Sydöstran > Nyheter

Wednesday, 16 October, 11:14

Sydöstran - 09 okt 19 kl. 15:00

Gäller det fria ordet bara vissa?Det är slående hur Socialdemokraterna tar sig själva som en måttstock på hur ett samhälle ska fungera och utvecklas..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Socialdemokraterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gällerdet , fria, ordet, bara, vissa
Skånskan - 29 jun 16 kl. 18:26

Fem pennor firar fria ordet

Malmö Fem pennor som symboliserar det fria ordet startade politiska diskussioner redan innan det invigdes utanför Stadsbiblioteket i går.I år fyller offentlighetsprincipen och den första svenska tryckfrihetsförordningen 250 år, något som uppmärksammas runt om i landet under namnet Tryckfrihetsåret. I samband med det invigdes i går konstverket ”Säg det högt!

Skånskan - 01 sep 16 kl. 08:31

Det fria ordet i fokus på årets bokfestival

Det fria ordet. Det är temat för Kristianstad Bokfestival, som drar igång redan i kväll. Festivalsamordnare Ulrika Thorsson ser fram emot tre dagar med litteraturen i fokus.

Sydsvenskan - 20 mar 16 kl. 19:45

Det fria ordet står under attack. Skyddet måste stärkas. Nu.

De största svenska tidningarnas sajter utsattes för en överbelastningsattack under lördagskvällen – bara några dagar efter att Säpo publicerat sin årsbok som bland annat varnar för effekten av just nätattacker.Landets samtliga större tidningar drabbades och även HD-Sydsvenskans båda sajter låg nere under flera timmar. Det är fortfarande oklart vem eller vilka som ligger bakom, men på ett anonymt Twitterkonto publicerades en varning och ett hot om fler angrepp.

Skånskan - 02 dec 16 kl. 14:08

Skydda det fria ordet och demokratin

ERWP.fif(1)Vi ska vara stolta över det fria ordet och vår rätt till fri information som ger oss möjlighet att kritisera de styrande och förmedla viktiga nyheter. Idag, den 2 december 2016, firar tryckfriheten och offentlighetsprincipen 250 år.

Expressen - 02 apr 16 kl. 06:33

Det fria ordet är till för att användas

Varje dag testas våra egna gränser med provokationer, extrema åsikter och satir. Både på nätet och i våra tidningar. Det fria ordet är till för att användas och i år kan vi till och med fira rätten till yttrandefrihet när Tryckfrihetsförordningen fyller 250 år.

Sydsvenskan - 08 nov 13 kl. 06:30

Det fria ordet är bara fritt utan bild

Kan ni tänka er ett scenario där en kvällstidning har den exklusiva rätten att göra intervjuer med svenska och internationella olympier?Där allt ni läser förmedlar deras sanning.Hur tror ni den kritiska granskningen skulle se ut vid en svensk dopningsskandal?

Sydsvenskan - 23 mar 14 kl. 05:30

Låt det fria ordet bo här1Bok. I ”Fria ord på flykt” berättar sju författare om att få en fristad i Sverige. Svetlana Aleksijevitj och Parvin Ardalan medverkar.2Blogg. Svenska Pen driver en yttrandefrihetsblogg i världsklass. Senaste numret om Burma

För några år sedan träffade jag en fristadsförfattare i Sverige som förklarade att det kunde vara svårt att skriva det hon tyckte. Hon hade växt upp i en regim där kritik fick formuleras mellan raderna – allt annat var förenat med livsfara.När hon berättade gick mina tankar till Sovjet, hur medierna hade utvecklat den anonyma kritiken till en avancerad konstform.

Newsmill - 21 apr 13 kl. 16:58

Diskursen om islamofobi gynnar islamister och rasister samt inskränker det fria ordet

http://www.newsmill.se/trackback/50395Forskare: Begreppet islamofobi används av islamister för att tysta ned kritik mot islam som inte kommer från rasister utan från antirasister som ifrågasätter Islams syn på kvinnor, homosexualitet osv.

Expressen - 28 feb 11 kl. 08:26

Så ska det fria ordet överleva tidningsdöden

Tidningsdöden har härjat i Sverige i decennier. I bara två landsortsstäder finns nu fristående konkurrerande tidningar. Förödande för det fria ordet, säger många.

Expressen - 03 maj 12 kl. 07:05

Fria ordet hotas - även i Sverige

Redan har hela 21 journalister dött och hundratals fler sitter fängslade. 2012 har börjat lika dåligt som så många andra år har slutat. Men hoten mot det fria ordet finns inte bara i krig och diktaturer.

Nya Wermlands Tidningen - 29 dec 15 kl. 06:00

Det fria ordet och makten

Det fria ordet är ett mått på den egentliga friheten i ett samhälle. Ju mer neurotiskt ett samhälle är, desto snävare ramar sätts upp för det fria ordet, skriver Anosh Ghasri..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 45 minuter sedan

Otippad duo skriver mat-feelgood

Sydöstran - 15 minuter sedan

Tydliga besked kring skattehöjning

Enligt SKL förväntas fler än 20 kommuner att höja skatten nästa år för att möta de ekonomiskt tuffare tiderna. Enligt styrande politiker i Karlskrona ska skatten vara oförändrad. .

Sydöstran - 15 minuter sedan

Fortsatt inställda operationer i Uppsala

Alla planerade operationer och slutenvård ställs in vid Akademiska sjukhuset i Uppsala även under torsdagen och fredagen, uppger Region Uppsala..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Mjällbyikonen blir ny akademichef

Patrik Rosengren blir ny akademichef i Mjällby AIF. Han tillträder sin ny tjänst den 1 jaunari 2020..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Låg andel allvarligt fattiga i Sverige

Sydöstran - 1 timme sedan

Parterna närmare varandra i brexitfrågan

Sydöstran - 1 timme sedan

Brolle och Jack Vreeswijk till Karlskrona

Duon stannar till på Konserthusteatern i mitten av mars nästa år..

Sydöstran - 1 timme sedan

Tidigare M-topp misstänks för bedrägeri

Sydöstran - 1 timme sedan

Källor: USA i hemlig cyberattack mot Iran

USA har i hemlighet utfört en cyberattack mot Iran, säger två källor till Reuters. Cyberattacken skedde kort efter drönarattackerna mot två oljeanläggningar i Saudiarabien, enligt uppgifterna..

Sydöstran - 1 timme sedan

Musik: Ola Magnell kommer till Ronneby

Musikern och låtskrivaren Ola Magnell är just nu ute på vägarna med turnén "Innan elden brunnit ut". Den 18 oktober spelar han i Ronneby..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.