Skånskan > Nyheter

Friday, 18 October, 04:20

Skånskan - 09 okt 19 kl. 15:30

Selmas brev på tal på måndagLöddeköpinge Måndagen den 14 oktober klockan 18 kommer Lena Carlsson till Lödde bibliotek för att berätta om Selma Lagerlöfs brevväxling med vänner som hon lärde känna då hon arbetade i Landskrona mellan åren 1885 och 1897.
Lena Carlsson är konst- och litteraturvetare och har skrivit flera böcker om Selma Lagerlöf. Hon är också medlem i Selma Lagerlöf-sällskapet..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Måndagen, Lena Carlsson, Lödde, Selma Lagerlöfs, Landskrona, Carlsson, Selma Lagerlöf

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Selmas, brev, tal, måndag
Dalarnas tidningar - 09 maj 16 kl. 11:28

Grov misshandel utanför Tant Selmas

En man född 1988 misstänks för två fall av grov misshandel efter en händelse utanför krogen Tant Selmas i Ludvika vid 00.20-tiden natten till söndag..

DalaDemokraten - 09 maj 16 kl. 11:28

Grov misshandel utanför Tant Selmas

En man född 1988 misstänks för två fall av grov misshandel efter en händelse utanför krogen Tant Selmas i Ludvika vid 00.20-tiden natten till söndag..

Dalarnas tidningar - 09 maj 16 kl. 11:28

Två män misshandlades inne på Tant Selmas

En man född 1988 misstänks för två fall av misshandel efter en händelse inne på krogen Tant Selmas i Ludvika natten till söndag..

Kristianstadsbladet - 05 apr 14 kl. 07:00

Oväntat brev från historien

Foto: Tomas Oneborg
Författare Eva Ström höll på och städa i ett par gamla bokhyllor när ett häfte med svarta vaxdukspärmar blev synligt. Gamla matrecept? Nej, brev från historien i form av en dagbok av hennes far.

E24 - 01 jul 15 kl. 20:57

Eurogruppen: Inga samtal innan söndag

Greklands premiärminister slog tillbaka mot sina kritiker på onsdagen bara timmar efter att hans kompromissvilja avslöjades i ett brev till långivarna. "Det är en skam att våra banker är stängda", sade Alexis Tsipras i ett tal till nationen. Eurogruppen beslutade då att avbryta alla förhandlingar innan söndagens folkomröstning..

YA - 03 aug 13 kl. 03:59

Pålssons olyckliga brev

Landshövding Margareta Pålsson försökte påverka beslut i ett privat ärende. Hon borde veta bättre.
Ett brev kan säga så mycket.

YA - 16 nov 13 kl. 06:30

Flytten som ett brev på posten

Foto: Ita Jablonska
I går packade postkontoret på Svantorget i hop sina pinaler för att på måndag kunna slå upp portarna på Södergatan 74. – Vi har sett fram emot detta länge, säger produktionschefen Tomas Lilja.
Med hjälp av en lift lyftes i går postboxarna bort.

Supermiljöbloggen - 03 jul 17 kl. 12:18

Vart försvann klimatfrågan i Sjöstedts tal?

Klimatfrågan lyser med sin frånvaro i Vänsterpartiets tal under Almedalsveckans första dag.  Igår, söndag den 2 juli, inleddes årets upplaga av Almedalsveckan på Gotland. Partierna har, precis som tidigare år, varsin dag under veckan där fokus ligger på just deras politik.

YLE - 19 aug 13 kl. 11:58

Lojo behandlar kritiskt brev från stadsdirektör i Raseborg

Stadsstyrelsen i Lojo diskuterar på måndag (19.8) brevet från stadsdirektören i Raseborg, Mårten Johansson. Johansson skrev tidigare i sommar ett brev till Lojo stadsstyrelse där han i hårda ordalag kritiserade den samlingspartistiske Lojopolitikern Ilkka Lähteenmäkis agerande i Västra Nylands avfallsnämnd.

Kristianstadsbladet - 19 sep 13 kl. 09:39

Kinas Bo Xilai försvarar sig i brev


Den fallne kinesiske toppolitikern Bo Xilai har skrivit ett revanschlystet brev från fängelset där han lovar rentvå sitt namn. Xilai kommer sannolikt att finnas skyldig till flera korruptionsanklagelser när domen mot honom faller på söndag."Min far fängslades många gånger.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Pilbågsman uppträdde hotfullt

Vid kvart i åtta-tiden på torsdagskvällen fick polisen ta emot ett antal samtal om den pilbågsbeväpnade mannen.
– Ett av dem var från en ordningsvakt som vi bad följa efter mannen och berätta var han tog vägen, berättar Katarina Rusin, pressinformatör vid polisens ledningscentral. Polisen ryckte ut till platsen och kunde med ordningsvaktens hjälp lokalisera mannen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Guif blev mosat av IFK Ystad

HANDBOLL Måns Landgren stängde igen målet helt i andra halvlek när IFK Ystad utklassade ett närmast uppgivet Guif med förkrossande 30–18 (14–13).Ystadmålvakten fick helt rättmätigt ta emot priset som sitt lags bäste spelare i Stiga Sports arena i Eskilstuna efter en räddningsprocent som hamnade på finfina 45.
– Vi gör en solid match, att bara släppa in 18 bollar är riktigt bra, tycker Måns Landgrens inför C Mores kameror.

Skånskan - 7 timmar sedan

Troll som vill ha mer sol

SOMMARJOBB Troll lär ju sky solljuset, men faktum är att Trollmor, Åse Alexandersson, funderar på att börja jobba mer på sommaren. Nu har Trollmor berättat för barn i tjugo år.Namn: Åse Alexandersson
Yrke: Skådespelare, spelman, kock, personlig assistent.

Skånskan - 8 timmar sedan

USA: Turkiet har gått med på vapenvila

Enligt USA:s vicepresident Mike Pence ska Turkiets president Recep Tayyip Erdogan ha gått med på 120 timmars vapenvila.
Beskedet kommer efter fyra timmar långa förhandlingar mellan USA och Turkiet, rapporterar New York Times.Syftet med den fem dygn långa vapenvilan är att den kurdiskledda milisen ska kunna dra sig tillbaka från de norra gränstrakterna i Syrien.

Skånskan - 9 timmar sedan

Utbyggnad i öster förbereds

ESLÖV Planerandet inför den kommande stora utbyggnaden av östra Eslöv är i full gång.En fördjupad översiktsplan för området förbereds som bäst på kommunledningskontoret.
Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott ska med jämna mellanrum informeras, och ska även staka ut kursen framåt i beslut under resans gång.

Skånskan - 9 timmar sedan

Bandvagn visas på höstmarknad

Skurup Hantverk, godis och allehanda knallar som vanligt – och en tio meter lång bandvagn – det finns på årets höstmarknad.På lördag och söndag är det dags att fira höstmarknad i folkets park i Skurup. Det kommer ett femtiotal försäljare med väldoftande mat, karameller, kläder, hantverk och mycket annat.

Skånskan - 9 timmar sedan

Celler kan bli bostäder

MALMÖ Studentbostäder i en del av det gamla fängelset är en möjlighet som MKB tittar vidare på när arbetet med att öppna upp området för allmänheten nu drar igång på allvar.
Om allt går enligt planerna kan det bli byggstart under hösten 2021.Stadsbyggnadsnämnden beslutade på sitt sammanträde under torsdagen att inleda arbetet med att ta fram en detaljplan för området.

Skånskan - 9 timmar sedan

Åtal för sexuellt ofredande

LOMMA En man i 60-årsåldern åtalas misstänkt för att ha blottat sig för en kvinna i Lomma.
Det ska ha skett i maj i år på en adress i kommunen. Mannens och kvinnans bostäder ligger bara cirka 30 meter från varandra.

Skånskan - 10 timmar sedan

Tomt i Sjöbo kommun har fått ny ägare

Fastigheten Hemmestorp 7:30 i Sjöbo kommun har fått en ny ägare. Köpare är Dennis Wiberg, 31 år, från Harlösa, och säljare är Nils Johan Daniel Jönsson. Köpet blev klart i oktober 2019 och priset blev 260 000 kronor.

Skånskan - 10 timmar sedan

Teoretiska studier lockar flest ungdomar

lund Välj en gymnasieutbildning som ni tycker verkar rolig och intressant. Det viktigaste är att må bra under gymnasietiden och orka tre år till.
Det rådet gav Sara Alfredsson, projektledare för gymnasiemässan, alla blivande gymnasister.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.