Världen Idag > Nyheter

Thursday, 17 October, 22:30

Världen Idag - 09 okt 19 kl. 10:00

Knivbeväpnad man försökte springa in i tysk synagogaEn knivbeväpnad ung man försökte i fredags eftermiddag springa in i en synagoga i centrala Berlin medan han ropade ”Allahu akbar”, skriver bland annat den tyska tidningen Bild. Mannen ska dock ha stoppats vid entrén av säkerhetspersonal och sedan gripits av polis..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Berlin, Allahu, Bild

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Knivbeväpnadman , försökte, springain i , tysk, synagoga
Corren - 04 jun 18 kl. 21:32

Knivbeväpnad försökte springa från polis

När polisen dök upp började den 17-årige pojken att springa..

Corren - 02 nov 18 kl. 09:00

Knivbeväpnad man sökte upp kvinna

Den 69-årige mannen var beväpnad med såväl stilett som bajonett när han sökte upp en kvinna..

Kristianstadsbladet - 12 okt 14 kl. 09:32

Polis sköt ner knivbeväpnad man

Polis tvingades i natt skjuta verkanseld mot en knivbeväpnad man i centrala Kristianstad, efter att två personer blivit knivskurna utanför ett nöjesställe. Trots skotten kunde mannen springa i väg och hoppa ner i kanalen vid hörnet av Östra Boulevarden och Södra Boulevarden där gripandet skedde.
Det var strax före klockan tre i natt som polis kallades till nattklubben sedan två personer blivit knivskurna.

Trelleborgs Allehanda - 12 okt 14 kl. 09:52

Polis sköt ner knivbeväpnad man

Foto: Christian Andersson / TOPNEWS.SE
Polis tvingades i natt skjuta verkanseld mot en knivbeväpnad man i centrala Kristianstad, efter att två personer blivit knivskurna utanför ett nöjesställe. Trots skotten kunde mannen springa i väg och hoppa ner i kanalen vid hörnet av Östra Boulevarden och Södra Boulevarden där gripandet skedde.

Nya Wermlands Tidningen - 24 sep 15 kl. 23:01

Knivbeväpnad man försökte råna biograf

En knivbeväpnad man försökte vid 21.45-tiden på torsdagskvällen att råna biografen i Kristinehamn..

GöteborgsPosten - 26 sep 15 kl. 16:44

Knivbeväpnad man försökte stoppa fest

En knivbeväpnad man försökte på lördagseftermiddagen stoppa en fest i Brunnsbo. Han skadades och fördes i ambulans till sjukhus..

Expressen - 11 jun 17 kl. 16:31

Knivbeväpnad man försökte råna apotek

En knivbeväpnad man försökte att råna ett apotek vid Liljeholmstorget i Stockholm. När personalen larmade sprang han från platsen utan att få med sig något.Flera patruller letar nu efter mannen i området..

Expressen - 28 jan 18 kl. 08:24

Knivbeväpnad kvinna försökte råna matbutik och bensinstation

En knivbeväpnad person, troligen en kvinna, försökte råna en matbutik och en bensinstation vid Jarlaplan i Stockholm på söndagsmorgonen.Flera polispatruller tog upp jakten på rånaren – dock utan framgång..

GT - 12 jan 19 kl. 18:23

Knivbeväpnad man försökte råna restaurang

En knivbeväpnad man försökte råna en restaurang i Mölndal på lördagskvällen.– Mannen hotade personalen med kniv men de lyckades mota ut honom, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region väst..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Knivbeväpnad man hotade personer

En knivbeväpnad man hotade personer vid regementsområdet i Falun vid lunchtid på onsdagen. Tre polispatruller åkte platsen vid 12.30-tiden och till en början förekom uppgifter om att en person var knivskuren.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 30 minuter sedan

Kyrka vill bryta ensamheten i Stockholm

För att minska ensamheten i samhället kan församlingen skapa mötesplatser som möjliggör vänskap. Det säger Eric Andersson, pastor i Filadelfiakyrkan i Stockholm. I församlingen arbetar man medvetet med att bryta stigmatiseringen kring ensamhet och har volontärer som besöker ensamma människor..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Carola får en egen tv-serie

På första advent är det premiär för Carola Häggkvists första egna tv-serie, Carolas advent. Nu avslöjas hälften av gästartisterna. – Idén kommer från mig, med just fyra advent.

Världen Idag - 15 timmar sedan

”Abortindustrin har rasistiska rötter”

Nyligen påstod den svenska EU-politikern Alice Bah Kuhnke (MP) att abortkritik och rasism går hand i hand. Det är i själva verket abortförespråkarna som har problem med rasism, svarar prolife-organisationen Människovärde, som bland annat pekar på västländers ideologiska kolonialism i Afrika..

Världen Idag - 13 timmar sedan

App hjälper äktenskapet på traven

En app som ska hjälpa gifta par att bygga sitt äktenskap. Det låter kanske konstigt i en tid då digitala skärmar snarare har tagit över våra liv och avskärmat makar från varandra. Kan ännu en app vara svaret på äktenskapsproblemen många erfar?

Världen Idag - 13 timmar sedan

Mina vänner tar mig för givet, vad ska jag göra?

Jag har många kompisar men inte någon nära vän. Jag blir dock väldigt sårad av en del. Det har till exempel hänt att någon har fört vidare det som jag har sagt i förtroende.

Världen Idag - 22 timmar sedan

Dags för medierna att beskriva verkligheten

Media spelar en central roll i ett demokratiskt samhälle. En av dess viktigaste uppgifter är att kritiskt granska makten och på så sätt minska korruption och maktmissbruk. De ska också beskriva verkligheten och belysa vad som sker och ge underlag för medborgarna att förstå vad som händer.

Världen Idag - 22 timmar sedan

Det är dags för en ny generation andliga pappor och mammor att kliva in.

Studerandet av tidens tecken är alltid intressant. Och jag pratar då inte om den ström av suspekta, kvasikristna företeelser som aldrig verkar upphöra – blodmånar, sifferkoder i Bibeln, vilda teorier om vilddjurets märke och annat – utan om det som har sin grund i biblisk uppenbarelse och som leder till någon sorts konkret handling och åtgärd för Guds församling. Som Isaskars söner, som både ”förstod tidens tecken” och också ”insåg vad Israel behövde göra” (1 Krön 12:32).

Världen Idag - 22 timmar sedan

Messianska judendomen skjuter fart i modern tid

För första gången sedan antiken träder nu judar fram med en kristen bekännelse av Jesus, samtidigt som man håller fast vid Guds förbund med Israel på Sinai. Jude och kristen är inte längre varandras motpoler, skriver Göran Lennartsson..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Lovsång gör det omöjliga möjligt eftersom Gud får den plats han ska ha i våra liv.

Jer 31:3–6 Ibland är jag irriterad. Jag ser det som inte funkar, det som inte är rättvist, det som är frustrerande. Disk och tvätt, bilköer och försenade tåg, regn och kyla, räkningar och sjukdomar.

Världen Idag - Igår: 17:08

Integrationspolis anmäler 300 IS-resenärer

Integrationspolisen Ulf Boström har nyligen polisanmält 300 svenska IS-anhängare för medhjälp till mord. Nu förklarar han varför i en debattartikel i Aftonbladet: ”Offren ska inte möta sina förövare här hemma.”.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.