Skånskan > Nyheter

Monday, 21 October, 18:27

Skånskan - 09 okt 19 kl. 15:30

Guld stals från demenssjukKävlinge Undersköterskan tog guldsmycken från en patient på ett demensboende. Hon menade att 80-åringen ändå inte skulle märka att guldsmyckena var borta. Nu får kvinnan villkorligt och 15 400 kronor i dagsböter.Stölden inträffade på ett demensboende i Kävlinge i mars i år.
– Som jag minns det var det de anhöriga som polisanmälde att smyckena var försvunna, säger sektorschef för omsorg Ann-Louise Christensen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Undersköterskan, Kävlinge, Ann-Louise Christensen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Guld, stalsfrån , demenssjuk
Vimmerby Tidning - 28 sep 11 kl. 08:17

Guld stals i Vimmerby

Ett guldarmband värt 8 000 kronor stals på måndagseftermiddagen hos Miltons Guld i centrala Vimmerby..

Västerbottens Folkblad - 03 dec 14 kl. 11:08

Guld stals vid villainbrott

Vid ett nytt villainbrott i länet stals guld. Någon gång mellan mellan söndag och på onsdagsförmiddagen har det varit inbrott i en villa i Åsele. Förövarna har brutit upp fönster i källaren, nu saknas guldsmycken.

LV - 26 apr 18 kl. 15:26

Extra: guld stals vid inbrott i villa i vimmerby

Guld och ett fickur stals vid ett inbrott i en villa i Vimmerby. Inbrottet upptäcktes på onsdagsmorgonen..

SmålandsPosten - 06 dec 14 kl. 10:02

Guld stals vid villainbrott

Villaägare på Tallvägen i Hovmantorp drabbades på fredagseftermiddagen av inbrott. Gärningsmannen hade tagit sig in genom ett fönster på villans baksida och genomsökt hela huset. Enligt polisen stals smycken och kontanter.

Västerbottens Folkblad - 20 mar 15 kl. 11:07

Tre greps – misstänks för villainbrott där guld stals

Tidigare i veckan skedde ett villainbrott på Kläppvägen i Umeå. Nu har tre utländska medborgare gripits. Trion, litauiska medborgare, stoppades i en kontroll i närheten av Lycksele.

Dalarnas tidningar - 30 nov 16 kl. 15:12

Pengar och guld stals ur villor

Vid två villainbrott i centrala Avesta i tisdags stals en del värdesaker..

DalaDemokraten - 30 nov 16 kl. 15:12

Pengar och guld stals ur villor

Vid två villainbrott i centrala Avesta i tisdags stals en del värdesaker..

Västerbottens Folkblad - 30 sep 12 kl. 20:46

Guld stals vid inbrott

En Umeåbo fick en otrevlig överraskning vid hemkomsten på söndagskvällen. Någon hade brutit sig in i bostaden och stulit guld. Larmet om inbrottet på Tallhedsvägen [...

Corren - 20 mar 14 kl. 19:05

Guld stals i Lambohov

Guld och smycken till ett betydande värde försvann vid ett inbrott i Lambohov på torsdagen..

Västerbottens Folkblad - 21 jan 15 kl. 14:18

Guld stals vid villainbrott

Någon eller några har tagit sig in i en villa i Bäsksele. Guld och kontanter har stulits, det hela har skett mellan kl 11-12.30  i dag.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

”En Augustnominering ger mig mycket uppmuntran”

Malmöbosatta Patrik Svenssons författardebut Ålevangeliet såldes till över 30 länder redan innan den kom ut. Trots den enorma succén är han ändå överraskad över att den också nominerats till Augustpriset i kategorin årets svenska fackbok.
– För mig är det en bekräftelse på att det här inte bara är en hajp.

Skånskan - 30 minuter sedan

Nanna Mikkelsen från Södra Sandby kan få Lilla Augustpriset

Hon är bara 18 år men säger själv att hon har skrivit i evigheter. Nu har Södra Sandbys stora författarhopp Nanna Mikkelsen fått en nominering till Lillla Augustpriset.
– Det känns väldigt fantastiskt.

Skånskan - 30 minuter sedan

”Jag vill att man ska sugas in i boken”

Augustnomineringen blev en rejäl överraskning för översättaren och författaren Daniel Gustafsson som inte ens visste att förlaget anmält hans debutroman Odenplan.
– Det här fanns inte alls på kartan för mig, men det är verkligen jättekul, säger han.Två debutanter finns bland de nominerade till årets svenska skönlitterära bok – Marit Kaplas litterära reportage Osebol och så Daniel Gustafssons roman Odenplan.

Skånskan - 30 minuter sedan

De här kan vinna årets Augustpris

Flera debutanter, biografier, sonetter, ålar, bin, skolstart, väder, jordgubbsplockning – det är stor variation på så väl form som ämnen bland de totalt 18 nominerade till årets Augustpris som presenterades på måndagskvällen.Vi har pratat med en författare i varje kategori – årets svenska skönlitterära bok, årets svenska fackbok och årets svenska barn- och ungdomsbok – om prisets betydelse och hur man firar en nominering. Och så klart med en av de ungdomar som nominerats till Lilla Augustpriset (se övriga artiklar i paketet.

Skånskan - 30 minuter sedan

”Bakom tiggaren finns ett barn”

Med boken Jordgubbsbarnen vill hon mjuka upp det ibland så hårdnande samhället. Nu har författaren, serietecknaren och illustratören Sara Olausson nominerats till en August i kategorin årets barn- och ungdomsbok.
– Jag är väldigt, väldigt glad, det här betyder mycket för både mig och det som boken handlar om, säger författaren.

Skånskan - 45 minuter sedan

Inbrott i tre dyra bilar

Kävlinge I söndags upptäckte tre bilägare på Bygelvägen och Betselvägen i Kävlinge att tjuvar stulit motordelar från deras bilar.
Det rör sig om en BMW som länsats på sin ratt, bilradio och olika knappar till fordonet. Bilen stod utanför bostaden på Bygelvägen.

Skånskan - 45 minuter sedan

Förstörde tujaplantor

Löddeköpinge En villaägare på Åkersorksvägen i Löddeköpinge upptäckte i fredags kväll att någon förstört flera plantor i en trädgårdshäck. En anmälan om skadegörelse av tujaplantor har lämnats in.
Av anmälan framgår att det varit problem i närområdet under en längre tid.

Skånskan - 45 minuter sedan

Inbrott i bil på Center Syd

Löddeköpinge Vid halv sju på lördagskvällen upptäckte bilägaren till en tyskregistrerad bil att tjuvar smällt en ruta på bilen, som stod parkerad på Center Syd. Ryggsäckar som innehöll mat och biljetter till färjan stals..

Skånskan - 1 timme sedan

Pricksäkert skytte

FÄLTSKJUTNING Eslövs gevärsskyttar var framgångsrika när 2019 års tävlingssäsong avslutades med distrikts- och kretsmästerskap i fältskytte Ravlunda.Eslövsskyttarna hittade rätt med avstånden till figurerna och hade koll på vinden och tog hem många av priserna.
I lag vann Eslöv både i både Skånes DM och Malmö-Ystads kretsmästerskap.

Skånskan - 1 timme sedan

Bra NM-debut av Ystadfäktare

FÄKTNING Ystadfäktaren Caspian Persson Törn gick vid helgens nordiska mästerskap i norska Sandefjord till kvartsfinal i klassen U15.En stark prestation i den 50 fäktare stora U15-klassen med deltagare från åtta nationer (även de baltiska länderna ingår i Nordiska Fäktunionen).
Med två vinster och två knappa förluster hamnade Caspian mitt i startfältet inför den avgörande slutomgången.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.