Blekinge Läns tidning > Nyheter

Wednesday, 23 October, 11:54

Blekinge Läns tidning - 09 okt 19 kl. 16:45

Kritik från familjeomsorgen: ”Samstyret påverkar arbetsmoralen negativt”Det är kris inom individ- och familjeomsorgen i Sölvesborgs kommun. Skulden läggs på Samstyret. Det handlar om sparkrav, organisationsförändring och den ”negativa uppmärksamheten som Samstyret ådrar sig”..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Sölvesborgs, Samstyret

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikfrån , familjeomsorgen, Samstyret, påverkar, arbetsmoralen, negativt
ÖstersundsPosten - 26 feb 15 kl. 13:14

Kritik mot kommunrevisionen i Ragunda

– Jag är som vanligt skeptisk till revisionsrapporterna som jag inte tycker speglar verkligheten. I tidningen får vi läsa om att personalen inom individ- och familjeomsorgen inte känner att de har politikernas stöd, men enligt rapporten verkar allt fungera bra. Då känns det konstigt, tyckte Eija Dibba (V) när den senaste revisionsrapporten, den om kommunstyrelsens sociala utskott, diskuterades vid onsdagens fullmäktigemöte..

Sydöstran - 28 maj 19 kl. 15:17

Moderat ordförande: ”Samstyret inte hotat”

Trots kommunalrådet och de två ordförandenas avhopp påverkas inte Samstyret som politiskt projekt. – Det är en entydig uppfattning från samtliga partier att det inte påverkar vår koalition, säger Louise Erixon (SD). .

Sydöstran - 13 sep 19 kl. 10:19

Efter Sölvesborgs beslut: ”Syftet verkar vara att stoppa Pride-flaggan”

Moderaten och Pride-generalen Sophia Ahlin är rejält besviken efter att Samstyret, där moderaterna ingår, tagit beslutet att införa en mer traditionell flaggpolicyn vilket stoppar regnbågsflaggan på kommunala byggnader. – Människors lika värde bordet inte vara något problem, med all respekt för att man behöver en flaggpolicy, säger Ahlin..

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 11:56

Agnes Wold: ”Det finns inga bevis för att ‘hormonstörande kemikalier’ påverkar vår hälsa”

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, har flera gånger kritiserat Naturskyddsföreningen och forskare för att ogrundat skrämma upp folk rörande hormonstörande ämnen. Hon förnekar inte att det finns ämnen som kan störa hormoner, men förklarar här utförligt varför hon har problem med uttrycket "hormonstörande ämnen".  Läs mer: Carl-Gustaf Bornehag: "Kemikalier i damm ett troligt hälsoproblem" DN: "Stoppa skrämselpropaganda på förskolorna" Mattias Öberg: "Okunskap i kamikaliedebatten kan ge farlig backlash" Debatt i Plånboken mellan Mattias Öberg och Agnes Wold Naturskyddsföreningen har, tillsammans med vissa forskare, framgångsrikt sålt in budskapet till det svenska folket och våra politiker att vardagen, till och med i vår trygga svenska förskola, ä

BT - 11 maj 14 kl. 09:12

Kritik och utveckling

Är det en lokaltidnings uppgift att kritiskt granska den bygd man verkar i? Svaret är ja. Är det en lokaltidnings uppgift att verka för sin bygds utveckling?

YLE - 27 nov 13 kl. 13:03

Pisa påverkar hela utbildningsdiskussionen

Pisa-testen som drivs av OECD, Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling, påverkar hela utbildningsdiskussionen i Finland. Enligt en färsk doktorsavhandling av Marjaana Rautalin vid Tammerfors universitet måste de som vill yttra sig i utbildningsfrågor anpassa sina argument till de tolkningar som presenteras om den nationella utbildningen i Pisa-diskussionen. Rautalin undersökte i sin avhandling hur Pisa-diskussionen har påverkat planeringen av utbildningen i Finland.

Supermiljöbloggen - 14 dec 14 kl. 21:24

Frida Ekerlund: Det verkar vara en kamp mellan nord och syd

COP20 avslutades under söndagen och drog därmed över med 31 timmar. Frida Ekerlund från Latinamerikagrupperna har varit på plats i Lima under klimatmötet och deltagog på Cumbre de los Pueblos - det alternativa klimatmötet. "Det verkar vara en kamp mellan globala nord och syd", säger hon.

YLE - 21 okt 15 kl. 11:56

Expert avvisar kritik mot finsk energipolitik

Den tyske energiexperten och före detta miljöministern Klaus Töpfer kritiserar Finlands energipolitik, men Magnus Cederlöf, miljöråd vid miljöministeriet, avfärdar kritiken. - Jag tror inte att Töpfer har fördjupat sig i vår situation, för Finland satsar mycket på förnybar energi, säger Cederlöf. Han tycker ändå att det är viktigt att vara lyhörd och inte avfärda kritik från experter.

YLE - 05 apr 16 kl. 15:10

Feldt-Ranta riktar bitsk kritik mot kommunikationsminister Berner i Verkkouutiset

Riksdagsledamot Maarit Feldt-Ranta (SDP) från Raseborg anklagar kommunikationsminister Anne Berner (C) för tjurskallighet i beslutet att lägga ner Y-tåget på kustbanan. Den kritik som i offentligheten har riktats mot beslutet verkar också ha påverkat ministerns beslutsamhet i frågan, skriver Feldt-Ranta i ett öppet brev till ministern på webbtidningen Verkkouutisets bloggsida. Feldt-Ranta skriver att Centerpartiet tidigare var mån om en trafikpolitik som utgick ifrån att man kunde bo och röra sig i hela landet.

Expressen - 19 jun 18 kl. 18:04

”En del blåsväder och kritik – kanske påverkar”

GELENDZJIK. Mesut Özil fick hård kritik efter Tysklands förlust mot Mexiko - och har hamnat i blåsväder då han ställde upp på bild med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.De svenska spelarna räds inte de regerande världsmästarna och menar att Özil inte presterat på topp i Tyskland.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Frej Larsson fälls i hovrätten

Artisten Frej Larsson från Ronneby friades i tingsrätten. Men nu ändrar hovrätten domen..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Halloween i Karlskrona

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Asllani och Jakobsson kan gå ut i ligastrejk

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Judas Priest till Sverige nästa år

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

"Mamma mia! The party" intar Göteborg

Showen har redan inlett sin världsturné. Men närmast står Göteborg på tur för "Mamma mia! The party".

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Blekinge: Tunga band kommer till ny festival

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Tt-flash: 39 personer dÖda i container

39 personer har hittats döda i en container på en lastbil i brittiska Grays, uppger Essexpolisen på sin hemsida..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

39 döda hittade i lastbilsutrymme

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Sara Olausson lyfter fram jordgubbsbarnen

I hårda tider behöver de yngsta hjälp att förbli empatiska, menar Sara Olausson. Med "Jordgubbsbarnen" skildrar hon barn som lämnas kvar i Rumänien när föräldrarna måste tjäna pengar utomlands. Nu är hon nominerad till årets Augustpris..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.