Realtid > Ekonomi

Friday, 18 October, 01:14

Realtid - 09 okt 19 kl. 15:00

Maktspelet bakom Fortums miljardköpRysk gas, svensk kärnkraft, en ökänd amerikansk aktivistfond och en finsk vd som till sist gick vinnande ur sitt livs match. Det är några av ingredienserna bakom Fortums miljardköp i tyska Uniper..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Fortums, Uniper

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Maktspelet, bakom, Fortums, miljardköp
Expressen - 21 feb 14 kl. 16:48

Maktspelet bakom polisens IT-haveri

Rikspolischefen struntade i larmen. Under två års tid nöjde han sig med lugnande besked från de ansvariga cheferna på Rikspolisstyrelsen. Men nu har polisens IT-satsning slutat i miljonfiasko - och Rikspolisstyrelsen anklagas för mörkläggning.

YLE - 02 dec 14 kl. 14:44

Kohandel och ryssrelationer bakom Fortums intresse för Fennovoima

Energikoncernen Fortums besked att bolaget kan tänka sig gå med i Fennovoima är ett tecken på kohandel. Det säger experten på rysk energipolitik, professor Veli-Pekka Tynkkynen till Yle. Ryssland är ett mycket viktigt marknadsområde för Fortum - i fjol omsatte Fortum 1,1 miljarder euro på sin Rysslandsverksamhet.

GöteborgsPosten - 13 sep 18 kl. 17:57

Hemliga maktspelet bakom avgångskraven på Ransgård

Efter Göteborgsmoderaternas usla valresultat pågår ett internt maktspel bakom kulisserna, uppger flera källor för GP.
En grupp inom partiet arbetar aktivt med att få bort gruppledaren Jonas Ransgård, enligt uppgifter till GP. Bland andra pekas Hampus- och Johnny Magnusson ut som hjärnorna bakom spelet.

Expressen - 11 okt 14 kl. 07:06

Maktspelet som blev Håkan Juholts fall

I en kommande bok avslöjar Daniel Suhonen maktspelet bakom Håkan Juholts fall. Aftonbladet har tagit del av boken som bygger på hemliga dokument och inspelade samtal. – Det var i praktiken ett kuppförsök på Carin Jämtins initiativ, tre månader innan han slutligen föll, säger Daniel Suhonen till tidningen..

DalaDemokraten - 07 maj 14 kl. 17:57

Maktspelet bakom Carnegie

Boken är något av en blandning mellan detektivroman och dokusåpa. Man får noggrant följa händelseförloppet några år under bankens sentida uppgång och dess fall. Författaren, som är ekonomijournalist, är väl bevandrad i dess miljö och persongalleriet är närgånget beskrivet..

Expressen - 26 jan 16 kl. 00:01

Maktspelet bakom nya Gunvald

Här är första bilderna på Steinar, den nya Gunvald i "Beck"-serien. Kristofer Hivju tar över efter Mikael Persbrandts uttåg – och "Game of thrones"-stjärnan gavs direkt en nyckelroll i produktionen, med mer makt än sin företrädare. – Raka motsatsen till Gunvald, säger regissören Mårten Klingberg..

Affärsvärlden - 09 maj 16 kl. 12:09

Maktspelet bakom den sparkade oljeministern

Saudiarabiens beslut att byta ut sin tidigare så inflytelserike oljeminister ses som ett led i ett maktspel av vice kronprins Mohammed bin Salman – och en strävan efter vad en analytiker kallat en ”brutal kamp för marknadstillgång mot ärkerivalen Iran”..

SvD - 23 okt 16 kl. 09:00

Maktspelet bakom exploateringen av Stockholm

Stadsplanering ska präglas av transparens och sakliga överväganden. Men källor på Stockholms stadsbyggnadskontor vittnar om maktfullkomlighet och oklara beslutsvägar när innerstaden exploateras på allmänhetens bekostnad..

Affärsvärlden - 26 nov 13 kl. 14:38

Detta kan ligga bakom Apples miljardköp

Apple har nyligen bekräftat ett köp av israeliska Primesense för runt 2,3 miljarder kronor. Experterna försöker nu utröna vad köpet kan mynna ut i..

Cornucopia - 24 aug 17 kl. 15:06

Konflikterna och ränkerna bakom dagens maktkamp i Moderaterna

För två år sedan skrev Fokus ett reportage om maktspelet och konflikterna bakom dagens maktkamp i Moderaterna. Det handlar om gruppen kring Niklas Wykman från MUF-tiden.
Moderaternas årsträmma i Göteborg april 2014.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 8 timmar sedan

Lysa passerar 3 miljarder kronor förvaltat kapital

Fondroboten Lysa fortsätter att plocka marknadsandelar och firar nu att man har över 3 miljarder kronor i förvaltat kapital..

Realtid - 9 timmar sedan

Åsbrink tar över klubban i Hypoteket

Tidigare finansministern Erik Åsbrink tar över som styrelseordförande i bolåneutmanaren Hypoteket .

Realtid - 10 timmar sedan

Balans viktigt för framtidens jurister

Bra work-life-balance kommer att bli avgörande framöver när advokatbyråer ska rekrytera unga jurister. AI och automatisering kommer dessutom att leda till att nya aktörer tar sig in på marknaden. Det framgår av en färsk rapport från Norstedts Juridik..

Realtid - 10 timmar sedan

Morgan Stanley starkare än väntat

Amerikanska investmentbanken Morgan Stanley överträffar förväntningarna och redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:21 dollar för det tredje kvartalet 2019..

Realtid - 11 timmar sedan

Anders Borg Sundgren blir vd för Advisa

Anders Borg Sundgren lämnar Bisnode för att bli ny vd för låneförmedlaren Advisa..

Realtid - 11 timmar sedan

Nordnet ökar utbetalningarna till deltagarna i aktielåneprogram

I dag meddelar Nordnet att drygt 7,2 miljoner kronor betalas ut inom ramen för aktielåneprogrammet, vilket är 10 procent högre än föregående period..

Realtid - 13 timmar sedan

”Utmaningen är att koordinera processen”

Att vara rådgivare i en större investeringprocess innebär en mängd utmaningar. Ett exempel är när Reforce International nyligen tog in 51 miljoner kronor. Advokatbyrån Synch sydde ihop önskemålen mellan befintligt ägarkollektiv och investerarkretsen..

Realtid - 13 timmar sedan

Juncker: Brexitavtal är klart

Storbritannien och EU är överens om ett brexitavtal, skriver EU:s Jean-Claude Juncker och Storbritanniens premiärminister Boris Johnson  på Twitter..

Realtid - 13 timmar sedan

Hon tar över som vd för PWC Sverige

Sofia Götmar-Blomstedt blir vd för PWC Sverige. Hon tillträder formellt den 1 juli 2020..

Realtid - 14 timmar sedan

Quickbit ska ge ut betalkort för kryptovalutor

Det svenska kryptovalutabolaget Quickbit ska ge ut fysiska och virtuella Visa- och Mastercardkort..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.