Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 23 October, 13:28

Cornucopia - 09 okt 19 kl. 16:04

Ryskt militärt specialförband bakom mord i väst identifieratEnligt en artikel hos ansedda New York Times har ett ryskt militärt specialförband under den militära underrättelsetjänsten GRU identifierats och namngivits. Förbandet ska bland annat ligga bakom det misslyckade kuppförsöket i Montenegro, insatsen av massförstörelsevapen i engelska Salisbury och mordförsöken på en vapenhandlare i Bulgarien.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
New York Times, GRU, Montenegro, Salisbury, Bulgarien, Höstsol, Särskilda, Moskva, Afghanistan, Ukraina, Storbritannien, Krim, EU, Mark Galeotti, Europa, SpetsnazförbandThe, Unit, Spetsnaz, Special Purpose Specialist Training Centre, SOG, MUST, CIA, SACSOG, DEVGRU, Team Six, Marsoc, Dzerzjinskij, Tjekans, GPU, NKVD, MGB, KGB, FSB, SVR, Vladimir Putin, Livinenko, Galeottis

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ryskt, militärt, specialförband, bakom, mordi , väst, identifierat
Cornucopia - 28 sep 19 kl. 09:17

Aldrimer.no: Ryska specialförband har utfört rekognosering av nyckelobjekt i Nordnorge

Enligt den norska försvarsbloggen Aldrimer.no har ryska specialförband ("Spetznas") genomfört rekognosering av nyckelobjekt i Nordnorge och Svalbard, samt placerat ut teknisk utrustning för övervakning och inhämtning.
Longyearbyen, Svalbard.

Cornucopia - 03 jul 19 kl. 10:28

Fjorton döda i brand ombord på rysk specialförband-ubåt

Fjorton ryska sjöofficerare dödades i en brand ombord på en av Ryska federationens kärnreaktordrivna miniubåtar av Losharik-typ. Orsaken ska varit en kortslutning i reaktorutrymmet och är den största ryska dödsfallet inom ubåtsflottan på elva år.Grav på tundran nära Severomorsk.

Cornucopia - 09 apr 15 kl. 11:47

Regeringen skickar specialförband mot IS - i Mali svälter svenska soldater

Hos "en tidning"1. skriver utrikesminister Wallström och försvarsminister Hultqvist att regeringen nu föreslår att man skickar väpnad trupp för att bekämpa IS. Samtidigt rapporteras det att FN inte klarar av att ordna mat åt de svenska soldaterna i Mali, som nu svälter.

Cornucopia - 07 jan 15 kl. 14:19

Militära erfarenheter från Azovbataljonen

Från den utländska främlingsbataljonen Azov i Ukraina kan det på gott och ont dras ett antal militära erfarenheter kring bland annat rysk krigföring, svensk militär utbildning och skyddsutrustning. Nedan delas några sådana erfarenheter.

Azovbataljonen utgörs av det som klassats som högerextrema (eng far right) frivilliga soldater från bland annat Ukraina, Kanada, Italien, Frankrike, Sverige, Kanada och även Ryssland.

Cornucopia - 09 mar 17 kl. 15:07

"Räcker inte att förlita sig på militärt försvar"

Försvarshögskolans dr Peter Matsson menar att med den moderna ryska assymetriska krigföringen (aka "hybridkrig") räcker det inte att förlita sig på ett militärt försvar. Vi behöver ha ett robust samhälle, som motstår de assymetriska angreppen. Detta inkluderar det man kan kalla ett totalförsvar, men överlag robusta samhällsintitutioner, såväl privata som offentliga.

Cornucopia - 11 mar 17 kl. 21:27

Trump har invaderat Syrien: Amerikanska manöverförband nu på plats

Amerikanska bepansrade manöverförband uppträder nu öppet i centrala Syrien, där man bokstavligen visat flaggan med ett motoriserat Stryker-kompani från elitförbandet 75th Ranger Regiment i staden Manbij. Man slår således in sig som en kil mellan invaderande Turkiet och Syrian Democratic Forces och bevisar att det inte finns någon IS-närvaro i området för att få Ryssland att sluta bomba SDF.
USA och 75th Ranger Regiment är på plats med i Minbaj, markerat med röd ring, amerikansk flagg och 75th Ranger Regiments emblem.

Cornucopia - 11 feb 15 kl. 20:25

Imponerande rysk militär logistik

"Amatörer räknar brigader och divisioner, proffs tittar på logistiken." - Jag, inspirerad av någon annanUnder det kalla kriget sades det att Warzawapaktens och i synnerhet Sovjetunionens logistik skulle bryta samman inom 4 - 10 veckor när tredje världskriget bröt ut, och det därför var helt avgörande för kommunisterna att lägga så mycket av västvärldens territorium under sig så fort som möjligt. Fast nu kan man inte annat än bli imponerad av rysk militär logistik, när man klarat av att föra krig i Ukraina i sju månader, även om det är en något förenklad bild.

BT - 19 okt 14 kl. 12:18

Experten: Militären söker troligen en ubåt

Enligt Christian Allerman, Rysslandskännare och tidigare marinattaché i landet, är det troligt att det som militären nu eftersöker är en ubåt. – Man söker efter antingen dykare på dykarfarkoster, mindre eller större dykarfarkoster, mindre ubåtar eller möjligen en konventionell ubåt i 60 till 70-metersklassen. Det senare är mindre sannolikt, säger han.

BT - 19 okt 14 kl. 18:41

Expert: Trolig att militären jagar en ubåt

Enligt Christian Allerman, Rysslandskännare och tidigare marinattaché i landet, är det troligt att det som militären nu eftersöker är en ubåt. – Man söker efter antingen dykare på dykarfarkoster, mindre eller större dykarfarkoster, mindre ubåtar eller möjligen en konventionell ubåt i 60 till 70-metersklassen. Det senare är mindre sannolikt, säger han.

Cornucopia - 17 jan 18 kl. 17:34

Löfven har slutligen tappat allt sunt förnuft - vill sätta in militär mot kriminella

Statsminister Stefan Löfven har slutligen tappat kontakten med verkligheten och kan nu tänka sig att sätta in militär mot grov brottslighet. Han får medhåll av Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. Det hela är en mycket dålig idé och säger väldigt mycket om två mycket dåliga partiledare.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Diktaturen Ryssland drar sig ur Genevekonventionens skydd för civila och krigsoffer

Den Kremlstyrda diktaturen Federationen Ryssland drar sig ur Genevekonvensionens första protokoll, vilket innebär att det blir fritt fram för Ryssland att mörda civila i krig, utan några konsekvenser. Beslutet togs av diktatorn Vladimir Putin efter anklagelser om att ryska flygvapnet bombat fyra sjukhus i Syrien.
Diktaturen Rysslands utrikesdepartement.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Brexit: Utträdesavtalet godkänt - men avslag på tidplanen

Det brittiska parlamentet ser ut att ha godkänt Brexit-avtalet om utträde ur EU, men röstade mot tidplanen. Premiärminister Johnson hotar nu med nyval, men det är osäkert om det finns mandat för detta. Kort sagt är läget fortsatt förvirrat.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Federal Reserve injicerade 100 miljarder dollar i marknaderna - USA-börsen +0.21%

Marknaderna mår som bekant inte särskilt bra. Den amerikanska centralbanken Federal Reserve injicerade idag 100 (99.9) miljarder USD i marknaderna i en tillfällig repa, men börsen i form av S&P-500 är i skrivande stund bara upp 0.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Når Lysa nollresultat 2020 och vinst 2021?

Robotförvaltaren Lysa meddelar via sin blogg att man passerat tre miljarder kronor i förvaltade medel och 23 000 kunder. Detta talar för att bolaget kan göra nollresultat 2020 och vinst 2021, om nu någon undrar hur det står till med finanserna. Detaljer nedan.

Cornucopia - Igår: 12:44

Evry eller SCB bakom felaktig arbetslöshetsstatistik?

Det framkommer nu att det är bolaget Evry som levererat av SCB ifrågasatta siffror till arbetskraftsundersökningen (AKU). Frågan blir dock om det är SCB eller Evry som är fel ute?
Generisk bild.

Cornucopia - Igår: 09:39

Framträder på Bokens Dag i Uddevalla torsdag 24:e oktober

Nu på torsdag framträder jag med en förkortad författarföreläsning på Bokens Dag på Folkets hus i Uddevalla. Evenemanget börjar 17:30 och övriga författare är Mari Jungstedt, Zeina Mourtada och Kalle Lind.
Stenviken från Stjärnklart-böckerna ligger norr om Ljungskile i Uddevalla kommun och heter egentligen Kråkholmen.

Cornucopia - Igår: 06:40

Peter Malmqvist: Finanskollaps inom ett år

Med Stockholmsbörsen på nytt börsrekord sticker Aktiespararnas Peter Malmqvist ut hakan och säger att marknaden kraschar inom ett år. Han rekommenderar dock inte något att sälja, för det värsta är inte att förlora pengar, utan att missa vinster.
Bullen.

Cornucopia - Igår: 21:47

MÖP-måndag: "Logistik är inte allt, men allt är inget utan logistik"

Dags för lite MÖP-måndag igen. Denna gång med lite fullstora logistik-kartbilder från kapitulationsrummet i Eisenhowers stabsplats i Reims. Bland annat byggde de allierade pipelines för för att förse trupperna och fronten med bränsle och drivmedel, vilket ger en bild av vilken gigantisk logistisk insats andra världskriget innebar.

Cornucopia - Igår: 17:13

Plastpåseskatten blir 3:- per påse och 30 öre per fruktpåse - Svensk Handel tror på 7:- för en påse

Enligt regeringens remiss till lagrådet blir skatten på plastpåsar 3:- SEK per kasse. Med moms blir det således 3:75 SEK per påse. Även så kallade fruktpåsar kommer beläggas med skatt om 30 öre per kasse.

Cornucopia - I förrgår: 12:34

Stor ojämnställdhet på landets högskolor och universitet

Det råder stor ojämnställdhet på landets högskolor och universitet. Nästan två tredjedelar av de som tar examen är kvinnor, och bara en dryg tredjedel är män.
Fördelning högre examina kvinnor respektive män.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.