YLE > Svenskfinland

Tuesday, 22 October, 21:27

YLE - 09 okt 19 kl. 16:27

ÖT: Männen som misstänks för dråpet i Jakobstad har häktatsUnder onsdagen beslöt Österbottens tingsrätt att de två män som misstänks för dråpet av en kvinna i en bostad i centrala Jakobstad ska häktas. Bägge är på sannolika skäl misstänkta för dråp..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jakobstad, Österbottens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ÖT, Männensom misstänks för , dråpeti , Jakobstadhar , häktats
YLE - 07 sep 17 kl. 10:41

Styckmordet i Jakobstad i rätten - dådet mycket brutalt

På torsdagen inleddes rättegången mot det par som står åtalade för det uppmärksammade styckmordet i Jakobstad. Mannen erkänner att han dödade och styckade offret. Kvinnan nekar till brott.

YLE - 27 aug 15 kl. 05:00

Skyhöga kostnader för lampbyte på Centralplan i Jakobstad

20 lampor i belysningstornen på Centralplan i Jakobstad byts idag på torsdag. Räddningsverkets skylift i Jakobstad har hittills använts för att nå upp i de 40 meter höga tornen. T.

YLE - 02 aug 14 kl. 08:48

Tre män i sjönöd utanför Jakobstad på fredagkväll

Tre män i åldern 26-28 år hamnade i sjönöd i närheten av Mässkär utanför Jakobstad fredag kväll strax före midnatt. Sommarstugeägare såg nödraketerna som sköts och larmade sjöräddningen. En patrull från sjöbevakningen i Karleby som fanns i närheten kunde snabbt lokalisera platsen, Jakobstads frivilliga sjöräddning ryckte också ut.

YLE - 02 aug 14 kl. 08:48

Tre män i sjönöd utanför Jakobstad på fredag kväll

Tre män i åldern 26-28 år hamnade i sjönöd i närheten av Mässkär utanför Jakobstad fredag kväll strax före midnatt. Sommarstugeägare såg nödraketerna som sköts och larmade sjöräddningen. En patrull från sjöbevakningen i Karleby som fanns i närheten kunde snabbt lokalisera platsen, Jakobstads frivilliga sjöräddning ryckte också ut.

YLE - 20 maj 15 kl. 12:50

Kostnaderna skenar iväg i Jakobstad för social-och hälsovården

Budgeten för social-och hälsovårdsverket i Jakobstad ser ut att överskridas rejält. Delårsrapporten för det första kvartalet visar att budgeten för hela verket kommer att överskridas med 3,3 miljoner euro om trenden håller i sig till årets slut och ingenting görs. Läget är värst i Jakobstad Social-och hälsovårdsverket omfattar kommunerna Jakobstad, Nykarleby, Pedersöre och Larsmo.

YLE - 20 aug 15 kl. 17:40

Regeringens satsningar kan ge utdelning i Jakobstad

De österbottniska riksdagsmännen var samlade till sommarträff i Jakobstad på torsdagen och mycket handlade om infrastruktur i samhället. Jakobstadsregionen kan bli en vinnare i sammanhanget. Statens normala budget lovar inte mycket men utöver den kommer regeringen att satsa på ett tillväxtpaket på totalt 1,6 miljarder euro.

YLE - 09 dec 16 kl. 05:34

Tingsrättens sessionsal kvar i Jakobstad till 2023

Ledande lagman Daniel Allén vid Österbottens tingsrätt har gett nya direktiv som styr fler mål till tingsrätten i Vasa från sessionsplatsen i Jakobstad. Pengar och effektivitet är ledord redan före tingsrättsreformens genomförande. Tingsrätterna har hårda effektivitetskrav på sig inför tingsrättsreformen 2019.

YLE - 09 dec 16 kl. 05:34

Ledande lagman: Vi springer inte längre för minsta vink till Jakobstad

Ledande lagman Daniel Allén vid Österbottens tingsrätt har gett nya direktiv som styr fler mål till tingsrätten i Vasa från sessionsplatsen i Jakobstad. Pengar och effektivitet är ledord redan före tingsrättsreformens genomförande. Tingsrätterna har hårda effektivitetskrav på sig inför tingsrättsreformen 2019.

YLE - 08 mar 13 kl. 06:03

Brandmän i Jakobstad missnöjda med cheferna i Karleby

Räddningsverkets personal i Jakobstad ogillar toppstyrningen från Karleby. Hela ledningen finns i Karleby och det mesta går på finska i kontakten med personalen säger missnöjda brandmän i Jakobstad. Det är oklart hur omfattande missnöjet med situationen är bland personalen eftersom ingen vill eller vågar uttala sig om situationen offentligt.

YLE - 19 sep 17 kl. 06:45

SDP i Jakobstad vill ha gratis barndagvård

Socialdemokraterna i Jakobstad vill att staden inför avgiftsfri barndagvård. En motion kommer att lämnas in på fullmäktigemötet den andra oktober. Avgiftsfri småbarnspedagogik är inget nytt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 23 timmar sedan

Anna-Maja Henriksson: "Tiden har sprungit ifrån fiskodlingar till havs"

Jakobstads avgående fullmäktigeordförande Anna-Maja Henriksson tog i sitt avskedstal klart ställning mot fiskodling i öppna kassar och för en mera öppen förvaltning. Henriksson vill diskutera fiskodlingens miljöpåverkan med jord- och skogsbruksminister Jari Leppä (Centern)..

YLE - Igår: 21:06

Pedersöre går vidare med markbytet – fullmäktige röstade om ärendet tre gånger

Kommunfullmäktige i Pedersöre gav grönt ljus för det omdiskuterade markbytet i Bennäs. Men beslutet var inte enhälligt och föregicks av två omröstningar..

YLE - Igår: 20:25

Vasa minskar på antalet chefer – ny direktörstjänst tar över fyra chefers jobb

Vasa stad möblerar om i sin chefsorganisation. Det blir totalt sju chefsposter färre i organisationen, men en direktörspost tillkommer..

YLE - Igår: 20:01

Peter Boström blir fullmäktigeordförande i Jakobstad

Peter Boström efterträder Anna-Maja Henriksson på fullmäktigeordförandeposten i Jakobstad..

YLE - Igår: 18:42

Stor dag väntar för Seppo Evwaraye – Royals eldsjäl gör landslagsdebut som 37-åring

En plats i EM-semifinal finns i potten då Finlands herrlandslag i amerikansk fotboll möter Danmark på lördag. Med i det finländska laget finns då den 37-årige Vasabon Seppo Evwaraye som gör landslagsdebut..

YLE - Igår: 17:44

Författaren Emma Karinsdotter: Barnen märker om man stoppar medicin i böckerna

När det pratas om barns läsning handlar det ofta om hur nyttigt det är för barn att läsa, bland annat växer ordförrådet. Men barnboksförfattaren Emma Karinsdotter är trött på det nyttiga: Vi tar ifrån barnen berättelsens värde..

YLE - Igår: 13:29

KPV vill inte flytta den avgörande kvalmatchen till Seinäjoki – Bollförbundet och TPS kräver besked i god tid: "Man kan inte flytta en match samma dag som den ska spelas"

I fotbollsligakvalet gör KPV och TPS upp om en plats i ligan nästa säsong. På torsdag möts lagen i Åbo där planen uppges vara i bra skick. Däremot finns det frågetecken kring var KPV:s hemmamatch på söndag ska spelas och när matchorten behöver spikas.

YLE - Igår: 07:06

Cirka 70 procent av tonårsflickorna har fått HPV-vaccin – sämst är täckningen i Österbotten

Det finns stora regionala skillnader i täckningen av HPV-vaccinet..

YLE - Igår: 04:27

Vindkraftsbolagen siktar in sig på Purmo – markägarna organiserar sig

Purmoskogarna är eftertraktade. Tre olika vindkraftsbolag är intresserade av att bygga på ett 6000 hektar stort område mellan Lillby och Åvist. Tommy Olin och Ole Lillqvist representerar de kring 240 markägare som berörs..

YLE - I förrgår: 14:58

Salo svenska skola satsar på synlighet för att locka fler elever

I Salo svenska skola går idag sexton elever från förskola till årskurs sex. Skolan satsar på synlighet för att skolans framtid ska vara garanterad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.