Barometern > Nyheter

Friday, 18 October, 01:17

Barometern - 09 okt 19 kl. 15:25

Efterlyses: Testperson för hemtjänstens kameraövervakningAnn-Kari Ståhl, socialchef i Mörbylånga kommun, går nu ut och efterlyser äldre som vill testa hemtjänstens övervakningskameror hemma. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
kari, Mörbylånga

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efterlyses, Testpersonför , hemtjänstens, kameraövervakning
ÖstersundsPosten - 06 sep 17 kl. 18:31

Nattlig kameraövervakning hos äldre kan ersätta vårdbiträden

Kameraövervakning nattetid i hemmet istället för besök av hemtjänstens personal. Det kan bli verklighet i Berg när den framtida äldreomsorgen ska utformas. Förslaget finns med i de budgetdiskussioner som nu förs inför 2018.

News55 - 29 sep 15 kl. 12:19

Kameraövervakning av äldre kritiseras

I början av september beslutade socialnämden i Herrljunga att kameraövervakning ska godkännas som tillsyn av de äldre på nattetid. Åtgärden är tänkt att spara pengar, närmare bestämt tio tjänster som ska bort, enligt P4 Sjuhärad. Istället för att besöka vårdtagarna ska man hålla koll via telefonsamtal och kameror, någonting som socialnämnden hoppas ska leda till ett lugnare arbetstempo.

Kristianstadsbladet - 03 nov 16 kl. 16:05

Hemtjänsten satsar på kameraövervakning

Hemtjänsten i Hässleholm blir inom kort elektronisk. När e-tillsyn införs får alla som vill möjlighet till kameraövervakning i stället för nattliga besök av personalen..

Kristianstadsbladet - 05 jun 19 kl. 11:00

Kameraövervakning vid förskolor efterlyses

Kameraövervakning vid förskolor på kvällar och nätter? Det vill en Bromöllabo se efter den senaste tidens skadegörelse..

ÖstersundsPosten - 07 sep 17 kl. 20:07

Kommunpolitikerna eniga om fördelarna med kameraövervakning inom hemtjänsten

– Frivillig kameraövervakning är en bra funktion och borde redan ha genomförts vid det här laget. Det ingår i den handlingsplan som verksamhetsnämnden beslutat om. Det anser Bergs oppositionsråd Elise Ryder Wikén (M) i sin kommentar till att frågan som nu tas upp i Socialdemokraternas budgetförslag..

Kristianstadsbladet - 17 apr 14 kl. 07:30

Hemtjänsten kan ge tillsyn via bildtelefoni

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Omsorgsförvaltningen tittar på möjligheterna att införa ny teknik inom omsorgen, bland annat nattlig kameraövervakning.
Den tekniska utvecklingen inom vård och omsorg gör att omsorgsförvaltningen just nu ser över vad som kan vara intressant att satsa på. E-hemtjänst är en variant som innebär att vissa hemtjänstinsatser kan genomföras med hjälp av enklare kommunikationsteknik, till exempel tillsyn genom bildtelefoni.

Vimmerby Tidning - 09 maj 15 kl. 06:05

Kamera eller tillsyn i hemmet

Socialnämnden vill införa kameraövervakning för äldre personer som nattövervakning i hemmet av hemtjänsten. Problemet är att inga äldre vill ha en kamera i sängkammaren..

Västerbottens Folkblad - 10 jan 19 kl. 12:40

Länet: Stal från hemtjänsten

Hemtjänsten i Åsele utsattes under natten mot torsdagen för en stöld. Det var någon gång mellan klockan 21:00 på onsdagskvällen och 07:00 på torsdagsmorgonen som två av hemtjänstens bilar utsattes för stöld. Enligt polisen stals extraljusramper från båda bilarna till ett totalt värde av 7500 kronor.

Länstidningen i Jämtland - 27 apr 18 kl. 11:50

Äldre i Berg kan övervakas med kamera

Personer som får tillsynsbesök av hemtjänsten i Bergs kommun kan snart välja kameraövervakning i stället för fysiska besök. Tillsyn via kameror ska ge ökad frihet för individen men väntas också innebära mindre tid i bilen för personalen..

Kristianstadsbladet - 14 feb 14 kl. 07:00

Miljarder att tjäna på e-hemtjänst

Om alla hushåll fick snabbt bredband och nya digitala tjänster användes av hemtjänsten skulle kommunerna kunna spara 53 miljarder kronor fram till 2020, enligt en ny forskningsrapport.
Kostnaderna för omsorg om gamla och sjuka i hemmen kommer enligt alla bedömare att rusa i höjden de närmaste åren. Forskningsinstitutet Acreo har på uppdrag av Svenska stadsnätföreningen, branschorganisationen för de lokala, oftast kommunala bredbandsnäten, undersökt vilka besparingar som kan göras om modern IT-teknik skulle införas på bred front inom hemtjänsten.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Färre än 100 kvar av uråldrig fisk

Barometern - 15 minuter sedan

Trumps energiminister avgår

Barometern - 1 timme sedan

Paul Dano klar som Batman-skurk

Barometern - 1 timme sedan

Gina Dirawi romandebuterar

Barometern - 2 timmar sedan

Zlatan kan göra sin sista match i Galaxy

Barometern - 2 timmar sedan

Ryskt bokbål på nytt sätt

En udda men intressant läsupplevelse om litteraturens vara och mening, anser kritikern Jimmy Vulovic om Vladimir Sorokins ”Manaraga – Mästerkockens dagbok”..

Barometern - 2 timmar sedan

Gerttens film "Push" visas i riksdagen

Barometern - 2 timmar sedan

Måndag hela veckan när Alexander Karim romandebuterar

Skådespelaren Alexander Karim debuterar med berättelsen om en man som upptäcker att han kan resa bakåt i tiden och därmed kanske förhindra sin egen död. Det är en roman som ibland vecklar in sig för mycket men ändå vinner i längden, tycker recensenten Maria Store..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.