Nyteknik > Teknik

Wednesday, 23 October, 21:11

Nyteknik - 09 okt 19 kl. 16:40

”Litiumjonbatteriet är kungen bland batterier”Årets Nobelpris i kemi går till upphovsmännen bakom litiumjonbatteriet. Sällan har ett Nobelpris känts så aktuellt, skriver Ny Tekniks Linda Nohrstedt..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Nobelpris, Ny Tekniks Linda Nohrstedt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Litiumjonbatterietär , kungenbland , batterier
IDG - 17 okt 16 kl. 08:24

Nördfakta: Så fungerar din mobils batterier (och därför kan de explodera)


Samsung har satt litiumjonbatteriet på tapeten med en smäll. Men vad är egentligen ett sådant batteri? Och vad bör du tänka på när du laddar det?.

IDG - 06 mar 17 kl. 16:37

94-åring bakom litiumjonbatteriet gör det igen


Har varit med och tagit fram nästa generations batterier..

BT - 28 aug 11 kl. 09:27

Sopsorterar kungen själv?

3 frågor till Annika Sönnerberg, biträdande informationschef på kungliga slottet. ? Ja, hushållsavfallet sorteras i hushållet på Drottningholm.

Nyteknik - 14 apr 15 kl. 12:19

Röntgenbild visar hur snabbladdning förstör litiumjonbatteriet

Efter bara 25 snabbladdningscykler med litiumjonbatteriet visar röntgenbilderna hur hål uppstår i den negativa elektroden..

Nyteknik - 07 okt 15 kl. 07:07

Litiumjonbatteriet hett inför dagens Nobelpris i kemi

Vem eller vilka får årets Nobelpris i kemi? Det beslutar Kungliga Vetenskapsakademien nu på förmiddagen. I förhandstipsen ställs litiumjonbatteriet mot ett verktyg att klistra och klippa i gener.

YLE - 06 maj 15 kl. 03:50

Billigare batterier revolutionerar elförsörjningen

Vindkraft och solenergi har gjort stora framsteg under senare år, men det som har hållit tillbaka utvecklingen och som många har kritiserat är att den energi de producerar är kortvarig. Massiva batterier som låter hushåll lagra förnybar energi har ändå snabbt blivit billigare. Andreas Frejborg.

Skånskan - 23 mar 17 kl. 14:01

Fjärdeklass byter kakor mot gamla batterier

STAFFANSTORP Minst 400 ”batterikakor ”bakades av elever i klass 4a på Baldersskolan på torsdagen.
På fredagen byter eleverna bort godsakerna mot begagnade batterier. ERWP.

BT - 21 mar 14 kl. 08:28

Laddade elever hamstrar batterier

Målet är att samla in 48 ton förbrukade batterier i Sverige. Elever från Borås och Sjömarken såg till att kampanjstarten blev tung med sammanlagt bidrag på över 300 kilo. Bam!

BT - 21 mar 14 kl. 08:28

Laddade elever får hamstra batterier

Målet är att samla in 48 ton förbrukade batterier i Sverige. Elever från Borås och Sjömarken såg till att kampanjstarten blev tung med sammanlagt bidrag på över 300 kilo. Bam!

Kristianstadsbladet - 16 okt 12 kl. 08:40

Nevs får tillgång till batterier


Nevs, bolaget som tagit över Saab Automobile, har fått tillgång till en nybyggd batterifabrik i Kina. Det är Nevs ägare Modern Group Energy Holdings som via ett dotterbolag börjat göra batterier för eldrivna bussar och bilar."Detta är ett viktigt steg för Nevs", säger Kai Johan Jiang, ägare av Modern Group Energy Holdings, enligt ett pressmeddelande.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 5 timmar sedan

Deras nya elbil överraskar – med blygsam räckvidd

En laddad världspremiär som redan nu går att beställa. På bilsalongen i Tokyo presenterade Mazda sin första riktiga elbil. Men har verkligen nya MX-30 muskler nog att stå sig i konkurrensen?

Nyteknik - 6 timmar sedan

Utdömt alzheimermedel fungerar – trots allt: ”Lovande”

Ett sedan tidigare utdömt medel mot Alzheimers sjukdom fungerar. Trots allt. Nu ökar hoppet för de tusentals patienter som lider av sjukdomen..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Fler svenskar väljer tåget – nu storsatsar SJ

Fler svenskar ställde bilen, valde bort flyget och reste med SJ under det tredje kvartalet..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Google bekräftar genombrott av kvantöverlägsenhet

Forskare knutna till företaget Google har genomfört den första riktigt avancerade kvantberäkningen. I tidskriften Nature demonstrerar de en beräkning som tog 200 sekunder, men som för en "vanlig" superdator hade tagit 10.000 år att utföra..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Google visar kvantöverlägsenhet för första gången

Forskare knutna till företaget Google har genomfört den första riktigt avancerade kvantberäkningen. I tidskriften Nature demonstrerar de en beräkning som tog 200 sekunder, men som för en "vanlig" superdator hade tagit 10.000 år att utföra..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Ny utmanare i rekryteringsbranschen

Mpya Sci & Tech är ett nystartat rekryterings- och konsultbolag som specialiserat sig på teknik inom life science, fordon och tech-industri. De utmanar nu konventionella bolag både i struktur såväl som i rekryteringsprocessen..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Förnybart väntas växa med 50 procent till 2024

Prognosen förutser en explosion inom solenergi. Och IEA anser att den globala produktionen av förnybar el kommer att öka med 50 procent under de närmaste fem åren..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Så ska amerikanska flygvapnet stoppa fientliga drönare

Det amerikanska flygvapnet är nu utrustat med ett helt nytt antidrönarsystem. Med hjälp av infraröda sensorer och laser kan systemet snabbt hitta och förstöra ovälkomna drönare..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Studie: I stället för nya kroppsdelar fick vi stor hjärna

Varmblodiga djur fick inte med sig förmågan att återbilda förlorade kroppsdelar under evolutionens gång. En ny studie visar att det kan ha öppnat vägen till en större hjärna..

Nyteknik - 13 timmar sedan

”Låt bilarnas position avgöra fordonsskatten”

DEBATT. Slopa dagens orättvisa system för fordonsskatt. Debitera istället efter fordonets geografiska position och den aktuella trafiksituationen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.