Skånskan > Opinion

Tuesday, 22 October, 02:49

Skånskan - 09 okt 19 kl. 15:30

Eldsjälar bakom framgångsrik loppisSTAFFANSTORP
– Det är roligt att göra någonting tillsammans med andra för andra. Det säger Anneli Oddsson, en av eldsjälarna bakom klädbytarföreningen i Staffanstorp som nu på söndag är i farten igen.
Nu med loppis med ungdoms- och vuxenkläder. Senast det begav sig var den 15 september med barnloppisen, ett av höstens stora arrangemang som brukar locka många. Så även i år.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Staffanstorp, Anneli Oddsson, Anneli

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eldsjälar, bakom, framgångsrik, loppis
YA - 06 okt 17 kl. 00:01

Många eldsjälar bakom populär loppis

Det är som ett väloljat maskineri. Alla vet vad de ska göra när Lions Club i Skurup förbereder ännu en loppis på Örsjö boställe..

Dagensanalys.se - 26 aug 16 kl. 15:00

Fyra olika metoder för framgångsrik digitalisering av din organisation

Alltfler äldre, traditionella företag måste anpassa sig till den digitala verkligheten som är resultatet av internets dominans av vår vardag. Men hur går man bäst tillväga med denna process, denna digitalisering? Vi listar fyra olika tillvägagångssätt som kan vara värda en titt.

SN - 16 nov 13 kl. 12:43

Bildspel: Eldsjälar samlade pengar till orkandrabbade

Efter katastrofen med orkanen som drabbade Filipinerna hårt har flera organisationer och privatpersoner runtomkring i landet samlat ihop pengar till de behövande. I Nyköping anordnades det bland annat loppis under lördagen av eldsjälar med rötterna i landet..

Kristianstadsbladet - 30 apr 14 kl. 06:30

Majbål först ut för eldsjälar i Nymölla

Foto: Tommy Svensson
Några eldsjälar ville få fart på Nymölla och ta tag i gamla traditioner – nu har ett nätverk bildats. Nymöllabygdens aktivitetsgrupp håller i majbålet i kväll.
Sent på tisdagseftermiddagen har några ur nätverksgruppen träffats för att berätta om alla goda idéer som är i sin linda.

YA - 15 aug 13 kl. 06:00

Eldsjälar som slutat sy

Foto: Bass Nilsson
En gång i månaden träffas Västra Nöbbelövs kyrkliga syförening. Så har det varit sedan 1930-talet. Men nuförtiden lämnar kvinnorna nål, tråd, stickor och garn hemma och ägnar sig åt helt andra aktiviteter.

Kristianstadsbladet - 27 aug 17 kl. 19:50

Eldsjälar säkrar loppisens överlevnad

Loppis på Önnevallen sista helgen i augusti i ÖBI:s regi. Så har det varit i många år, så även detta..

SmålandsPosten - 26 jan 15 kl. 06:19

Loppis ? en folklig mötesplats

Det som är skräp för den ene, är bra att ha för den andre. I Konga folkets hus har man ordnat loppis i många år. Igår hölls den första för i år.

YLE - 15 maj 15 kl. 10:29

Massan ger oss framgång

Porvoon Urheilijats friidrottsektion lever för tillfället i uppsving. Föreningen har många lovande uthållighetslöpare, framförallt på flicksidan, men föreningen behöver inte bara skryta med framgång utan också med bredd. Satsningen på gemensamma träningar har varit en succé, som på sikt kommer att ge ännu mer framgång.

YLE - 15 maj 15 kl. 10:29

Massan ger dem framgång

Porvoon Urheilijats friidrottsektion lever för tillfället i uppsving. Föreningen har många lovande uthållighetslöpare, framförallt på flicksidan, men föreningen behöver inte bara skryta med framgång utan också med bredd. Satsningen på gemensamma träningar har varit en succé, som på sikt kommer att ge ännu mer framgång.

Kristianstadsbladet - 16 jul 13 kl. 12:49

Framgångssagan startade i Åhus 2006 - 2013 spelar succégänget i elitserien

Foto: Bosse Nilsson
2013 skakade Rimbo HK om Handbollssverige genom att för första gången någonsin ta sig upp i herrarnas elitserie. Succén målades upp som en modern Åshöjdensaga i alla stora medier. En saga som faktiskt började sju år tidigare på en provisorisk beachhandbollsplan vid Kantarellbadet.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Karriär med drag och make up

Artist Robin Werner har sedan 2006 varit dragartist i Cabaret Moulin, han var under ett par års tid med i After Dark och han har vunnit pris för bästa dragshow 2015.
– Kreativiteten driver mig. Hade jag inte fått det i min vardag, på varken jobb eller fritid, tror jag att jag hade kvävts.

Skånskan - 6 timmar sedan

Var nära att köra på gående

ESLÖV En 20-årig man misstänks för grov vårdslöshet i trafik efter en trafikolycka på Rönnebergaområdet på söndagskvällen.
Polis, ambulans och räddningstjänst ryckte ut till olyckan. Mannen misstänks ha kört i hög fart enligt vittnen och ska enligt iakttagelser ha kört på fel sida om en refug.

Skånskan - 6 timmar sedan

Professor: Frågan har politiserats

Skurup Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt, konstaterar att han inte känner till att någon kommun anmält en politikers agerande till Arbetsmiljöverket.
Nästa vecka tar Skurups kommun ställning till om de ska göra det eller inte.– Vi har lagt ett förslag om att anmäla Magnus Alm till Arbetsmiljöverket.

Skånskan - 7 timmar sedan

Två till sjukhus efter olycka

Malmö Två personer har förts till sjukhus efter en olycka i korsningen Nobelvägen och Sallerupsvägen i Malmö. Enligt Skånepolisen ska minst en person ha blivit påkörd av en personbil.
De som är förda till sjukhus är en man och en kvinna.

Skånskan - 8 timmar sedan

Så här ska torget byta skepnad

eslöv På måndagen presenterades idéerna som ska förvandla Föreningstorget från ”stenöken” till livfull mötesplats.Hur Föreningstorget ska göras om har stötts och blötts i många år. Platsen har fått något av en skamfläcksstämpel på sig – även om socialminister Lena Hallengren tyckte torget var fint när hon besökte Eslöv tillsammans med statsminister Stefan Löfven häromveckan.

Skånskan - 8 timmar sedan

Projektet i siffror

Här är projektet i siffror: q 115 lägenheter, varav 83 bostadsrätter (1-4:or plus en femma) och
32 seniorlägenheter (1-3:or, upplåtelseform inte bestämd).
q 8 134 kvadratmeret i total boyta (boarea).
q- 2-4 kommersiella lokaler i bottenplan.

Skånskan - 9 timmar sedan

Spelade bort döende kvinnas besparingar

Malmö Bedragare tömde en dödssjuk 86-årig kvinnas konto på över två miljoner kronor när hon sålde sin rullator på Blocket.
Nästan två år senare ställs fyra Malmöbor inför rätta misstänkta för att ha tagit emot hälften av pengarna på sina konton.Några dagar före julafton 2017 satte en svårt sjuk kvinna i Göteborgstrakten in en annons på annonssajten Blocket.

Skånskan - 9 timmar sedan

Politiker drog ut på safari

NÖTESJÖ/Tjustorp Arbetet med att vända skutan och förbättra företagsklimatet i Svedala tog på måndagen ett nytt steg när politiker och tjänstemän drog i väg på safari – företagssafari.Nötesjö konferenshotell, CMT i Tjustorp och Bara Mineraler stod på programmet när kommunstyrelsens politiker, några tjänstemän tillsammans med ett par representanter från Företagarna i Svedala hoppade på bussen och hängde med på Svedala kommuns första företagssafari. Ett safari som tog deltagarna utanför tätorterna.

Skånskan - 9 timmar sedan

Nya plastskatten – så mycket får du betala för plastkassen

Skatten för bärkassar när du handlar mat kommer höjas – med tre kronor.
Se mer i klippet ovanför..

Skånskan - 10 timmar sedan

Ska ha lurat till sig 130 000

ESLÖV En 36-årig Eslövsbo har polisanmälts för bidragsbrott. Mannen misstänks för att ha lurat till sig sammanlagt 160 000 kronor från Försäkringskassan. Det rör sig om en längre brottstid, från januari 2018 till och med juni 2019..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.