Skånskan > Opinion

Thursday, 17 October, 14:35

Skånskan - 09 okt 19 kl. 16:02

Blev av med pengar på kontoVollsjö En man i 50-årsåldern, boendes i Vollsjö, har anmält att någon har handlat med hjälp av hans kontokort.
Det första köpet gjordes i augusti och därefter har det skett ytterligare fyra gånger innan mannen hunnit spärra kortet. Totalt har mannen blivit av med 3 200 kronor. Var köpen har gjorts är i nuläget inte känt, enligt polisen..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En, Vollsjö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blev av med pengar, konto
News55 - 26 feb 16 kl. 10:40

Hemtjänstpersonal misstänks ha stulit tiotusentals kronor från kvinnas konto

MALMÖ. Det var kvinnans gode man som i slutet av förra året upptäckte att någon regelbundet fört över pengar från kvinnans konto till den anställdes konto sedan 2007. Det står i en lex Sarah-anmälan.

YLE - 22 jan 14 kl. 07:21

Skicka pengar via telefonnummer ger snabba cash

Den mobila betallösningen Swish, som i Sverige används av 750 000 kunder, har spridit sig till Finland. I december förra året var Danske Bank först ut med att lansera den motsvarande appen MobilePay, som alltså gör det möjligt att överföra mindre summor pengar till en kompis eller familjemedlem via mobilen. Allt som behövs är appen och telefonnummer.

BT - 15 maj 12 kl. 18:45

Skicka pengar via mobil-app

I sommar ska privatpersoner kunna börja skicka pengar till varandra via en app i mobiltelefonen. Den som lånar pengar av en kompis till att köpa en glass på badstranden ska till exempel direkt kunna föra över pengar från sitt konto till kompisens konto. Först ut att erbjuda en sådan tjänst är mobiloperatörerna som tidigare i år bildade det gemensamma bolaget 4T och den mobila plånboksappen Wywallet.

Nyhetskanalen - 15 maj 12 kl. 21:52

Snart kan man skicka pengar med mobilen

I sommar ska privatpersoner kunna börja skicka pengar till varandra via en app i mobiltelefonen. Den som lånar pengar av en kompis till att köpa en glass på badstranden ska till exempel direkt kunna föra över pengar från sitt konto till kompisens konto. Först ut att erbjuda en sådan tjänst är mobiloperatörerna som tidigare i år bildade det gemensamma bolaget 4T och den mobila plånboksappen Wywallet.

News55 - 22 jan 16 kl. 18:59

Nya uppgifter i hovrättsförhandlingarna mot vårdaren som länsade 90-åringens konto och sålde hennes hus

– Socialtjänsten har absolut gjort fel, det ser man ännu mer tydligt nu anser jag, säger advokat Denise Lagercrantz, till News55. News55 har tidigare skrivit om mannen som jobbade inom hemtjänsten och som år 2011 började arbeta för en 90-årig, dement kvinna. Vårdaren hjälpte henne med ekonomin, fick fullmakter, förde över pengar från hennes konton och tog till slut emot hennes barndomshus som ”gåva”.

News55 - 25 apr 16 kl. 10:35

Hennes konto plundrades av den gode mannen

SKARA. En kvinna som under tio års tid hade samma gode man för hjälp med ekonomin tyckte det var konstigt att det aldrig fanns tillräckligt med pengar till mat, trots sjukersättning och arv från sin far.       LÄS MER: Vårdare lurade miljoner av 90-årig kvinna När den gode mannen försökte övertala kvinnan att ta ett lån med 39 procents ränta, reagerade boendestödet på den gode mannens beteende, skriver SVT Nyheter.

Nyheter 24 - 30 sep 13 kl. 10:05

Hackar framgångsrika sidor ? för att tjäna pengar på Facebook"Så går det till"Strider mot Facebooks regler

"The typical jag", "Roliga SMS" och "Vi som hatar reklam på Spotify". Du kanske gillar någon av dessa Facebooksidor? De har nämligen över 370 000 svenska prenumeranter som genererar tusentals kronor varje månad ?

YLE - 11 maj 15 kl. 13:20

Förskingringen av veternabilssällskapets pengar i hovrätten

Fallet med förskingringen av Jakobstads Veteranbilssällskaps pengar behandlades i Vasa hovrätt på måndagen. Tingsrätten gav sin dom i fallet i juni i fjol och dömde föreningens tidigare kassör att betala tillbaka de förskingrade pengarna jämte ränta, totalt 191 000 euro. Kassören är medellös och har således ingen realistisk möjlighet att betala.

YLE - 11 maj 15 kl. 13:20

Förskingringen av veteranbilssällskapets pengar i hovrätten

Fallet med förskingringen av Jakobstads Veteranbilssällskaps pengar behandlades i Vasa hovrätt på måndagen. Tingsrätten gav sin dom i fallet i juni i fjol och dömde föreningens tidigare kassör att betala tillbaka de förskingrade pengarna jämte ränta, totalt 191 000 euro. Kassören är medellös och har således ingen realistisk möjlighet att betala.

Skånskan - 28 feb 16 kl. 22:54

Pengar försvann från vårdtagares konto

MALMÖ En vårdanställd misstänks för att i flera år ha plockat pengar från en person som företräds av en god man.Det handlar om en kvinna som bor i ett eget boende, men som är beroende av att någon håller koll på hennes ekonomi och som företräder hennes intressen i olika sammanhang, exempelvis kontakter med myndigheter.
Det är kvinnans gode man som nu gjort en polisanmälan.

YLE - 24 sep 15 kl. 05:26

För få lyfter pengar - bankautomater kan försvinna

Det finns inga planer på att ta bort Otto-bankautomater i Västnyland i år. Men då de gamla bankautomaterna förnyas så finns det inga garantier att de ersätts med nya. Bankautomaterna förnyas i Västnyland allt eftersom de blir föråldrade och då funderar man på om automaterna ska bort eller inte, säger Jyri Marviala som är servicechef för Automatia Pankkiautomaatit som upprätthåller Otto-automaterna.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Integrationsplikt införs i Hörby

HÖRBY Hörby kommun är på väg att skärpa kraven för nyanlända. En oenig kommunstyrelse har sagt ja till Sverigedemokraternas motion om integrationsplikt.
Invandrare som inte lär sig svenska och inte anstränger sig för att få ett jobb riskerar att bli av med rätten till bidrag.

Skånskan - 2 timmar sedan

Fastighet i Höör såld till ny ägare

Höör 375 000 kronor fick Maria Del Pino Modéer, 45, ge för tomten på adressen Maglasätevägen 9 i Höör. Köpet från säljaren Ros Marie Persson blev klart i oktober 2019. Tomten är 2 368 kvadratmeter stor.

Skånskan - 3 timmar sedan

Lås stoppade inte tjuven

SJÖBO Släpet var låst, men det stoppade inte tjuven.
Släpets ägare bor i Sjöbo och hade parkerat det på sin uppfart. Någon gång mellan torsdag i förra veckan och onsdag i denna vecka har någon lyckats klippa upp låset och försvinna med släpet.

Skånskan - 4 timmar sedan

Hon blir ny vd och konserthuschef för Malmö live

Det blir Maria Frej som tar över efter Jesper Larsson som vd och konserthuschef på Malmö Live i början av nästa år.
Maria Frej som är bosatt i Köpenhamn har sedan 2015 jobbat som programchef för klassisk musik på Tivoli i Köpenhamn och dessförinnan bland annat som musikproducent på Det Konglige bibliotek och har mångårig erfarenhet av ensemble- och orksterledning. – Det är med stor ödmjukhet jag ser fram emot uppdraget att leda Malmö live konserthus, säger Maria Frej i ett pressmeddelande.

Skånskan - 4 timmar sedan

Regnet det bara öser ner

Det blir mer av samma på väderfronten i Skåne. Regn, molnigt och fortsatt milda temperaturer.Imorgon får vi inledningsvis en del dis och dimma.

Skånskan - 4 timmar sedan

Hon tar över Malmö live

KULTUR Det blir Maria Frej som tar över efter Jesper Larsson som vd och konserthuschef på Malmö Live i början av nästa år.Maria Frej som är bosatt i Köpenhamn har sedan 2015 jobbat som programchef för klassisk musik på Tivoli i Köpenhamn och dessförinnan bland annat som musikproducent på Det Konglige bibliotek och har mångårig erfarenhet av ensemble- och orksterledning.
– Det är med stor ödmjukhet jag ser fram emot uppdraget att leda Malmö live konserthus, säger Maria Frej i ett pressmeddelande.

Skånskan - 5 timmar sedan

35-åring ny ägare till fastighet i Sjöbo kommun

Nu är det klart vem som köpt tomtmarken Hemmestorp 7:27 i Sjöbo kommun av Nils Johan Daniel Jönsson. Ny ägare är Carolina Hofman, 35 år, från Arlöv. Priset blev 300 000 kronor, och den nya ägaren tog över tomten i september 2019.

Skånskan - 7 timmar sedan

Morgonens viktigaste nyheter

Webb-TV Det hände medan du sov. Se klippet i spelaren ovanför. .

Skånskan - 9 timmar sedan

Offret: ”Hon var som en ångvält”

ESLÖV En medelålders kvinna åtalas för att ha misshandlat sin pojkvän genom att hugga honom i munnen och på kroppen med både en sax och en kniv.
Åklagaren anser att brottet är grovt och att kvinnan visat särskild hänsynslöshet och råhet under angreppet.Kvinnan var, enligt åtalet som lämnats in vid Lunds tingsrätt, berusad vid dramat, som utspelades i en lägenhet i Eslöv för en tid sedan.

Skånskan - 9 timmar sedan

”Varje pedagog måste avgöra vad som är lämpligt”

Skurup Förvaltningsledningen ska besöka Prästamosseskolan och prata med personal.
Varje situation är unik och ska bedömas därefter och det finns situationer när personal måste leda ut elever ur klassrum eller höja rösten, anser Anders Grundberg.Personal på Prästamosseskolan blev förvirrade efter kritik från oppositionspartierna om skolans ledarskap, och rektor Mattias Liedholms reaktion på den.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.