Nyteknik > Teknik

Friday, 18 October, 01:28

Nyteknik - 09 okt 19 kl. 15:08

Saabs nya teknikchef: ”Hur kan vi göra farkoster som inte behöver en människa ombord?”Petter Bedoire blir ny CTO på Saab. ”Vi står inför spännande utmaningar inom artificiell intelligens”, säger han..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Bedoire, CTO, Saab

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saabsnya , teknikchefHur kan vi , göra, farkostersom , inte behöver en människa ombord

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 9 timmar sedan

Därför är silvermyran världens snabbaste myra

Silvermyran i Sahara hinner med drygt 40 steg i sekunden. Tyska forskare har kommit på varför den är världens snabbaste myra..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Här är Virgin Galactics sportiga rymddräkter

Den som betalar miljonbelopp för att turista i rymden ska så klart vara snitsigt klädd. Virgin Galatics rymddräkter har designats av sportmärket Under Armour..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Rätt smink kan lura ansiktsigenkänning

Åldrande smink är ett enkelt sätt att lura dagens ansiktsigenkänning. Nu lägger institutet Idiap i en högre växel för att stoppa vad de kallar presentationsattacker..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Frankrike vill bygga sex nya kärnkraftsreaktorer

Det franska energiföretaget EDF ska utreda möjligheten att bygga sex nya EPR-reaktorer i landet inom de närmaste femton åren, avslöjar tidningen Le Monde..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Teliachefen: Vi har inte valt bort Huawei

I Norge fick kinesiska Huawei nobben, men på hemmaplan ser Telia på Huawei som en framtida leverantör..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Grekland trappar upp strid mot plasten

Greklands regering tar nya initiativ mot plastavfallet som sköljer upp på landets medelhavsstränder – bland annat med målet att börja förbjuda engångsartiklar av plast redan till nästa sommar..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Analytiker: ”Ericssons rapport är jättebra”

Krisdagarna är över för Ericsson. Rapporten för tredje kvartalet är jättebra, och lovar en stark utveckling framöver, enligt analytiker..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Svensk teknik 3d-pritar kugghjul av amorf metall: ”Guiness Rekordbok-nivå”

Med teknik från det svenska utvecklingsbolaget Exmet, har tyska Heraeus 3d-printat ett två kilo tungt kugghjul i amorf metall. Och själva har Exmet tillverkat världens största amorfa järnlegeringskomponent..

Nyteknik - 16 timmar sedan

”Kom inte med nya bromsklossar mot solceller”

REPLIK. Problemet är ju att för få installerar solceller. Då ska vi inte försvåra utbyggnaden med nytt krångel, svarar Mats Lindfors..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Vulkanens kreverande bubblor var större än en finlandsfärja

Fartygsbesättningar har beskrivit hur en enorm svart kupol reser sig ur havet. Nu visar en studie att undervattensvulkaners gasbubblor kan ha en diameter på flera hundra meter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.