Expressen > Nyheter

Monday, 21 October, 14:14

Expressen - 09 okt 19 kl. 16:49

Hälften av orangutangerna utrotade efter skövlingenBränderna som härjat i Amazonas och Indonesien är ett stort hot mot den biologiska mångfalden. Det säger Olle Forshed, WWF Sveriges expert på tropisk regnskog.– Orangutangerna påverkas kraftigt av den giftiga röken och varje hektar skog som försvinner krymper deras livsutrymme..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Amazonas, Indonesien, Olle Forshed, WWF Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hälftenav , orangutangerna, utrotadeefter , skövlingen
YLE - 21 maj 17 kl. 14:11

Märklig episod i Moto3-klassen – hälften av förarna åkte ut i samma kurva

Deltävlingen i Moto3-klassen i Le Mans fick börja om då hälften av förarna åkte ut i samma kurva. Finländaren Patrik Pulkkinen klarade sig galant genom racet och kom i mål som 23:a – karriärens bästa notering. Det var i det andra varvet som olyckan var framme.

YLE - 14 mar 17 kl. 20:24

Hälften han hoppa före Lillehammers backtävling blåste bort

Lillehammers backtävling plågades av hårda vindar som avbröt tävlingen upprepade gånger. Till slut inhiberade man tävlingen helt och hållet. Jarkko Määttä och Ville Larinto hann göra sina hopp före man bestämde sig för att inte genomföra tävlingen.

Expressen - 03 feb 15 kl. 16:20

Rikstravet: Hälften såldes ut första dygnet

Suget efter hästar håller i sig. Hälften av de 13 500 andelarna såldes första dygnet i populära tävlingen Rikstravet..

GöteborgsPosten - 11 mar 17 kl. 12:00

Här är juryn med hälften av finalens poäng

Melodifestivalens final avgörs i kväll. Men artisternas prestation inför den internationella juryn – under genrepet i går – kan redan ha avgjort tävlingen eftersom finalfältet är ovanligt jämnt och svårtippat. Juryn fördelar hälften av poängen..

Sydsvenskan - 11 mar 17 kl. 08:22

Här är juryn med hälften av finalens poäng

Melodifestivalens final avgörs i kväll. Men artisternas prestation inför den internationella juryn – under genrepet i går – kan redan ha avgjort tävlingen eftersom finalfältet är ovanligt jämnt och svårtippat. Juryn fördelar hälften av poängen.

NSD - 13 mar 17 kl. 09:48

Hälften man, hälften skoter

Legenden om Skoter-Bängt tog hem segern när Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet höll den årliga deltävlingen i SMASK, musikhögskolornas alternativa melodifestival..

Västerbottens Folkblad - 01 maj 17 kl. 21:54

Hälften välte när svår tävling gick av stapeln

Hillclimb Klimpfjäll blev en svår utmaning för årets tävlande. I skotertävlingen där man åker upp för en brant backe välte nästan hälften av åkarna i år. Tusentalet besökare kom under helgen till Hillclimb Klimpfjäll för att beskåda en av de tuffaste skotertävlingarna som finns.

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 06:59

Vd kritisk mot egna tävlingen

O-ringen får kritik - av egna chefen. - Vi måste bli bättre om evenemanget ska hänga med i motionstrenden som finns i samhället. Skapar vi inte en utveckling så dör O-ringen, säger nye vd:n Henrik Boström.

Trelleborgs Allehanda - 23 jul 14 kl. 07:02

Vd kritisk mot egna tävlingen

O-ringen får kritik - av egna chefen. - Vi måste bli bättre om evenemanget ska hänga med i motionstrenden som finns i samhället. Skapar vi inte en utveckling så dör O-ringen, säger nye vd:n Henrik Boström.

BT - 23 jul 14 kl. 09:20

Vd kritisk mot egna tävlingen

O-ringen får kritik – av egna chefen. – Vi måste bli bättre om evenemanget ska hänga med i motionstrenden som finns i samhället. Skapar vi inte en utveckling så dör O-ringen, säger nye vd:n Henrik Boström.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Regnkaos – väg rasade efter översvämning

Delar av Värmland är översvämmat till följd av den senaste tidens ihållande regn.Ett flertal vägar är avstängda.Bland annat väg 827 mellan Bergmossen och Storbron som rasat, rapporterar SVT Värmland..

Expressen - 1 timme sedan

Ivar, 84, rånades brutalt – nu mildras släktings straff

Ivar, 84, överfölls mitt i natten i sitt hem och blev brutalt misshandlad. En släkting till Ivar dömdes till fem års fängelse i tingsrätten – nu släpps han på fri fot.Det sex månader långa straffet hovrätten i dag fastställde har han redan avtjänat i häktet..

Expressen - 1 timme sedan

Man förd till sjukhus – klämdes mellan grävskopa och vägg

Vid lunchtid på måndagen larmades polis och ambulans till en arbetsplats i Munkedals kommun.En man hade då blivit klämd mellan en grävskopa och en vägg. Han har förts till sjukhus i ambulans.

Expressen - 1 timme sedan

Greta Thunberg träffade urbefolkningen i Kanada

Greta Thunberg har diskuterat oljeindustrins inverkan på klimatet med representanter för den kanadensiska urbefolkningen i nordöstra Alberta i helgen.”Jag är hedrad”, skrev den svenska klimataktivisten på Twitter efter deras möten.Greta intervjuade även representanterna för Mikisew Cree och Athabasca Chipewyan First Nations för en dokumentär hon spelar in för brittiska BBC, enligt kanadensiska medier..

Expressen - 1 timme sedan

Bedrägeriutredning mot Erik Bengtzboe läggs ner

Förundersökningen om misstänkt bedrägeri mot den före detta riksdagsledamoten Erik Bengtzboe, M, läggs ner.Det meddelar åklagarmyndigheten..

Expressen - 1 timme sedan

Björn Ferry: ”Jag skulle absolut kunna tänka mig ett barn till”

För att bli fossilfria år 2025 räcker det inte med att snacka.Heidi Andersson och Björn Ferry fokuserar i stället på att göra: De odlar, syltar, jobbar i skogen, jagar, kör elbil, bygger ekohus och investerar solceller. – Vi är inga hipsters som läser en bok om jordbruk och talar om hur andra ska leva, säger makarna och forna elitidrottarna.

Expressen - 1 timme sedan

Stopp i tunnelbanetrafiken

Det är stopp i Stockholms tunnelbanetrafik, på gröna linjen i riktning mot Hässelby.Detta efter en olycka vid Fridhemsplans tunnelbanestation.Trafiken beräknas vara igång tidigast klockan 13.

Expressen - 1 timme sedan

Flera fordon inblandade i olycka – E6 avstängd

Flera fordon har krockat på E6 strax söder om Landskrona.Enligt Trafikverket är vägen avstängd. .

Expressen - 1 timme sedan

Abort och samkönade äktenskap blir lagligt i Nordirland

Abort och samkönade äktenskap blir lagligt i Nordirland i natt.Detta efter att parlamentariker i Westminster fått igenom lagändringar som – om inte den Nordirländska Församlingen återställs innan dess – träder i kraft vid midnatt.Abort blev lagligt i Republiken Irland förra året, dock med vissa restriktioner, och har så varit i resten av Storbritannien sedan 1967..

Expressen - 2 timmar sedan

Knarkhundar sätts in i Tingsryds skolor

I Tingsryd vill politikerna att polisen ska få träna sina narkotikahundar på ortens skolor.– Kan vi spåra narkotika och få stopp på det tycker jag att det är en fördel, säger Ann-Louise Viking, ordförande för Sverigedemokraterna i Tingsryd, till Smålandsposten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.