Världen Idag > Nyheter

Friday, 18 October, 03:25

Världen Idag - 09 okt 19 kl. 14:46

Två skjutna till döds vid en synagoga i TysklandMinst två personer dödades under onsdagen i en skjutning i staden Halle i östra Tyskland. En person greps kort efter dådet. Skjutningen ägde rum i närheten av en synagoga under den viktiga judiska högtiden Yom Kippur..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Tyskland, Halle, Yom Kippur

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, skjutnatill , dödsvid en , synagogai , Tyskland
SvD - 15 feb 15 kl. 03:24

Tre skjutna vid synagoga i Köpenhamn

Tre personer har blivit skjutna, varav en i huvudet, i närheten av Köpenhamns största synagoga. Polisen varnar för att det inte är tryggt att uppehålla sig i centrum..

UNT - 15 feb 15 kl. 03:33

Tre skjutna vid synagoga i Köpenhamn

Tre personer har blivit skjutna, varav en i huvudet, i närheten av Köpenhamns största synagoga..

SN - 15 feb 15 kl. 01:30

Tre skjutna vid synagoga

Tre personer har blivit skjutna, varav en i huvudet, i närheten av Köpenhamns största synagoga. Polisen varnar för att det inte är tryggt att uppehålla sig i centrum..

GöteborgsPosten - 15 feb 15 kl. 01:29

Tre skjutna vid synagoga i Köpenhamn

Tre personer har blivit skjutna, varav en i huvudet, i närheten av Köpenhamns största synagoga. Polisen varnar för att det inte är tryggt att uppehålla sig i centrum..

Expressen - 15 feb 15 kl. 03:57

Tre personer sköts utanför synagoga

Sent i natt inträffade en ny skjutning i centrala Köpenhamn. – Tre personer är skjutna på gatan utanför en synagoga, säger polisens presstalesman Sten Hansen vid den danska polisen..

Skånskan - 27 okt 18 kl. 21:49

Elva döda och sex skadade i synagoga

USA Minst elva personer dödades och sex skadades när en gärningsman öppnade eld i en synagoga i Pittsburgh under lördagen.Det var klockan tio på förmiddagen, lokal tid, som polisen beordrades till synagogan Tree of Life Congregation i Pittsburgh. Vittnen larmade efter att ha sett en beväpnad man gå in i synagogan och öppna eld.

Aftonbladet - 15 feb 15 kl. 03:33

Tre skjutna vid synagoga i Köpenhamn

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 timmar sedan

Kyrka vill bryta ensamheten i Stockholm

För att minska ensamheten i samhället kan församlingen skapa mötesplatser som möjliggör vänskap. Det säger Eric Andersson, pastor i Filadelfiakyrkan i Stockholm. I församlingen arbetar man medvetet med att bryta stigmatiseringen kring ensamhet och har volontärer som besöker ensamma människor..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Carola får en egen tv-serie

På första advent är det premiär för Carola Häggkvists första egna tv-serie, Carolas advent. Nu avslöjas hälften av gästartisterna. – Idén kommer från mig, med just fyra advent.

Världen Idag - 20 timmar sedan

”Abortindustrin har rasistiska rötter”

Nyligen påstod den svenska EU-politikern Alice Bah Kuhnke (MP) att abortkritik och rasism går hand i hand. Det är i själva verket abortförespråkarna som har problem med rasism, svarar prolife-organisationen Människovärde, som bland annat pekar på västländers ideologiska kolonialism i Afrika..

Världen Idag - 18 timmar sedan

App hjälper äktenskapet på traven

En app som ska hjälpa gifta par att bygga sitt äktenskap. Det låter kanske konstigt i en tid då digitala skärmar snarare har tagit över våra liv och avskärmat makar från varandra. Kan ännu en app vara svaret på äktenskapsproblemen många erfar?

Världen Idag - 18 timmar sedan

Mina vänner tar mig för givet, vad ska jag göra?

Jag har många kompisar men inte någon nära vän. Jag blir dock väldigt sårad av en del. Det har till exempel hänt att någon har fört vidare det som jag har sagt i förtroende.

Världen Idag - Igår: 00:00

Dags för medierna att beskriva verkligheten

Media spelar en central roll i ett demokratiskt samhälle. En av dess viktigaste uppgifter är att kritiskt granska makten och på så sätt minska korruption och maktmissbruk. De ska också beskriva verkligheten och belysa vad som sker och ge underlag för medborgarna att förstå vad som händer.

Världen Idag - Igår: 00:00

Det är dags för en ny generation andliga pappor och mammor att kliva in.

Studerandet av tidens tecken är alltid intressant. Och jag pratar då inte om den ström av suspekta, kvasikristna företeelser som aldrig verkar upphöra – blodmånar, sifferkoder i Bibeln, vilda teorier om vilddjurets märke och annat – utan om det som har sin grund i biblisk uppenbarelse och som leder till någon sorts konkret handling och åtgärd för Guds församling. Som Isaskars söner, som både ”förstod tidens tecken” och också ”insåg vad Israel behövde göra” (1 Krön 12:32).

Världen Idag - Igår: 00:00

Messianska judendomen skjuter fart i modern tid

För första gången sedan antiken träder nu judar fram med en kristen bekännelse av Jesus, samtidigt som man håller fast vid Guds förbund med Israel på Sinai. Jude och kristen är inte längre varandras motpoler, skriver Göran Lennartsson..

Världen Idag - Igår: 00:00

Lovsång gör det omöjliga möjligt eftersom Gud får den plats han ska ha i våra liv.

Jer 31:3–6 Ibland är jag irriterad. Jag ser det som inte funkar, det som inte är rättvist, det som är frustrerande. Disk och tvätt, bilköer och försenade tåg, regn och kyla, räkningar och sjukdomar.

Världen Idag - Igår: 17:08

Integrationspolis anmäler 300 IS-resenärer

Integrationspolisen Ulf Boström har nyligen polisanmält 300 svenska IS-anhängare för medhjälp till mord. Nu förklarar han varför i en debattartikel i Aftonbladet: ”Offren ska inte möta sina förövare här hemma.”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.