ålandsmejeriet längre hållbarhet på all mjölk och grädde. Det betyder att mjölk och grädde datumstämplas med en hållbarhet om åtta dagar, räknat från packningsdag, berättar mejeriet i ett pressmeddelande. ”Hållbarheten kontrolleras regelbundet på hela produktsortimentet och efter att ny förpackningsmaskin för flytande produkter tagits i bruk det här året ser vi nu att hållbarheten utvecklats som planerat. ” skriver man, och påpekar även att rätt förvarade så håller produkterna även längre än Bäst före-datumet. (ab)  
Tillbaka till startsidan

Läs mer på Nyan
Läs mer om:
ESL, ÅCA, Ålandsmejeriet, Bäst, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny maskinfår , mjölkenatt , hållalängre
Skånskan - 19 jan 19 kl. 08:00

Yoghurt på gammalt vis har blivit deras grej

sövde Allt fler restauranger, butiker och privatpersoner har fått upp ögonen för yoghurten från Elsekjells mejeri i Sövde som tillverkas på gammaldags vis.
Bakom står ingenjörsparet Sara och Gustaf Färlin Tynelius som brinner för närproducerat och äkta råvaror utan tillsatser.På ett bord står plaketten med texten Årets nyföretagare som de tilldelades i oktober av Nyföretagarcentrum.

YLE - 24 jul 16 kl. 21:45

Fagerbacka - den sista fäbodbyn

Fagerbacka fäbodställe i Purmo är den enda kvarvarande fäbodbyn i Österbotten. Fagerbacka ligger ungefär fem kilometer från Purmo kyrka, men hundra år tillbaka i tiden. Till Fagerbacka förde bönderna sina kor på bete och här bodde de under somrarna i grånande stockstugor med pärttak omgivna av gärdsgårdar.

Skånskan - 29 okt 16 kl. 21:51

Malbas en rejäl bit från Södertälje Kings

BASKET Jumbon Malbas åkte på en rejäl överkörning i Basketligamötet med de regerande svenska mästarna i Södertälje Kings.
– Vi kan mycket bättre än det här, suckade trotjänaren Fredrik Larsson efter 52-74. ERWP.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 7 timmar sedan

Barn snackar politik

Vem bestämmer på Åland och vad gör en politiker egentligen? Så här inför lagtings- och kommunalvalet på söndag kan man ha många funderingar. Nyan ställde sina frågor till barnen vid Bullerboda daghem i Lemland.

Nyan - 8 timmar sedan

Marken hinner suga i sig

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått. .

Nyan - 10 timmar sedan

Nittio euro för tömd plånbok

Tingsrätten dömer en medelålders man till 15 dagsböter på totalt 90 euro för lindrig förskingring. .

Nyan - 11 timmar sedan

Nya öppettider för FPA på Nygatan

Framöver kan det vara en god idé att boka tid på förhand om man har ärenden till FPA, i alla fall om man har många ärenden att reda ut. FPA skriver i ett pressmeddelande att deras öppettider på Nygatan 7A ändras från och med denna vecka. De råder också kunder som har många ärenden eller vilkas livssituation har ändrats att boka tid till servicestället eller telefonservicen.

Nyan - 12 timmar sedan

ÅFD avvisar Storagatanbesvär

Bråket om ombyggnaden av Storagatan 2016 har fått ett avslut. .

Nyan - 14 timmar sedan

Liberalerna störst bland gallupens förtidsväljare

528 deltagare i Åland Gallup uppgav att de redan har förtidsröstat. .

Nyan - 15 timmar sedan

IFK Mariehamn presenterar huvudtränare i morgon

I morgon, fredag, klockan 14.30 presenteras IFK Mariehamns nya huvudtränare. Det skriver klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Nyan - 16 timmar sedan

Vetriö uttagen i landslagsgrupp

Den åländska volleybollspelaren Verneri Vetriö har tagits ut i den finländska landslagsgruppen i beachvolleyboll. Gruppen består av åtta spelare och ska som första mål delta i kvalturneringen till OS i Tokyo 2020. Vetriö som var med i det ö-spelsvinnande laget tillsammans med Aldis Jaundzeikars har tidigare spelat traditionell volleyboll med det finska laget Loimu i den finländska mästerskapsserien.

Nyan - 16 timmar sedan

Vyer från Pisciotta

I slutet av september var konstnären och -läraren Lin Simons tillsammans med tio konststuderande från Medis på målarresa i södra Italien. .

Nyan - 18 timmar sedan

Anmälde man som tafsade

En kvinna som varit med sitt barn på en allmän badstrand i staden var med om ett otrevligt möte med en äldre man som nöp henne i rumpan. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.