SR > Kultur

Friday, 18 October, 05:57

SR - 09 okt 19 kl. 15:55

Ministern vill att kommunerna ska ta sitt ansvar – menar att pengarna finnsKulturminister Amanda Lind svarar efter Kulturnytts kartläggning av Kulturskolornas villkor. Det finns inte något förslag om att lagstifta..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Amanda Lind, Kulturnytts, Kulturskolornas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ministernvill att , kommunernaska ta , sitt, ansvar, menar, att pengarna finns
Kristianstadsbladet - 24 feb 12 kl. 22:30

Regionråd Mats Persson vill att kommunerna tar sitt ansvar

Efter att folkhögskoleelever haft problem att få studentrabatt på tåg och bussar ser regionrådet Mats Persson (FP) över reglerna och uppmanar kommunerna att ta sitt ansvar.
SKÅNE. Sedan i höstas har vissa folkhögskoleelever upptäckt att de inte längre kan åka på rabattkortet Jojo skola när de ska till skolan.

Expressen - 14 nov 11 kl. 00:05

Maria Larsson: Kommunerna måste ta sitt ansvar

Äldreminister Maria Larsson (KD) tänker begränsa möjligheterna för privata vårdbolag att föra kapital utomlands. Men hon hävdar att staten inte har möjlighet att kontrollera förhållandena på alla äldreboenden. - Kommunerna måste ta sitt ansvar, säger hon.

GöteborgsPosten - 29 nov 16 kl. 12:24

"Kommunerna tar inte sitt ansvar"

Hemlösheten ökar och beror allt oftare på låg inkomst enligt Stadsmissionen. Kommunerna tar inte sitt ansvar menar föreningen..

SVT - 29 nov 16 kl. 12:45

Hemlösheten ökar: "Kommunerna tar inte sitt ansvar"

Hemlösheten ökar och beror allt oftare på låg inkomst enligt Stadsmissionen. Kommunerna tar inte sitt ansvar menar föreningen. – Det kan handla om pensionärer som har låg pension, säger föreningens chef..

DI - 29 nov 16 kl. 13:31

"Kommunerna tar inte sitt ansvar"

Hemlösheten ökar och beror allt oftare på låg inkomst enligt Stadsmissionen. Kommunerna tar inte sitt ansvar menar föreningen. Det kan handla om pensionärer som har låg pension, säger föreningens chef..

DN - 09 aug 12 kl. 00:50

?Staten måste ta sitt ansvar för familjeåterföreningen?

Ökade kostnader för kommunerna. Familjeåterförening utgör en viktig grund för flykt­ingars långsiktiga etablering i Sverige. Kommunernas ökade kostnader ersätts bara till en del.

DN - 26 okt 16 kl. 12:27

Statsvetare: Ministern har stort ansvar

Infrastrukturminister Anna Johansson (S) säger att hon inte haft insyn i vad hennes statssekreterare gör på sina utlandsresor, eller varför de blivit så dyra. Men enligt statsvetare som DN talat med har ministern ett stort ansvar för sin närmaste medarbetares agerande. – Nu när hon har uppgifterna i.

YLE - 17 mar 17 kl. 17:57

Forskare: Nordeas flytthot visar hur banker flyr undan sitt ansvar

Nordeas hot om att flytta bort från Sverige väcker debatt. Ordkriget med svenska regeringen välkomnas ändå av många. - Det lyfter upp frågan om huruvida bankerna bär sitt ansvar för de ekonomiska risker de utgör för samhället, eller om bara försöker smita undan, säger Nikodemus Solitander forskare vid Hanken.

YLE - 25 nov 13 kl. 15:01

Paatero avgår inte - vill inte fly sitt ansvar

Polisöverdirektör Mikko Paatero kommer inte att avgå, meddelade inrikesminister Päivi Räsänen (KD) på måndagseftermiddagen. Paatero förklarade på en presskonferens senare på måndagen att han inte vill fly sitt ansvar nu då polisens agerande ska utredas grundligt. Paatero råkade i gungning förra veckan då Räsänen beskyllde honom för att ha undanhållit information om polisens omstridda praxis med tjallare.

YLE - 28 jun 15 kl. 08:00

”Finland kan inte blunda för sitt ansvar”

Finland kan inte blunda för sitt ansvar i flyktingfrågan, säger riksdagsledamoten Nasima Razmyar (SDP). I en intervju för Svenska Yle berättar hon om sin syn på regeringsbasen, socialdemokraternas sits och flyktingpolitiken, som hon beskriver som ansvarslös. Razmyar berättar att hennes värsta farhågor besannades då det stod klart att regeringen kommer att skära i utlandsbiståndet och se över flyktingkvoten.

Dagen - 07 sep 11 kl. 03:00

Varför tar de äldre inte sitt ansvar?

De äldre har abdikerat från sin roll i de heligas gemenskap och vill i stället lägga det stora ansvaret på de unga. Och när väl Jesus lyckas lysa igenom någon yngre människa upphöjer vi detta till skyarna och tycker att det är de unga som ska styra kyrkan. Nej, de unga ska inte styra kyrkan.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Ytligt om ung radikalisering i "Unge Ahmed"

RECENSION. Bröderna Dardenne har levererat en lång rad samhällskritiska filmer. I "Unge Ahmed" handlar det om en radikaliserad tonåring som bestämmer sig för att döda..

SR - 45 minuter sedan

50-åriga rockbandet Gasolin redo för museum

I år är det 50 år sedan den danska rockgruppen Gasolin bildades.Det uppmärksammar rockmuseet Ragnarock med en utställning.

SR - 45 minuter sedan

Utkonkurrerad av klonen! Dubbelt upp Paul Rudd i komediserien "Living with yourself"

Paul Rudd spelar två upplagor av samma person i "Living with yourself". Om en man som måste konkurrera med sin egen klon om rätten till sitt liv..

SR - 9 timmar sedan

Sarah Klang: "Jag undrar om folk skulle tycka om mig om de visste vilken tönt jag är"

Sarah Klang slog igenom så sent som förra året – nu är hon tillbaka med uppföljaren till debuten, albumet Creamy Blue..

SR - 11 timmar sedan

Rekordmånga danska kulturchefer i Skåne

Danska Maria Frej blir ny VD för Malmö Live konserthus. Hon är en av många chefer inom kultursektorn som rekryteras från vårt grannland..

SR - 12 timmar sedan

Mattias Berg: "Det här kan fördjupa krisen i Akademien"

Svenska Akademien har nu uttalat sig om kritiken mot valet av Peter Handke. Men Kulturredaktionens Mattias Berg tror inte att diskussionen är över för det..

SR - 14 timmar sedan

Steve Sem-Sandberg slår tillbaka: "Väljer att felcitera och förvränga"

I Johannes Anyurus kritiska text mot Svenska Akademiens val av Peter Handke tas SVT:s Babel upp och medverkande författaren Steve Sem-Sandberg..

SR - 14 timmar sedan

Klara Persson en av 49 nya nomineringar till ALMA-priset 2020

Nomineringslistan för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne har presenterats på internationella bokmässan i Frankfurt..

SR - 15 timmar sedan

Förslag om att skrota public service diskuteras på Moderaternas stämma

Public service har seglat upp som en het fråga inom svensk politik. Nu diskuteras ett förslag om att lägga ner public service..

SR - 18 timmar sedan

Svenska Akademien: Inte tänkt belöna en krigshetsare

I ett mejl till Kulturnytt i P1 svarar nu Svenska Akademien på den massiva kritiken mot att man tilldelat Peter Handke årets Nobelpris i litteratur..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.