Skånskan > Nyheter

Wednesday, 03 June, 09:34

Skånskan - 09 okt 19 kl. 15:30

Selmas brev på tal på måndagLöddeköpinge Måndagen den 14 oktober klockan 18 kommer Lena Carlsson till Lödde bibliotek för att berätta om Selma Lagerlöfs brevväxling med vänner som hon lärde känna då hon arbetade i Landskrona mellan åren 1885 och 1897.
Lena Carlsson är konst- och litteraturvetare och har skrivit flera böcker om Selma Lagerlöf. Hon är också medlem i Selma Lagerlöf-sällskapet..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Måndagen, Lena Carlsson, Lödde, Selma Lagerlöfs, Landskrona, Carlsson, Selma Lagerlöf

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Selmas, brev, tal, måndag
Dalarnas tidningar - 09 maj 16 kl. 11:28

Grov misshandel utanför Tant Selmas

En man född 1988 misstänks för två fall av grov misshandel efter en händelse utanför krogen Tant Selmas i Ludvika vid 00.20-tiden natten till söndag..

DalaDemokraten - 09 maj 16 kl. 11:28

Grov misshandel utanför Tant Selmas

En man född 1988 misstänks för två fall av grov misshandel efter en händelse utanför krogen Tant Selmas i Ludvika vid 00.20-tiden natten till söndag..

Dalarnas tidningar - 09 maj 16 kl. 11:28

Två män misshandlades inne på Tant Selmas

En man född 1988 misstänks för två fall av misshandel efter en händelse inne på krogen Tant Selmas i Ludvika natten till söndag..

Kristianstadsbladet - 05 apr 14 kl. 07:00

Oväntat brev från historien

Foto: Tomas Oneborg
Författare Eva Ström höll på och städa i ett par gamla bokhyllor när ett häfte med svarta vaxdukspärmar blev synligt. Gamla matrecept? Nej, brev från historien i form av en dagbok av hennes far.

E24 - 01 jul 15 kl. 20:57

Eurogruppen: Inga samtal innan söndag

Greklands premiärminister slog tillbaka mot sina kritiker på onsdagen bara timmar efter att hans kompromissvilja avslöjades i ett brev till långivarna. "Det är en skam att våra banker är stängda", sade Alexis Tsipras i ett tal till nationen. Eurogruppen beslutade då att avbryta alla förhandlingar innan söndagens folkomröstning..

YA - 03 aug 13 kl. 03:59

Pålssons olyckliga brev

Landshövding Margareta Pålsson försökte påverka beslut i ett privat ärende. Hon borde veta bättre.
Ett brev kan säga så mycket.

YA - 16 nov 13 kl. 06:30

Flytten som ett brev på posten

Foto: Ita Jablonska
I går packade postkontoret på Svantorget i hop sina pinaler för att på måndag kunna slå upp portarna på Södergatan 74. – Vi har sett fram emot detta länge, säger produktionschefen Tomas Lilja.
Med hjälp av en lift lyftes i går postboxarna bort.

Cornucopia - 20 jan 20 kl. 13:12

MÖP-måndag: 48-årig Perstorpsbo åtalas för att ha fotograferat skyddsobjekt 2008 - 2009

Dags för MÖP-måndag igen. Riksåklagaren för säkerhetsmål väckte idag åtal för grov obehörig befattning med hemlig uppgift mot en 48-årig Perstorpsbo, som för 11 - 12 år sedan ska ha fotograferat skyddsobjekt. Detta efter en tidigare fått en fällande dom mot en göteborgare i tingsrätten.

Supermiljöbloggen - 03 jul 17 kl. 12:18

Vart försvann klimatfrågan i Sjöstedts tal?

Klimatfrågan lyser med sin frånvaro i Vänsterpartiets tal under Almedalsveckans första dag.  Igår, söndag den 2 juli, inleddes årets upplaga av Almedalsveckan på Gotland. Partierna har, precis som tidigare år, varsin dag under veckan där fokus ligger på just deras politik.

YLE - 19 aug 13 kl. 11:58

Lojo behandlar kritiskt brev från stadsdirektör i Raseborg

Stadsstyrelsen i Lojo diskuterar på måndag (19.8) brevet från stadsdirektören i Raseborg, Mårten Johansson. Johansson skrev tidigare i sommar ett brev till Lojo stadsstyrelse där han i hårda ordalag kritiserade den samlingspartistiske Lojopolitikern Ilkka Lähteenmäkis agerande i Västra Nylands avfallsnämnd.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:14

Sverige håller andan i väntan på ”dag noll”

Inrikes Trots att tusentals svenskar är smittade och 36 personer har dött har vi det värsta framför oss. Enligt Folkhälsomyndigheten har "dag noll" ännu inte ens inträffat.
Det vill säga när den kraftigt uppåtgående kurvan över antalet svårt sjuka börjar stiga kraftigt.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:00

Går i mål med skånskt Våroffer

Med Våroffer avslutar Anders de la Motte den årstidskvartett han inledde 2016 med Slutet på sommaren.
– Den har varit väldigt rolig att skriva och läsarresponsen har varit jättestor, men nu är jag ganska nöjd med det här sättet att berätta, säger han.Fakta: Anders de la Motte
Född: 1971 i Billesholm
Bor: I Lomma
Bakgrund: Polis och säkerhetsexpert som debuterade som deckarförfattare med [Geim] 2010.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Åtgärdspaket ska stötta Skånes näringsliv

Skåne På bara några veckor har coronaviruset lett till en kris för det skånska näringslivet som vida överträffar finanskrisen 2008.
För att möta den kraftiga nedgången lanserar Regionala utvecklingsnämnden i Region Skåne ett åtgärdspaket med som ska stötta företagen.– Vi är i en allvarlig situation.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:57

Skidbackarna håller öppet i påsk

Inrikes Skidanläggningarna kommer inte att behöva stänga för att begränsa smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten.
Beskedet välkomnas av skidjätten Skistar, som ändå räknar med besökstapp i påsk.Det har varit en del spekulationer och det känns bra att ha fått ett tydligt besked, säger vd:n Stefan Sjöstrand.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Fullmäktige samlas men färre ledamöter

Sjöbo Fullmäktige kommer att samlas på onsdagskvällen på kommunhuset – men bara hälften av politikerna deltar på grund av coronaviruset för att undvika smitta.Vanligtvis träffas 49 ledamöter i sessionssalen på kommunhuset när det är fullmäktige. Kommunstyrelsens ordförande Magnus Weberg (M) berättar att en diskussion har hållits med samtliga partiers gruppledare om hur de ska kunna verka på bästa sätt men utan risk för att folk ska bli smittade av coronaviruset.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Åtalas för bilkörning

ESLÖV En 35-årig man åtalas för en olovlig körning, som ska ha inträffat i november förra året.
Mannen stoppades av polis på Trehäradsvägen och polispatrullen förstod då att mannen saknade giltigt körkort. Under förhör som hållits har 35-åringen förnekat brott..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Färre går utan sysselsättning

Eslöv Eslövs kommun har ett ansvar för att hålla unga som går utan sysselsättning under luppen och göra regelbundna uppföljningar.
Det handlar om det kommunala aktivitetsansvaret som kommunen har för ungdomar som är mellan 16 och 20 år, och som inte går på gymnasiet eller som inte har slutfört en gymnasieutbildning med fullständiga betyg.
Under hösten 2019 skrevs 125 nya ungdomar in i det kommunala aktivitetsansvaret.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Häktad åtalas för våldtäkt

SVEDALA 23-åringen ska ha dykt upp objuden i Svedalakvinnans bostad och där misstänks han ha våldtagit henne.
Nu åtalas mannen mot sitt nekande vid Ystad tingsrätt.Det var den 22 januari i år som en 23-årig man misstänks ha tvingat till sig och enligt åklagaren Jörgen Malmunger våldtagit en Svedalakvinna i hennes bostad.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Nya ägare till fastigheten på postadress Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp

Tjörnarp Rutger och Jarl Lorensson, 68 och 63 år, ärver fastigheten på adressen Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp från Inga Maria Persson. Det 44 kvadratmeter stora huset är byggt 1966 och har en tomt på 3 552 kvadratmeter. Affären blev klar i mars 2020.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:02

Svensk mästarinna klar för Lugi

HANDBOLL Efter två säsongers proffsspel i danska Randers flyttar HF Kärra-fostrade Julia Eriksson, född 1994, hem till Sverige igen, men inte till Göteborg och Sävehof utan till Lund och Lugi.– Det är en kraftfull tvåvägsspelare som vi verkligen behöver i vårt lagbygge, påstår Kenneth Andersson, Lugis damtränare och sportchef, i ett pressmeddelande.
– Vi spelade flera av de sista omgångarna med enbart tre stycken niometersspelare och har haft en för tunn trupp helt enkelt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.