Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 22 October, 19:02

Affärsvärlden - 09 okt 19 kl. 15:07

Positiva Kina-signaler lyfter USA-terminernaUppgångarna i terminerna för USA-börserna utökades under onsdagen efter nyheten om att Kina fortfarande är öppet för ett partiellt handelsavtal med USA, trots USA:s senaste åtgärder med svartlistning av kinesiska företag..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Kina, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Positiva, Kina-signaler, lyfter, USA-terminerna
DI - 09 okt 19 kl. 15:07

Positiva Kina-signaler lyfter amerikanska börsterminerna

Uppgångarna i terminerna för USA-börserna utökades under onsdagen efter nyheten om att Kina fortfarande är öppet för….

Affärsvärlden - 07 okt 19 kl. 15:13

Negativa handelssignaler tynger USA-terminerna

USA-börserna ser ut att gå ned när veckans handel inleds. Helgens negativa signaler inför veckans handelssamtal mellan USA och Kina tyngde terminerna inför måndagens öppning..

DI - 07 jan 19 kl. 15:15

USA-terminerna runt nollan efter fredagens glädjerus

USA-börserna ser ut att inleda den nya veckans handel oregelbundet efter kursrusningen i fredags i spåren av den starka jobbrapporten, förhoppningar kring handelskonflikten med Kina och signaler om en lyhörd Fed..

VA - 18 feb 11 kl. 15:44

USA-terminerna indikerar oregelbunden handel

18 februari Terminerna för de ledande USA- indexen indikerar en orgelbunden öppning när handeln i New York inleds på veckans sista handelsdag, i brist på tydlig vägledning från Europa. Sentimentet dämpades enligt Market Watch inför G20-ländernas möte som inleddes på fredagen med avslutning på lördagen samt av att USA-börserna håller helgstängt på måndagen för att fira Presidents Day. Även fortsatta oroligheter i Mellanöstern håller tillbaka humöret.

Affärsvärlden - 12 sep 19 kl. 15:14

ECB-lättnader drar upp USA-terminerna

Uppgången i terminerna för de ledande USA-börserna utökades efter att ECB:s räntebesked, som kom inför torsdagens amerikanska börsöppning. Positiva besked på handelsfronten bidrog också till optimism..

Affärsvärlden - 05 okt 17 kl. 15:11

USA-terminerna pekar uppåt

Terminerna för de stora amerikanska börsindexen pekade mot en inledning på torsdagens handel åt det positiva hållet efter sju dagar på raken med uppgång..

DI - 14 jan 19 kl. 15:13

USA-terminerna pekar ned efter handelsbesvikelse från Kina och svag Citi-rapport

Veckans handel på USA-börserna ser ut att inledas i ett negativt territorium, sedan svag handelsstatistik från Kina ökat oron för den globala ekonomin. .

DI - 08 jan 19 kl. 15:15

USA-terminerna pekar upp i väntan på nyheter från handelssamtal

New York-börserna såg på tisdagen ut att börja med stigande kurser, i väntan på nyheter från de pågående handelssamtalen mellan USA och Kina. USA:s handelsminister Wilbur Ross sade på måndagen till tv-kanalen CNBC att det finns en "mycket god chans till ett bra avtal"..

DI - 09 jan 19 kl. 15:20

Bäddat för ny uppgång – USA-terminerna pekar uppåt

Börserna i USA såg på onsdagen fram emot ännu en dag med stigande kurser. Riskaptiten tilltog efter att USA och Kina avslutat sina handelssamtal och ett uttalande väntades på torsdagsmorgonen kinesisk tid, enligt Global Times..

DI - 02 jan 19 kl. 15:14

USA-terminerna pekar ned efter ökad tulloro

USA-börserna såg på onsdagseftermiddagen ut att börja handelsdagen med sjunkande index, sedan börserna i Europa under dagen handlats ned efter ett oväntat svagt inköpschefsindex från Kina. En kinesisk finanstidning skrev på onsdagen också att tillväxten för fjärde kvartalet kan ha blivit lägre än föregående kvartals 6,5 procent..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

USA pressar Estland om penningtvättsutredningar mot Danske Bank

USA har satt Estland under press gällande att de penningtvättsutredningar som pågår mot Danske Bank ska leda till fällande domar. Det rapporterar Bloomberg News..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Så väntas ECB agera på torsdag

Europeiska centralbanken väntas på torsdag inte vidta några nya åtgärder, men kan ge mer detaljer om hur de nya nettoköpen av obligationer ska se ut..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

SKF förlorare på börsen

Stockholmsbörsen handlades något högre på tisdagen och tendensen påminde om utvecklingen på flera av kontinentens ledande börser..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Bioarctic tokrusar på Biogenansökan

Biogen planerar att lämna in en ansökan om marknadsgodkännande i USA till läkemedelsmyndigheten FDA för läkemedelskandidaten aducanumab vid behandling av alzheimers sjukdom. Bioarctic stiger med nästan 48 procent på nyheten..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Förlust för Studsvik

Studsvik, som är leverantör till kärnkraftsindustrin, redovisar ett resultat efter skatt på -5,8 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (4,5). Resultatet per aktie uppgick till -0:71 kronor (0:55)..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

SKF spår lägre efterfrågan

Kullagerbolaget SKF redovisar ett rörelseresultat på 2.288 miljoner kronor för tredje kvartalet 2019..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Arjos vinst under förväntan

Medicinteknikbolaget Arjo redovisar ett justerat ebitda-resultat på 381 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019, framgår det av delårsrapporten..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Saab och Husqvarna åt motsatta håll på börsen

Stockholmsbörsen steg i tisdagens inledande handel och visade en något bättre utveckling än de ledande börserna på kontinenten..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Aktierna som plockas i i Swedbanks fokusportfölj

Swedbank byter Telia och JM mot ett hygienbolag och ett byggbolag..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Carola Lemne kan ta klubban i Engelska Skolan

Carola Lemne förslås bli ny styrelseordförande för Engelska Skolan inför bolagsstämman den 21 november..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.