Sydöstran > Nyheter

Wednesday, 23 October, 12:00

Sydöstran - 09 okt 19 kl. 15:00

Upprörande om Sjöfartsverkets slopade avtalTidningarna redovisar Sjöfartsverkets uppsägande av avtal med landsting och regioner rörande sjuktransporter av svårt sjuka patienter från ett sjukhus till regionsjukhus med större resurser för omedelbara insatser och operationer. Det är oftast patienter som det är fråga om liv eller död om transporten kan genomföras eller inte..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Sjöfartsverkets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Upprörandeom , Sjöfartsverkets, slopade, avtal
SmålandsPosten - 09 sep 14 kl. 06:12

Nytt avtal tvingar Växjö till fler platser

Växjö sade upp avtalet med Migrationsverket gällande mottagande av ensamkommande flyktingbarn. Med det nya avtalet kommer kommunen tvingas ta emot fler barn.
– Migrationsverket och Länsstyrelsen har satt oss i en utpressningssituation, säger Bo Frank (M).

Skånskan - 03 maj 17 kl. 05:00

Politiskt bråk efter avtal

Svalöv Den 23 mars 2016 skrev Söderåsens miljöchef Helena Holmgren på ett avtal som innebar att hon omedelbart slutade sin anställning. Avtalet skrevs under av dåvarande ordförande Marianne Zackrisson (S) och gav Helena Holmgren 33 månadslöner á 59 000 kronor.
1 947 000 kronor.

Skånskan - 10 maj 19 kl. 12:11

Avtal med polisen sätter fokus på unga

SVEDALA Ungdomar på glid ska fångas upp tidigt och minst ett narkotikasök per skola och år ska genomföras.
Det är något av det som finns med i samverkansavtalet mellan polisen och Svedala kommun.Det här ska kommun och polis samarbeta förGrannsamverkan – ett arbete som pågår och ska fortsätta
Trafikfarliga platser ska identifieras
Fler hastighetstavlor ska sättas upp.

YLE - 11 maj 17 kl. 15:25

Historiskt avtal för bättre politiskt klimat på Kimitoön

Kimitoöns nyvalda politiker har kommit överens om en rad viktiga frågor samt hur platserna i det nya kommunfullmäktige fördelas mellan partierna. Politikerna lovar försonligare tongångar än tidigare i fullmäktigesalen. Det var Svenska folkpartiets Jan-Erik Enestam som tog initiativet till att öns partier skulle försöka enas om ett gemensamt program.

Skånskan - 17 apr 19 kl. 10:14

”Jag vill ha upprättelse”

MALMÖ Avskedandet av förre pridegeneralen Filip Filipek får ett rättsligt efterspel.
Fackförbundet Unionen driver ärendet till Arbetsdomstolen och kräver både retroaktiv lön och ett skadestånd på 150 000 kronor.Unionen yrkar att Arbetsdomstolen ska förklara att avskedandet är ogiltigt och att Filip Filipek får ett skadestånd på 150 000 kronor enligt LAS, lagen om anställningsskydd.

Skånskan - 19 jan 16 kl. 09:00

Avtal på gång för bowling på Arenan

YSTAD Ystads kommun får bowling och restaurang på Ystad arena.
– Det är en gammal historia, som har dragit ut på tiden, men nu närmar vi oss målet, säger Stefan Malmberg, samhällsbyggnadsnämndens ordförande.Bowling och restaurang i Ystads arena kan stå klar tidigast på hösten 2016, enligt Stefan Malmberg.

Kristianstadsbladet - 15 dec 12 kl. 16:33

Facket: "Våra medlemmar blir upprörda"

Kommunal i Sverige lyckades förhandla sig till 650 kronor i löneavtal, vilket man tycker var okej. Men cheferna på arbete- och välfärdsförvaltningen fick nästan tio gånger så mycket.? Jag tror många av våra medlemmar blir upprörda, säger Jonas Nilsson, ordförande för Kommunal i Kristianstad.

SmålandsPosten - 31 mar 14 kl. 06:11

Inget avtal om funktionshindrades arbete

Det finns inget avtal med Samhall om arbetsmarknadsåtgärder för funktionshindrade. Kommunstyrelsens ordförande Mats Johnsson (M) har svarat på Johnny Lundbergs (S) interpellation. Lundberg frågade om kommunchefen fått uppdrag att ta fram en policy så att styrelser, nämnder och bolag kan upprätta handlingsplaner för funktionshindrades möjligheter till anställning.

YLE - 02 dec 15 kl. 19:15

Facken upprörda över havererat samhällsfördrag

Fackförbunden var på onsdagen bestörta över att förhandlingarna om ett samhällsfördrag kollapsade. Transportfacket AKT fick också kritik av en del andra fack för att AKT ensidigt ställt sig utanför. Finlands näringsliv EK meddelade på onsdagsförmiddagen att det inte fanns förutsättningar att fortsätta förhandla om samhällsfördraget eftersom AKT vägrade vara med.

SVT - 29 nov 17 kl. 17:23

Författarförbundet avråder från att ingå avtal med Bonnierförlagen

Bonnierförlagen har tagit fram ett nytt översättaravtal. Något som Sveriges Författarförbund ”beklagar” och vänder sig emot. Författaförbundet avråder också översättare från att ingå avtal med Bonnierförlagen.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Södra varnar känsliga näsor – extra lukt i veckan

Den som är känslig för lukten från Södra Cell i Mörrum får se upp – den här veckan kommer det nämligen att lukta lite extra illa..

Sydöstran - 15 minuter sedan

Kvantöverlägsenhet visad för första gången

Forskare knutna till företaget Google har genomfört den första riktigt avancerade kvantberäkningen. I tidskriften Nature demonstrerar de en beräkning som tog 200 sekunder, men som för en "vanlig" superdator hade tagit 10 000 år att utföra..

Sydöstran - 15 minuter sedan

Ljög om knivattacken och orsakade stort polispådrag

Den unga kvinnan uppgav att två män överfallit och rispat henne med kniv när hon var ute på promenad och att någon tidigare slagit sönder hennes bil. Senare visade det sig att allt var ett påhitt. – Jag skäms jättemycket för hur det blev, säger hon i förhör..

Sydöstran - 10 minuter sedan

Två debutanter i innebandylandslaget

Sydöstran - 10 minuter sedan

Artisten Frej Larsson döms för hot mot polis

Sydöstran - 45 minuter sedan

Halloween i Karlskrona

Sydöstran - 30 minuter sedan

Polisen söker vittnen efter dödsolyckan

Efter trafikolyckan i Mjällby i förra veckan, där en 40-årig man omkom, söker polisen nu fler vittnen, rapporterar SVT Blekinge. Den misstänkte föraren mår bra under omständigheterna, och är utskriven från sjukhuset. Han kommer höras ”inom den närmsta tiden”, enligt Jan Borgström på polisen i Kristianstad.

Sydöstran - 30 minuter sedan

Asllani och Jakobsson kan gå ut i ligastrejk

Sydöstran - 15 minuter sedan

Lista: Här är länets superföretag 2019!

Ifjol var de tio – i år är de åtta. Här är länets ”Superföretag” enligt Bisnode och Veckans Affärer..

Sydöstran - 1 timme sedan

Judas Priest till Sverige nästa årOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.