Skånskan > Nyheter

Saturday, 19 October, 18:59

Skånskan - 09 okt 19 kl. 16:16

Morgonluft för ISTurkiet har enligt sitt avtal med Donald Trump gått in i det kurdkontrollerade området Rojava i nordöstra Syrien efter att USA dragit tillbaka sina trupper. Erdogan motiveras av att stärka sin position som ledare och att motverka kurdernas möjlighet att bilda allians med kurder i andra länder. Intåget har föregåtts av nationalistiska utspel från Erdogan på hemmaplan.
Detta innebär att IS och islamismen kan börja vädra morgonluft. Trumps analys att IS är besegrat är fel: än kan man inte bortse från terrororganisationen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
IS, Donald Trump, Rojava, Syrien, USA, Erdogan, Erdogans, Turkiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morgonluftför IS
Hela Gotland - 15 feb 12 kl. 04:00

Huggsexa om skolbarnen på ön - friskolorna vädrar morgonluft

När Region Gotland lägger ned skolor på landsbygden så vädrar friskolorna morgonluft.Både Donnergymnasiets ägare PPS AB och Montessorifriskolan arbetar nu aktivt med att rekrytera elever..

Barometern - 03 okt 13 kl. 14:25

Korr vädrar morgonluft

Korrespondensgymnasiet i Torsås har fått andrum i kampen för sin överlevnad. Skolan har nämligen fått tillstånd att ta in elever för kommande läsår. Ovissheten på Korrespondensgymnasiet (Korr) i Torsås har varit stor sedan en statlig enmansutredning visade att skolans undervisningsform inte är att föredra i framtidens svenska skolverksamhet.

Kristianstadsbladet - 04 dec 13 kl. 09:52

Vänstern har vädrat morgonluft

”Vi kommer inte att vara ett stödparti efter valet 2014. Antingen regerar vi – eller så går vi i opposition.” Så lyder inledningen i en debattartikel från Vänsterpartiets ledare på Dagens Arena 12/11.

LV - 10 dec 13 kl. 08:53

Trähusbranschen vädrar morgonluft

Trähusindustrin i landet vädrar morgonluft. Orderingången har ökat, om än ifrån en väldigt låg nivå. Men trenden är tydlig - det har vänt uppåt.

Norrtelje Tidning - 11 apr 14 kl. 04:00

Båtbranschen vädrar morgonluft

En uppgång för försäljningen av begagnade båtar och en fortsatt stark marknad på tillbehör. Nu börjar båtbranschen vädra morgonluft..

SvD - 13 feb 15 kl. 13:32

Börsbolagen vädrar morgonluft

Bolagen på Stockholmsbörsen vädrar ordentligt med morgonluft. Börsbolagens försäljnings- och marknadschefer är ovanligt optimistiska i sina tillväxtprognoser i år, visar en ny undersökning..

Sydsvenskan - 09 mar 15 kl. 20:01

"Oroväckande nog vädrar den religiösa kränktheten morgonluft"

När den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism Mona Sahlin ville inkludera muslimska aktörer och nämnde att även de muslimska samfunden har ett ansvar i arbetet mot extremism och rekrytering blev hon utskälld av bland andra Sveriges muslimska råd för att kollektivt skuldbelägga muslimer och för att vara rasist. Händelsen ger tyvärr anledning att än en gång konstatera att vi inte kommer att kunna fungera ihop eller hålla samman i mångfalden i det demokratiska samhället om vi inte alla ställer upp på vissa grundläggande värderingar.Som att ingen del av samhället kan kräva att få vara ett särområde som ska skyddas från kritik.

Helsingborgs Dagblad - 09 mar 15 kl. 20:01

"Oroväckande nog vädrar den religiösa kränktheten morgonluft"

När den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism Mona Sahlin ville inkludera muslimska aktörer och nämnde att även de muslimska samfunden har ett ansvar i arbetet mot extremism och rekrytering blev hon utskälld av bland andra Sveriges muslimska råd för att kollektivt skuldbelägga muslimer och för att vara rasist. Händelsen ger tyvärr anledning att än en gång konstatera att vi inte kommer att kunna fungera ihop eller hålla samman i mångfalden i det demokratiska samhället om vi inte alla ställer upp på vissa grundläggande värderingar.Som att ingen del av samhället kan kräva att få vara ett särområde som ska skyddas från kritik.

SvD - 22 okt 15 kl. 15:05

Kritiska LO-fack vädrar morgonluft

Låglönegrupper riskerar förlora mest på den spruckna LO-samordningen. Men flera fack och mindre grupperingar vädrar morgonluft – speciellt de som har marknadskrafterna i ryggen..

GöteborgsPosten - 04 feb 17 kl. 11:03

Le Pen och Macron vädrar morgonluft

Samtidigt som den franska högerns presidentkandidat François Fillon kämpar för att klara sig helskinnad ur en politisk skandal vädrar andra morgonluft inför vårens val. I helgen håller både Nationella frontens Marine Le Pen och mittenpolitikern Emmanuel Macron möte i Lyon..

YA - 04 feb 17 kl. 11:02

Le Pen och Macron vädrar morgonluft

Samtidigt som den franska högerns presidentkandidat François Fillon kämpar för att klara sig helskinnad ur en politisk skandal vädrar andra morgonluft inför vårens val. I helgen håller både Nationella frontens Marine Le Pen och mittenpolitikern Emmanuel Macron möte i Lyon.(TT).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

HK Malmö upp i ligatopp

HANDBOLL HK Malmö slog Alingsås med 26-23 och övertog på kuppen ledningen i Handbollsligan.– Så här tidigt på en säsong tror jag aldrig jag varit serieledare. Superroligt inför landslagsuppehållet, sa Simon Nyberg direkt efter slutsignalen i C Mores sändning.

Skånskan - 2 timmar sedan

Lantbruksfastighet i Lövestad har fått nya ägare

Lövestad Elisabeth Eva-Karin, Christina Ann-Heléne och Gert Nilsson, har tagit över fastigheten på Stora Vanstadsvägen 765 i Lövestad från Elvi Majken Ingegärd Nilsson. Ägarskiftet i form av en gåva blev klart i september 2019. Huset har en boyta på 120 kvadratmeter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Byahusets nya ägare presenterade sig

Södra Sandby Under lördagseftermiddagen var det öppet hus i den nya konsert- och teaterlokalen Garaget i Byahuset.
Den nye ägaren Håkan Eksandhs presenterade sig också för Sandbyborna. Han berättade sina tankar om vad som ska hända med huset och området i framtiden.

Skånskan - 2 timmar sedan

Student döms efter att ha kört in i bilkö

Hjärup På hem från föreläsningen upptäckte studenten att han hade dåliga bromsar. Nu döms han till vållande till kroppsskada. Föraren i framförvarande bil sitter nu i rullstol.

Skånskan - 3 timmar sedan

Nya ägare till fastighet i Stehag

Stehag 414 000 kronor fick Louise Amanda Kristin Brunström, 25, och Freddy Helm, 31, ge för tomten på Klövervägen 12 i Stehag. Köpet från säljaren Stehags Fastighets AB blev klart i maj 2019. Tomten är 1 065 kvadratmeter stor.

Skånskan - 3 timmar sedan

Mittfältsdynamon missar toppmatchen

FOTBOLL Malmö FF tvingas klara sig utan Anders Christiansen i söndagens allsvenska toppfajt på Tele2 Arena i Stockholm mot Hammarby.Den danske mittfältsdynamon fanns inte med på träningen på lördagen och är inte uttagen i truppen som åker till Stockholm. Missade träningen gjorde också Oscar Lewicki, som i stället körde rehab.

Skånskan - 4 timmar sedan

Lilla Lucca – en oupptäckt toskansk pärla

Resor Lilla Lucca i Toscana är som en dröm. En tårta med lager på lager av historia, kultur och matlagningskonst.Det finns platser där man blir smått mållös över vad människan har lyckats åstadkomma genom tiderna.

Skånskan - 5 timmar sedan

Sagolikt förtrollande upplevelse

Recension Skönheten och Odjuret
Musikal av Linda Woolverton med musik av Alan Menken, sångtexter av Howard Ashman och Tim Rice efter en fransk folksaga och Disneys tecknade film.
Medverkande: Sofie Gunnarsson, Fred Johanson, John Martin Bengtsson, Oscar Pierrou Lindén, Hans-Peter Edh, Johannes Wanselow, Michael Jansson, Carina Söderman, Nina Pressing, Lotte Ohlander med flera. Malmö Operaorkester under ledning av Josef Rhedin.

Skånskan - 6 timmar sedan

Nya ägare till 80-talshus i Höör

Höör 3 150 000 kronor fick Helena Karlsson, 31, och Ted Killman, 33, tidigare boende på Bofinksvägen 1 i Höör ge för huset på adressen Kabyssvägen 1 i Höör. Det 182 kvadratmeter stora huset är byggt 1987. Köpet från säljaren Helen Anehov och Jörgen Mikael Johansson blev klart i oktober 2019.

Skånskan - 8 timmar sedan

En kontakt med telefonens början

Reportage Tomas Söderblom äger den största LM Ericssonsamlingen i världen.Thomas Söderblom
I sitt hem i Lund har han ett museum med ca 500 telefoner.
Han har världens största samling Av LM Ericssontelefoner.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.